Striedačka na rodičovskej dovolenke
Chcem sa poradiť... pravdepodobne budem musieť ísť do práce - HPP. Malá bude mať pomaly 11 mesiacov. Pred pôrodom som nebola zamestnaná - bola som na úrade práce.
Na rodičovskej by ostal otec, na neho by sa aj prepísali príspevky (rodičovský, prídavok na dieťa).
Chcem sa opýtať, či sa musím ísť niekam hlásiť (úrad práce, sociálka a pod.) a nahlásiť či vypísať nejaké tlačivo o tom, že chcem ukončiť rodičovskú dovolenku, alebo to za mňa spraví zamestnávateľ? Ďakujem.
Najprv si spocitaj na kolko dni mas narok,resp.pozri si poslednu vyplatnu pasku alebo zavolaj na mzdove🙂 za rok co si bola na materskej si vypocitas pomernu cast,za roky na rodicovskom dovolenka nie je.Mala by si dostat nejake cisielko ,vacsina zamestnavatelov ale aj dovolenku krati za cas straveny na rodicovskom,ma to sankcny charakter,no je to na dohode resp.mozd kratit ale nemusi
A narok na dovolenku vznika aj pocas materskej popripade mi posli datumy do IP ,kolko dovci si mala pred nastupom na dovcu,odkedy dokedy si bola na materskej a vypocitame kolko je narok na dovolenku🙂

@dnpo ak odpracuješ 1 deň, a PP ti skončí 31.1.14, a RD ti končí 16.6.14, tak nemusíš prepisovať RP na mng. lebo jeho by vyradili z UP a nedostával by podporu v nezamestnanosti. Ale na UP ty sa môžeš zaevidovať 17.6.14 a nárok na podporu mať budeš ...
@mrnusikz mng ako szčo môže po tvojej MD požiadať na SP o MD tá je z minima vyššia ako RP a môže na nej byť 28 týždnov, teda ty by si bud bola na PN a dovolenke alebo na neplatenom volne z práce aj takto sa tá riešiť ..