Súbeh rodičovskej a dávky v nezamestnanosti
Pracujem nonstop 5-6rokov. Ak by som bola nezamestnana tak mam narok na pol roka vyplacanie davky zo soc. poistovne. Ale momentalne porpi praci som aj na rodičaku. Ak by mi praca skončila, tak mam narok na davku zo soc. poistovne popri rodičaku?
@nikolino no presne tak bude podpora rátaná z času pred MD ... tak isto ako keby si teraz skončila RD a požiadala o podporu .. tak by nebola maximálna ...
... skončenie RD 30.8.
31.8. čerpanie dovolenky, 31.8. skončenie PP
a predtým na UP napr. 20.8. požiadať o RP pre mng. od 1.9. žiadosť je lepšie dávať skôr ..
a 2.9. evidencia na UP tvoja
@zalka no do šľaka bude ticho dúfať že firma sa nezruší skôr, na prac. zmluve mám výplatný termín vždy ku koncu mesiaca to nebude vadiť ak RD skončím k 30.8.14 ale teraz kukám že 30 pripadá na sobotu a 29.8. je štátny sviatok tak na kedy to dať a tlačivá o zrušenie a prihlásenie RP na muža mi dajú na UP? ak bude priateľ poberať RP nesmie ukončiť živnosť že?
a tie tlačivá si vypýtam na up na ukončenie a prehodenie RP na muža a jemu nesmie počas poberania skončiť živnosť alebo zamestnanie áno?
a tie tlačivá ohľadne RP si vypýtam na up ?alebo ja dajú aj niekde stiahnuť? a zdravotná, sociálka tam netreba nič odhlásiť - nahlásiť?
@zalka takže to zhrniem: 2.9.14 ukončenie RD ( 1.9. je štátny sviatok)
3.9. čerpanie dovolenky 1 deň v ten istý deň aj preplatenie zvyšnej dovolenky, a taktiež 3.9. skončenie PP
a predtým pôjdem na UP napr. 20.8. požiadam o RP pre partnera. od 4.9.
a 5.9. sa pôjdem zaevidovať na UP ako nezamestnaná takto je to ok:?
a na sociálku z dôchodkového sa kedy mám odhlásiť dátum a kedy sa budem znova prihlasovať v ten istí deň ako si budem dávať znova prepísanie RP na seba?
ale 31.8. ukončenie RP je nedeľa a 29.8. je zas sviatok tak kedy a k 1.9. RP na partnera to je zasa sviatok to nevadí?
@zalka v tejto problematike som úplne mimo tak ešte raz: 31.8.14 ukončenie RD
1.9. a 2.9. pôjdem do práce a majiteľka mi dá mzdu spolu 110€ alebo budem čerpať 2 dni dovolenku? tiež mi 2.9. preplatí zvyšne dni dovolenky, a taktiež 2.9. skončenie PP
a predtým pôjdem na UP napr. 20.8. požiadam o RP pre partnera. od 1.9.
a 3.9. sa pôjdem zaevidovať na UP ako nezamestnaná takto je to ok:?
a na sociálku z dôchodkového sa odhlásim do 8-ich dní od ukončenia RP dátum a znova sa prihlasim v ten istí deň ako si budem dávať znova prepísanie RP na seba?

@nikolino v 8 mesiaci ak ti skončí PP ... napr. alebo v 9 mesiaci alebo 10 mesiacom ... musíš mať 2 roky bez príjmu aby si mohla mať za 1 den po RD dovolenky a preplateniu zvyšnej dovolenky maximálnu podporu ...