icon

Tehotenská dávka od 2021

8. dec 2020

Ahojte, nechcem pisat verejne, lebo este som neoznamila tehotenstvo nikomu 🤗
Takze, zaujima ma, ako je to s tou tehotenskou davkou od 13tyzdna tehotenstva?
Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ale pobera ju otec dietata pretoze pracuje v zahranici. Mne zanikol narok.
Rodit by som mala koncom maja.
Na urade prace ani na socialnej poistovni mi nevedeli k tomu nic povedat, ci mozem ziadat od januara, kedze uz budem po 13tt, alebo ci vobec mam narok, vlastne vobec o takej davke nic nepoculi 😄
Stale mi hovorila nieco o hmotnej nudzi.
Chcem vas poprosit, kto sa vyzna, mozete mi napisat podmienky a vsetky info o tom aby som mohla argumentovat vyssie?
Pred nastupom na md som dala v praci vypoved a platila som si dnp.
Dakujem

juliatriscova
9. dec 2020

@lellla buď v kľude 😉❤..........s kočíkovným to nemá nič spoločné..........to sú 2 rozdielne dávky.......

lellla
9. dec 2020

@juliatriscova ďakujem za vysvetlenie ♥️♥️

juliatriscova
11. dec 2020

takže tehotenská dávka je už schválená..................
https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview...

ajda84
4. jan 2021

@juliatriscova môžem sa opýtať ešte. keď som na Upsvar od septembra 2020 mam nárok na tu tehotensku dávku?

juliatriscova
4. jan 2021

@ajda84 splňaš podmienku 270 dní nemocenského poistenia? pracovala si? kedy máš termín pôrodu?

ajda84
4. jan 2021

@juliatriscova do septembra som bola zamestnaná. Pôrod zhruba v septembri

ajda84
4. jan 2021

@juliatriscova 5rokov mam odpracovanych pred septembrom

juliatriscova
5. jan 2021

@ajda84 áno

petushka7
7. jan 2021

@juliatriscova Ahojte.. všade píšu inak, teda ak v polke marca nastupujem na MD, pôrod mám začiatkom mája tak za apríl dostanem dávku aj keď budem na MD? Ďakujem za odpoveď

autor
7. jan 2021

A ak som pred materskou dala v praci vypoved, a teraz budem mat retazovy porod, budem poberat tu tehotensku davku?

brezza
7. jan 2021
juliatriscova
8. jan 2021

@petushka7 ahoj, tehotenská dávka sa vypláca za kal. dní.....čiže áno dostaneš od 1.04.2021 až do pôrodu mája ............

juliatriscova
8. jan 2021

z tvojho pohľadu nepôjde o reťazový pôrod, pretože si ukončila pracovný pomer.......pokiaľ si splnila podmienku 270 dní NP, tak áno.........

july0
23. feb 2021

Môže sa poberáť tehotenska dávka aj počas PN ?

petushka7
23. feb 2021

@july0 Áno ak je splnená podmienka tých 270 dni odpracovaných

juliatriscova
23. feb 2021

@july0 pokiaľ splníš podmienku 270 dní nemocenského za 2 roky, tak áno.........

evka258
23. feb 2021

Ja som skôr pochopila, že dávku dostanú pracujúce matky, teda tie, ktoré momentálne chodia do práce a sú tehotné. Ale asi zle chápem....

evka258
23. feb 2021

Ozaj, neviete, ako sa bude o dávku žiadať?

juliatriscova
23. feb 2021

@evka258 dostanú všetky tie, ktoré spĺňajú podmienku 270 dní nemocenského za 2 roky a sú buď zamestnané alebo v ochrannej lehote aj tie, čo sú na rodičovskej...

autor
23. feb 2021

@juliatriscova a ja keď som dala 31.12.2019 výpoveď , od 10.2. som bola na materskej a som na rodičovskej dovolenke a v máji mám termín?
A asi ani na materskú nebudem mať nárok a budem musieť žiadať rodičovský.

juliatriscova
23. feb 2021

nemáš nárok, pretože nemáš aktívne nemocenské ani ochrannú lehotu.........a nevznikne ti ani nárok na materskú, budeš dostávať rodičovský

july0
24. feb 2021

@juliatriscova Dakujem 🙂

july0
24. feb 2021

@petushka7 Dakujem 🙂

july0
24. feb 2021

@evka258 aj ja som to tak pochopila ale písala som na sociálnu ako to je myslené tak čakám kým odpíšu.

alexandra1511
26. feb 2021

Ahojte, náhodou ako o to treba žiadať ešte nie je zverejnene?
Viem že od 1.4. ale či to už nie je pridané niekde, ja som hľadala no zatiaľ neúspešne

petushka7
26. feb 2021

@alexandra1511 Ja som čítala že papier má dať gynekológ....a ak chceš ziadat napr. od apríla tak stačí v tom mesiaci keď to doručis do SP....ti to vyplatia za celý mesiac

alexandra1511
4. mar 2021

@petushka7 hej? Tak sa skúsim spýtať na najbližšej kontrole u gynekológa.

vera00
24. apr 2021

Ahojte. Chcem sa poradit. Ak som na rodičkvskom so starším synom a som tehotna, mam narok na tehotensku davku? Čítala som, že ak to tak je, tak zohladnuju prve dva roky pred prvym tehotentstvom. Dakujem ☺️

martinkamly
16. máj 2021

Dobrý deň, prosím neviete mi poradiť či sa dá podľa kódu zistiť stav tehotenskej dávky.

lililukac
9. jún 2021

Ahojte môžem sa spýtať čo je to kocikovne?