Tehotenská dávka od 2021
Ahojte, nechcem pisat verejne, lebo este som neoznamila tehotenstvo nikomu 🤗
Takze, zaujima ma, ako je to s tou tehotenskou davkou od 13tyzdna tehotenstva?
Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ale pobera ju otec dietata pretoze pracuje v zahranici. Mne zanikol narok.
Rodit by som mala koncom maja.
Na urade prace ani na socialnej poistovni mi nevedeli k tomu nic povedat, ci mozem ziadat od januara, kedze uz budem po 13tt, alebo ci vobec mam narok, vlastne vobec o takej davke nic nepoculi 😄
Stale mi hovorila nieco o hmotnej nudzi.
Chcem vas poprosit, kto sa vyzna, mozete mi napisat podmienky a vsetky info o tom aby som mohla argumentovat vyssie?
Pred nastupom na md som dala v praci vypoved a platila som si dnp.
Dakujem
@juliatriscova ďakujem za vysvetlenie ♥️♥️
takže tehotenská dávka je už schválená..................
https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview...
@juliatriscova môžem sa opýtať ešte. keď som na Upsvar od septembra 2020 mam nárok na tu tehotensku dávku?
@ajda84 splňaš podmienku 270 dní nemocenského poistenia? pracovala si? kedy máš termín pôrodu?
@juliatriscova do septembra som bola zamestnaná. Pôrod zhruba v septembri
@juliatriscova 5rokov mam odpracovanych pred septembrom
@ajda84 áno
@juliatriscova Ahojte.. všade píšu inak, teda ak v polke marca nastupujem na MD, pôrod mám začiatkom mája tak za apríl dostanem dávku aj keď budem na MD? Ďakujem za odpoveď
A ak som pred materskou dala v praci vypoved, a teraz budem mat retazovy porod, budem poberat tu tehotensku davku?
@petushka7 ahoj, tehotenská dávka sa vypláca za kal. dní.....čiže áno dostaneš od 1.04.2021 až do pôrodu mája ............
z tvojho pohľadu nepôjde o reťazový pôrod, pretože si ukončila pracovný pomer.......pokiaľ si splnila podmienku 270 dní NP, tak áno.........
Môže sa poberáť tehotenska dávka aj počas PN ?
@july0 pokiaľ splníš podmienku 270 dní nemocenského za 2 roky, tak áno.........
Ja som skôr pochopila, že dávku dostanú pracujúce matky, teda tie, ktoré momentálne chodia do práce a sú tehotné. Ale asi zle chápem....
Ozaj, neviete, ako sa bude o dávku žiadať?
@evka258 dostanú všetky tie, ktoré spĺňajú podmienku 270 dní nemocenského za 2 roky a sú buď zamestnané alebo v ochrannej lehote aj tie, čo sú na rodičovskej...
@juliatriscova a ja keď som dala 31.12.2019 výpoveď , od 10.2. som bola na materskej a som na rodičovskej dovolenke a v máji mám termín?
A asi ani na materskú nebudem mať nárok a budem musieť žiadať rodičovský.
nemáš nárok, pretože nemáš aktívne nemocenské ani ochrannú lehotu.........a nevznikne ti ani nárok na materskú, budeš dostávať rodičovský
@juliatriscova Dakujem 🙂
Ahojte, náhodou ako o to treba žiadať ešte nie je zverejnene?
Viem že od 1.4. ale či to už nie je pridané niekde, ja som hľadala no zatiaľ neúspešne
@alexandra1511 Ja som čítala že papier má dať gynekológ....a ak chceš ziadat napr. od apríla tak stačí v tom mesiaci keď to doručis do SP....ti to vyplatia za celý mesiac
@petushka7 hej? Tak sa skúsim spýtať na najbližšej kontrole u gynekológa.
Ahojte. Chcem sa poradit. Ak som na rodičkvskom so starším synom a som tehotna, mam narok na tehotensku davku? Čítala som, že ak to tak je, tak zohladnuju prve dva roky pred prvym tehotentstvom. Dakujem ☺️
Dobrý deň, prosím neviete mi poradiť či sa dá podľa kódu zistiť stav tehotenskej dávky.
Ahojte môžem sa spýtať čo je to kocikovne?

@lellla buď v kľude 😉❤..........s kočíkovným to nemá nič spoločné..........to sú 2 rozdielne dávky.......