icon

Týka sa zvýšenie rodičovského aj reťazových pôrodov?

babydesire
10. sep 2019

Ahojte. Strucne.Ako iste vsetci uz vieme, rodicovsky budu zdvihat. Mna zaujima ci sa o 150€ zdvihne rodicak aj nam co sme retazovky (matersku som mala,stale som zamestnanec v tpp). Stale totiz pocuvam len to ze ty co mali matersku distanu aj ten vyssi rodicak. Aj retazove porody? Vdaka

masenkamedvedova
12. sep 2019

Zbytočne sa tu budeme hádať a chytať za slová. Nakoniec sa nebude dvíhať nič a bude po debate 😂

babydesire
autor
12. sep 2019

@fokuska pisem len svoj nazor ... Je mi nad slnko jasne ze sa najde xy nazorov co nebudu somnou suhlasit to je normalne ... Pekny den 🙂

babydesire
autor
12. sep 2019

@masenkamedvedova noo aj to je mozne.. ja sa tu hadat nebudem,aj tak mnohe tu prispievaju len preto ze sa chcu hadat...radsej preskakujem take prispevky..ci pridaju ci nie, do prace chcem ist aj hned ako bude moct ist mala do skolky...my ako rodina peniaze potrebujeme a nikto nam ich bez prace neda. Rodenim ja nezarabam 🙂

masenkamedvedova
12. sep 2019

@babydesire 👍👍👍👍

babydesire
autor
12. sep 2019

@masenkamedvedova inak ,vzdy ma prekvapi,ako sa na diskusnych forach, debata,akakolvek, ktoru autor nacne ci polozi otazku,zmeni na hadanie,vnucovanie nazorov,osocovanie a posmievanie..a z povodneho prispevku je vlaaakno o niecom inom... 🙂 ach my zeny,usta si nezavrieme nech uz mame akokolvek rozne nazory 😂😂😂😂😂😂

fokuska
12. sep 2019

@babydesire @babydesire Ok, mozes mat nazor na veci ako napr. Ktora farba je pekna. Kedze na to neexistuju fakty, preto ma kazdy svoj nazor a neexistuje spravny ci nespravny.
Ale tvoj „nazor“, ze si si rodicak uz „predplatila“ v ramci odvodov je hlupost. Tu existuju fakty a jasne cisla a matematika nepusti. Takze preto som reagovala a mala potrebu opravit ta.

babydesire
autor
12. sep 2019

@fokuska bla bla bla,,uz sa ukludni 😉😗

slavka12455
12. sep 2019

@doda3103 pre trubu každá trúba 🙂

lubik87
12. sep 2019

@h_petra podľa mňa ak sa stane nehoda tak stalo sa a trošku sa finančne.potrápi pár prvé roky...ale ked plánujú dieta.dvaja.študenti prípadne žena je študentka ,bez.práce ....bez finančnej zábezpeky ,bez.riadneho.bývania..tak tomu.nerozumiem ...potom vyplakavaju ze nemaju narok na.materské ved študovali aby.mali dobrú prácu a.bla.bla.bla....radšej sa zamestnať aj ako dokladač tovaru na.tých par mesiacov a.čerpať.potom"výhody " ..nemyslím to nijak v zlom len toto je.pre.mna nepochopiteľné..dieta nieje rybka na dva roky ani módny doplnok ....

lubik87
12. sep 2019

@tatiana_84 keby si.robila.tak.ako.pises.tak.narok na md by si.mala

vendulka80
12. sep 2019

Dievcata, myslim si, ze ak hociktorej pride na účet zvýšený rodicak tak pojdete ho vrátiť? Alebo budete mat výčitky svedomia, ze vdaka zvýšenému rodicaku bude zvysok národa hladovať a skrachujú na odvodoch? Vsetko pojde hore tak ci tak. Bez ohľadu na to, ci bude rodicak 200 evri alebo 1000. Chcem vidiet ako sa budete bit, ze ho nechcete. Kazda jedna sa poteší.
Tak nerozumiem naco tieto hádky.

evittam
12. sep 2019

@babydesire Na RP nemas našetrené v SP. Ta totiz s RP nemá nič spoločné. A študentka ak nepracuje alebo neplatí odvody nema narok na MD.

fokuska
12. sep 2019

@babydesire Ja som pokojna a bla bla bla je jedine to, co pises ty.

evittam
12. sep 2019

@fokuska To mas zbytocne. Pre niektorých ludi su fakty a cisla zbytocne.😁😉

adika2100
12. sep 2019

A ako to je s mamickami co boli na zivnost v rakusku?

evittam
12. sep 2019

@babydesire Ked si si tak predplatila-priklad pri HM 1000Eur-rok platenia odvodov:
Zaplatila si: 168Eur za rok
Dostaneš: 6375Eur cca za celu MD
Nepocitala som do toho ak si bola za ten rok PN ci OCR-to si neplatila nic a este si dostala.😁😉

tatiana_84
12. sep 2019

@lubik87 Ak si poriadne precitate, pisem ze matersku pri synovi som mala, ale kedze 2.5 roka ako sa syn narodil, a ako mi skoncila brigada, pocas rd som nemala pracovnu zmluvu, takze ked chceme druhe, tak ist do roboty na par mesiacov(z coho bude zamestnavatel ,,nadseny" ked mu odidem po par mesiacoch a samozrejme uz nebude mat zaujem neskor ma vziat, alebo si platit nemocenske. Alebo mat tu nizsiu. Viem ako sa k tomu stavaju zamestnavatelia ked mate len 1 male dieta, cakaju ze budete chciet dalsie a zamestnat sa chcete len kvoli materskej a viem to preto ze som so zamestnavatelmi a nezamestnanymi pracovala 2 roky.
Posudzuju posledne 2 roky, resp trvajuca zmluva.

babydesire
autor
12. sep 2019

@vendulka80 presne tak!!! To mas pravdu !!! Ved to som tu pisala ale to je normalna vec,tak ako rano vyjde slnko a vecer zajde tak je uplne normalne ze zivotna uroven stupa,stupaju naroky,stupaju ceny atd. Ja natom nevidim nic zle ani nepochopitelne. To je tak ked sa zvysi minimalka,,vsetko zle je aj na nieco dobre,minimalka stupne = zvysi sa nezamestnanost... Stupnu davky = narodi sa viac deti... Prijde zahranicny investor ktoremy stat pkati zato ze tu je ale = zvysi sa picet prac.miest...je to ako zivot a smrt - co sa narodi = to raz umrie a pod. Normalne..ako aj to ze politici daju svojim obcanom co ich potesi a cakaju ze budu znovu zvoleny (nikde neni napisane ze teraz musim ist k volbam a volit smer,lebo mi zvysil rodicak) 😉

babydesire
autor
12. sep 2019

@adika2100 to neviem..toto su speci pripady,to mysis riesit s uradmi

babydesire
autor
12. sep 2019

@evittam
@fokuska vy dve co,,nemate do koho rypat ?! 😅😂 No humor treba.nech sa paci vas rodicak posunte teda nemocnici,charitativnej organizacii,na utulky atd . Tak napiste este nieco mile na moj ucet, a ucet vsetkych tych co su radi ze sa ten rodicak ma zvysit... Je normalne ze su ludia za aj proti...

babydesire
autor
12. sep 2019

@tatiana_84 toto je to preco su zeny v nevyhode,,stat chce aby mali zeny deti no aj aby pracovali..ale je ro tazko aj so statom aj so zamestnavatelmi..to bol hlavny dovod preco mame 2,5rocny odstup ,,chceli sme dve a zaroven tak aby som neprisla o pracu..lenze ja mam tpp takze to je ine ako u teba ...viem ze to nebude jednoduche az sa vratim do prace (nakolko chcem zmenit pracu,no obavam sa,ze pre dve male deti budem znevyhodnena,tak mi neostane nic ine nez sucasne zamestnanie, beriem to tak,ze lepsie sucasna praca,nez byt bez prace

fokuska
12. sep 2019

@babydesire
Ja do teba nerypem... pisem len fakty, pretoze ty pises zavadzajuce a nespravne informacie.

babydesire
autor
12. sep 2019

@evittam ano viem ze matersku vyplaca socialna poisovna a rodicovsky zasa upsvar (obe statne institucie),mam v smskach ked tie eurace prijdu na ucet 😝 a kde som pisala ze studentka ktora nikdy nepracovala ma narok na matersku ???

babydesire
autor
12. sep 2019

@fokuska ano?a co je zavadzajuce a nespravne?

babydesire
autor
12. sep 2019

@babydesire vies co nechaj tak..hned sa ti zavsetko ospravedlnujem...prepaaaac 😁

fokuska
12. sep 2019

@babydesire konkretne citovane z tvojho prispevku je zavadzajuce a nespravne toto:

„Inak povefane na tu MATERSKU A VYSSI RODICAK MAM NASETRENE V SOCIALNEJ POISTOVNI!!!”
“Robila som, z vyplaty mi stat setril na matersku a rodicak,tsk nech mi to laskavo vyplatia.”

Cely cas ti to vysvetlujem... nemas nasetrene v SP a stat ti nesetril na rodicak. Na matersku si si odvadzala jednu malu cast toho co si dostala...

evittam
12. sep 2019

@babydesire Ja do nikoho nerypem. Pisem fakty.

evittam
12. sep 2019

@babydesire Zavadzajuce a nespravne su tvoje informacie ze mas na odvodoch predplatenú MD.

evittam
12. sep 2019

@babydesire Citujem z tvojho príspevku:
..."Takze nech ma nestvu stym ze studentka po skole na skole ci cely zivot na upsvare a ine pripady maju narok na rovnaku matersku ci rodicak ako ja!!! Robila som, z vyplaty mi stat setril na matersku a rodicak,tsk nech mi to laskavo vyplatia..."

evittam
Autor odpoveď zmazal