Starostlivosť o dieťa do 6 rokov
Dobrý deň, mam otazočku… Skončil mi rodičák, v práci som sa dohodla a čerpem 2tyzdne dovolenky a zvyšok mi bude preplatena.K 31.7. mam výpoveď.Chcela by som ist na UP a brať podporu(mam odrobenych necelych 11r.) -na ktoru by som mala mat narok pol roka.A tak zasa po pol roku na starostlivost o dieta do 6r.Dá sa to takto??(starostlivost o dieta do 6r.,ale nie zo zdravot.dovodov)Je možné to takto urobiť?Samozrejme ak si najdem prácu skôr,riešiť to nebudem… no,ak by nahodou.
Ďakujem za odpoveď.
@veronikaszabova viete mi poradit, ako to ukončim na UP?
@19janka82 normalne,vyradenie z evidencie.
@veronikaszabova je potom potrebné ísť to oznámiť aj na soc.poisťovňu,alebo na zdravotku?Ďakujem
@19janka82 na zdr.poistovni si vybavujes nepl.RP.
Socialka - nic
@veronikaszabova ďakujem krásne🙏 Pekný deň
@accountant25 ževraj po novom to uz tak nie je… moze byt na cely den
@19janka82 nie, nemoze.. len na 4h
@accountant25 takto mi odpovedala soc.poistovna… nikde sa neuvádza či 4h. alebo cely den
@19janka82 SP nema absolutne nic s prihlasenim sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6r. 🤦 To riesis na zdr.poistovni, nie na SP.
Dieta moze byt v skolke len 4h. Ak das na cely den a pridu ti na to - v skolke budes mat vystaveny papier (prihlasku), ze dieta je prijate na cely den, doplatis si zdravotne poistenie od zaciatku evidovania sa na Zdr.poistovni.
@19janka82 na cely den do skolky by si mohla dat dieta v pripade, zeby si bola na predlzenom platenom RP
Ked dostanete vypoved na vasom mieste idem do zdravotnej a do 6r moze byt dieta na neplatenej predlzenej v skolke 4hod.
Na platenej zo zdravotnych dovodov na cely den ak to nieje inac v ziadosti
A od 6r sa zaevidujete na urade a tak si uplatnite podporu.Zbytocne by ste isli teraz na podporu sa zaevidujete potom pojdete na predlzenu a potom opat sa evidovat na urad.🙈
Socialna poistovna nema s tym nic spolocne ci dieta na 4hod alebo cely den.
Riesi to zdravotna a uz sa stalo ze prisla kontrola do skolky a dieta bolo cely den a bol problem.
Upozornila ma na to riaditelka v skolke kde treba nahlasit a informovat ze ste s dietatom na predlzenej a tym.automaticky dieta na obed ide domov
@accountant25 ďakujem za odpovede,ja si to este prezistím😉 nie je to nič hrozné… aj tak som teraz na UP z dôvodu poberania podpory… bude to pol roka(ak nie viac kôli korone) a tak to budem riešiť.
Bola som sa inf.na ZP a pani mi nič take nevravela,no je moja chyba, ze som sa neopytala(co sa týka školky)..
Pekný deň
@janulik270
""A od 6r sa zaevidujete na urade a tak si uplatnite podporu.Zbytocne by ste isli teraz na podporu sa zaevidujete potom pojdete na predlzenu a potom opat sa evidovat na urad.""
Hlupost, nakolko potom by uz nemala narok na podporu. O tu musi poziadat max do 2 rokov od skoncenia PP.
@accountant25 pozeram, ze rovnako sme pisali 🙂
@janulik270 na UP som uz prihlasena len koli tomu,ze si chcem uplatnit narok na podporu,ak by som isla az po starostl.o dieta do 6r. nemala by som uz nárok na podporu… je to len kôli tomu.Dieťa mam zdrave,takže to nie je to zdravot.dôvodov
@accountant25 tak-tak
@19janka82 dober podporu, potom sa prihlas ako osoba starajuca sa o dieta do 6r ( nasledne odhlasenie z UPSVaR). Dieta do skolky na 4h. A je len na tebe, ci to vyuzijes do 6r dietata 🙂
@accountant25 nepise dotycna kolko ma dieta rokov a neviem ako dlho chce byt na neplatenej.
Ja som to iste spravila isla na podporu a potom na 2.5r cca som.isla na neplatenu a zdrbali ma na urade ze preco som to opacne nespravili ze opat sa budem po predlzenom evidovat a podpora mi neujde.Vlastna skusenost ale bolo to pred par rokmi mohlo sa vsetko zmenit.
@janulik270 stale je to, ze do 2r od skoncenia PP je narok na podporu.

@19janka82 ano, da