Tlačivo na tehotenské a sídlo firmy
Baby posielali/odovzdali ste niektorá tlačivo na tehotenské do pobočky poisťovne ktorá nebola v mieste sídla firmy a bolo to v poriadku? Ofiko sa má posielať tam, kde má firma sidlo ale firma v ktorej pracujem má sídlo úplne inde ako miesto výkonu práce. Sociálku mám kúsok od domu tak mi príde zbytočné to posielať na druhú stranu SR. Nemali ste s tým niekto opletačky? Lebo osobne v tom nevidím problém, sociálka ako sociálka, ale niektoré úradníčky si vedia nájsť problém aj v banalitách.
Ďakujem
@evicka2016 zamestnávateľ s týmto nemá vôbec nič spoločné, nechápem prečo by mal posielať jej "súkromnú" vec
Môžeš to odovzdať aj na inej pobočke alebo iba vhodiť do schránky, len treba počítať aj s tým,že potom dlhšie trvá, kým sa to dostane priamo tam, kam treba
Aj ja mám sídlo zamestnávateľa cez 2 okresy... Poslala som to poštou na pobočku, kde je oficiálna adresa firmy. Vyrozumenie som síce ešte nedostala, aj keď v utorok to už bude 60 dní, zato dávku mi vyplatili hneď.
@natalia912 chcela som to podávať online ale niektoré baby tu písali že to museli aj tak posielať poštou lebo evidentne nemajú všade rovnaké pravidlá a niektoré sociálne pracovníčky s tým majú problém 🤦♀️
@jaga18 tak asi kašlem na to a pošlem to poštou tam. Nemajú to moc premyslené...ako keby to nebolo jedno
Kľudne to daj online, absolútne vôbec sa to nemusí dokladovať aj originálom. Žiadosť vypises online, prílozis foto tej žiadosti od gynekológa a hotovo. Nič viac k tomu netreba. Alebo varianta dať na tvojej sociálke a oni to odošlú, môžeš rovno aj na obálku napísať,že to má ísť na inú pobočku
Ja som posielala len online a nebol problém...ale tak príde mi to divné že by si to tetuse na sociálne chceli komplikovať zbytočným papierovanim 🤷
@natalia912 tiež to nechápem ale v mnohých diskusiách som to tu čítala. Podám to teda online a keď budú mať problém tak to pri najhoršom pošlem
@evicka2016 tehotensky prispevok nie je ziadost o MD, zamestnavatel nic nepotvrzduje a ani to cez neho nejde = nema s tym nic spolocne 🙂
a autorka - najjednoduchsie je fakt elektronicky alebo potom kludne aj hociktora pobocka, oni si to medzi sebou preposlu, len to o par dni moze predlzit spracovanie :D ja som podavala online 7.4.2021 a nikto odo mna nic pisomne nechcel a uprimne keby chcel, slusne ju poslem dokelu, ked je raz moznost to podat online, tak je moznost to podat online - takze nechapem, preco to chceli aj dodatocne pisomne
@petamich predstavujem si tú osobu čo to vyžaduje ako nejakú 50+, frustrovanú pani s fúzami pod nosom 😄 majú v tom niektoré zjavne ešte bordel. Ale tak snáď už vychytali muchy a nebudú nič chcieť

ahoj, treba dat zamestnavatelovi a on to posle do socialnej poistovne, kam patri