icon

Svokra na materskej a ja späť do práce?

zdenkakelemanova
27. sep 2020

Cavte chcem sa spýtať. Som na materskej pol roka manžel chodi do práce. Je možno že by som mohla ísť do práce aj ja. Myslíte že je možné dať materskú na svokru a ja ísť do práce?

Strana
z2
ivkazba
27. sep 2020

Si na materskej alebo na rodičovskej? To je rozdiel. Ale teda ani materský ani rodičovský nemôžeš dať na svokru. Ale ak poberáš rodičovský, tak môžeš normálne pracovať a rodičovský budeš dostávať naďalej.

loginexistuje
27. sep 2020

nie neda sa ... matersku moze poberat matka alebo otec ... svokra jedine v pripade, ze by jej bolo dieta zverene do osobnej starostlivosti cez sud

zdenkakelemanova
autor
27. sep 2020

@ivkazba Poberam rodičovsky. Dá sa ísť aj na zmluvu?

adamka25
27. sep 2020

A naco by si to robila. Nie je nic krajsie ako si uzivat doma pokoj 3 roky s malym dietatom.jedine co riesis je co navaris,na ake ihdisko pojdes a co si oblečies.krasne to roky

ivkazba
27. sep 2020

@zdenkakelemanova môžeš mať akúkoľvek zmluvu a rodičovský ti ostane

amelie2017
27. sep 2020

do 3 rokov dietata budes dostavat rodicak ci robis alebo nie.

c_est_la_vie
27. sep 2020

@adamka25 na to sa nepýtala. Ako môžete toto napísať keď neviete akú má prácu, typ úväzku, finančnú a rodinnú situáciu.
Či na Slovensku pokiaľ žena nedrepi 3 roky doma tak je krkavcia matka, aj keby nemali čo jesť?

daniela1911
27. sep 2020

Pracujem na pár hodín týždenne v kancli alebo občas z domu. Dcéra má rok. Necítim sa ako krkavčia mať. Užívam si toto obdobie, som spokojná a teším sa, že neriešim len vyber detského ihriska.

lauriema
28. sep 2020

@adamka25 Ahoj, moja mala a 7 mesiacov a ak Boh dá tiež s od Novembra chystám normálne na 8 hodín, vieš ono je to taka psycho hygiena, ak má kde nechať malú, tak nech ide. Aj si čosi ušetrím pretože dostať plat plus rodičak vieš to je už iná kava

adamka25
28. sep 2020

@c_est_la_vie nie ale tie roky by som nemenila.ma 5 a stale som doma,lebo si to mozem dovolif

ivkazba
28. sep 2020

@adamka25 aj ja by som mohla ostať doma, aj bez rodičáku, ale sú ľudia ktorí nemôžu. Čo z toho že bude doma s dieťaťom, keď mu nebude mať za čo kúpiť plienky a jedlo. Nie všetci sme finančne zabezpečení.

adamka25
28. sep 2020

@ivkazba veď na to ma manzela .a ked vedela ze ich nebude vediet zabezpecit,nemala s nim liezť do postele

simca06022011
28. sep 2020

Rodicovsky budes poberat do 3r dietata, aj ked budes pracovat. Normalne na zmluvu. Po ukonceni MD. Pripdne nech ide na MD otecko (tiez moze pracovat,ale na inu zmluvu.. treba si rpecitat na nete pokyny, hocikedy do 3r dietata moze) a budete mat este trosku lepsi prijem.

simca06022011
28. sep 2020

@adamka25 nehnevaj sa, nie kazda zena rata peniaze, ked si vybera partnera. Nastastie.

acrobaleno
28. sep 2020

Hentá @adamka25 je buď troll alebo jedna píp píp žena. 😂

kubkovamama
28. sep 2020

@zdenkakelemanova ahoj,na materskú môže iba partner.Svokra nie a ani by jej ju nemali z čoho rátať-a nie je rodič.Mozes skúsiť polovičný úväzok,brigadne,dohoda ak máš fajn zamestnávateľa a financne potrebujete aby si sa vrátila do práce.Nemas možnosť home office?Sorry,až teraz vidim,že píšeš na rodicaku.Ved to môžeš normálne pracovať a rodicak ti ide až do 3r dieťaťa.Aj ja som tak.Iba ak ti malé nastúpi do škôlky to oznamis na upsvar a to je všetko.Svokra za teba nemôže poberať nič

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ledgerka
28. sep 2020

@adamka25 nejde len o zabezpecenie, nie kazda zena chce kvasit doma a riesit len kuchynu a ihriska. Ak ti to vyhovuje, je to super. Ale nemusi to byt dobre pre kazdu.

daniela1911
28. sep 2020

@adamka25 pobavila si má veľmi! 😀
Nech si to každá zariadi ako chce, je to osobná vec, ale prosím ťa, neprezentuj to tu ako nutnosť.
Tiež som nemusela ísť do prace. Ale chcela.
Načo som študovala...mohla som sa vydať v 19, porodiť a sedieť doma ako puťka, a čakať furt na chlapa.

sense
28. sep 2020

@adamka25 nuz nie kazda sa spolieha len na muza...a aspon nemusi vyplakavat ak sa mu potom nedajboze nieco stane.... a takisto nie kazda ma v zivote ako zmyseö zivota stat pri hrncoch

blah24
28. sep 2020

Nevim jestli to jeste plati ale mohla by jit aj svokra. Kamoska to tak planovala. Urcite bych se na to poptala na socialce nebo nekde

alexandra2468
28. sep 2020

@adamka25 preboha co su toto za nazory.. nemala liezt do postele s manzelom, ak ju nevie zabezpecit s dietatom tak, aby nemusela chodit 5 rokov do prace ako ty?? Preco by si dvaja nemohli spravit dieta z lasky a aj keby isla mamicka po pol roku do prace, aby mohli spolu s ocom dopriat dietatu vsetko, co potrebuje?? ak ma dieta kde a s kym byt a vsetci su spokojni, tak nevidim problem.

Ja mam manzela pri ktorom nemusim chodit do prace nikdy, ci s dietatom, ci bez dietata. Ale velmi rada do tej prace pojdem, ked bude mat dieta 2.5-3r.
A 5 rokov riesit kazdy den len co navarit, na ake ihrisko ist, co si obliect, no dakujem pekne, ale po tom naozaj netuzim.
Kazdy robi tak ako uzna za vhodne, podla svojich moznosti a schopnosti.

nicollette332
28. sep 2020

ak je to teda fakt uz len rodicovsky prispevok, tak mozes ist do prace a tem ti zostane, tam problem nevidim. a tiez ako vsak ak chce ist do prace nie je na tom nic zleho, to su tu len zas take chore nazory ako tak citam

miriam11
Odpoveď bola odstránená
adamka25
28. sep 2020

@sense moja zlata ja pri hrncoch urcite nestojim,staram sa o nasu firmu z domu

adamka25
28. sep 2020

@ledgerka vyhovuje,nemusim sa nahanat,praca,dieta,domácnosť, firma,vsetko si zmanazujem mam kopec casu aj pre seba a svoje koníčky

adamka25
28. sep 2020

Aku bujaru konverzaciu som tu rozprudila....nic idem robit nieco duchaplne,stacilo MK

h2
28. sep 2020

@adamka25 To je síce pekné, ale nie každý si to môže dovoliť. Som si istá, že ak by autorka mala tú možnosť, určite by radšej zostala doma.

mogaa
28. sep 2020

Ako tu už bolo spomenuté - môžeš ísť do práce a RP ti ostane do 3rokov dieťaťa....Svokra ho samozrejme varovať môže, ale nemôže ostať oficiálne na RD.....čiže v práci buď neplatené volno alebo ostane doma ako dobrovolne nezamestnaná a bude si platiť len zdravotné poistenie....

extempore
28. sep 2020

@adamka25 ty budes nejaka strasne zakomplexovaná ženská. Už len tá fotka v profile ta charakterizuje! Len aby si riadne nespadla priamo na hubu lebo horko zaplačeš. Nedajbože sa tvojmu drahému manželovi nieco stane a si na ulici. A este ti aj manuálna práca bude dobrá. Trošku pokory!

Strana
z2