icon

Týka sa zvýšenie rodičovského aj reťazových pôrodov?

babydesire
10. sep 2019

Ahojte. Strucne.Ako iste vsetci uz vieme, rodicovsky budu zdvihat. Mna zaujima ci sa o 150€ zdvihne rodicak aj nam co sme retazovky (matersku som mala,stale som zamestnanec v tpp). Stale totiz pocuvam len to ze ty co mali matersku distanu aj ten vyssi rodicak. Aj retazove porody? Vdaka

evittam
12. sep 2019

@babydesire A stat tebe setril? 😂😂😂😂

ukulela
12. sep 2019

@babydesire prepac,ale focuska ma pravdu. z odvodov mame matersku, rodicak je zo statneho rozpoctu - a plosne sa zvysuje nie len tebe, /mne, co sme robili, ale aj tym, co nerobili. mas sukno pred ocami, ano, bavme sa o materskej, trebars aj o predlzeni poberania na rok - v pohode, beriem. ale rodicak - ked uz je rec o zasluhovosti, dostane rovnako vyssi ta, co zarabala 500 ecok, aj ta, co zarabala 1500, tam uz nespravodlivost nevidis? ak to ma byt zasluhova davka, tak pocitana inym sposobom. mne sa jeho plosne navysenie nepaci. a pisem uz 1500x - nech stat riesi radsej motivaciu zamestnat zeny s malymi detmi, skratene uvazky, atd. ale to nevyzera tak lubivio, ako hodit kosticku pred volbami.

babydesire
autor
12. sep 2019

@fokuska
@evittam jezis,,kebych vedela ze ma az tak budete chytat za slovicka,sadnem si k pc a napisem vsetko korektne spravne,detailne a rozpisem svoje myslienky a nazory tak aby ste ma spravne pochopili,lebo chapem ze ked citate co pisem a hladate chyby tak ste ich aj nasli.dufala som ze sa citatelia zamyslia nad tym ako som to vcelku myslela..nevadi aj to sa stava,,dievcata prepacte ze som pisala hluposti. A dajte uz pokoj.lebo moj povodny prispevok bol o inom a nehanbim sa zato ze som riadne pracovala preto chcem vyssi rodicovsky aby sme si ako rodina mohli normalne zit kym aj ja prinesiem do rodiny plat. Este nejake pripomienky?lebo aj ru urcite najdete nieco zaco ma buzerovat..a esre prepaaaacte

masenkamedvedova
12. sep 2019

@babydesire svätá pravda!!!

evittam
12. sep 2019

@babydesire Ale ty prestaň vyskakovať na slušných a vzdelanych ludi. My nikde chyby nehľadáme. Ani nikoho nebuzerujeme. Nemame prečo. A piseme k veci. Ak chces slusne zit tak si to treba zariadiť a nie cakat od statu.
Pekny den ti zelam.

fokuska
12. sep 2019

@babydesire Nechytam ta za slovicka. Tu ide o cele tvoje vety, ktore sa nedaju pochopit nijak inak - toto nie je chytanie za slovicka.
Nemusis sa snazit obhajovat, alebo vysvetlovat, uz to nezachranis...

masenkamedvedova
12. sep 2019

Nech sa už toto konečne vyrieši a skončia aj tieto nezmyselné hádky. Ja čakám každý deň aký bude záver a mňa osobne poteší keď pridajú. A je mi jedno ci to bude nápad smeru alebo kotlebu. Zaslúžime si pridať aj jedna skupina aj druhá. A dristy že kvôli tomu pôjde všetko hore to neexistuje zdražie všetko by tak ci tak. Zvyšuje sa stále a všetko. Ideš do obchodu máš 10e a vyjdes s dvoma vecami odtiaľ. Kedysi za 300sk si nakúpil ako frajer. Konečne by niečo pridali a nie len brali z každej strany.

fokuska
12. sep 2019

@masenkamedvedova Tie co nepracovali si za co zasluzia pridat?

masenkamedvedova
12. sep 2019

@fokuska tak na toto ti ťažko odpoviem. Aspoň deti budu mat na mesacne balenie plienok navyše. ♥️

evittam
12. sep 2019

@masenkamedvedova A preto to v tomto state vyzera ako to vyzerá. Lebo ľuďom je to jedno. Bohužiaľ.

masenkamedvedova
12. sep 2019

@evittam a keď sa aspon nieco črtá že hodia viac chleba do davu tak sme ako sykorky. Je to smutné ale lepšie to asi už nebude

dopolbokaodrata
12. sep 2019

@masenkamedvedova takže chápem správne, že ty aj všetky ostatné znova budete voliť tú verbež, čo vládne teraz? Lebo veď dostanete pár chechtakov navyše k rodičovskemu?

masenkamedvedova
12. sep 2019

@dopolbokaodrata moja vec 👍

dopolbokaodrata
12. sep 2019

@masenkamedvedova takze áno.. Vidím že na jednoduché osoby tento trik ozaj zabral. Nikdy tu nebude dobre.

fokuska
12. sep 2019

@masenkamedvedova Asi si nerozumela mojej otazke, odpovedala si nieco uplne od veci.

doda3103
12. sep 2019

@masenkamedvedova tak ale je to nespravodlivé, mali by to inak aj ošetriť koľko je aj mamiciek na VŠ a popri tom robia na dohodu?? Lebo inak nemôžu ísť robiť. Tak isto keď žena makala 6rokov potom si otvorila živnosť (ako ja) co 1rok neplatí odvody a si tiež odpisana lebo si myslia ze si nerobila a tým pádom nedostaneš 150eur ale iba 50eur

ukulela
12. sep 2019

@dopolbokaodrata a to este nemame zohladnene, ze kpt nepusti drahsie cigy :( zle zle zle vsetko zle ...

v_alika12
12. sep 2019

@dopolbokaodrata 150€ nie je par chcechtakov. Zial. Cervenych zasadne nevolim. No mam po uz krk, ze z tohto socialneho statu cicaju len asociali. Konecne to trosku pocitime aj my ostatni. Lebo 150€ v nasom rozpocte nie je malo

dopolbokaodrata
12. sep 2019

@v_alika12 áno, zásadne ich nezvolis tak potom tí čo prídu po nich to okamžite zrušia, lebo to je čistý populistický ťah presne na zalepenie oči takýmto osobám. Ale keď ostanú a bude vládnuť smer, potom keď budú matky dostávať tých cca 370 to si už každá druhá povie že ani za toľko sa jej robiť neoplatí a budú sekať jedno decko za druhým a robiť už naspäť ani nepôjdu. A btw. Ja mam na tých 150 podľa toho návrhu tiež nárok, keby niekto chcel oponovať že nebodaj závidím.

v_alika12
12. sep 2019

@dopolbokaodrata nechcem oponovat. No ver ze i ked smer vladnut nebude, toto tak skoro nezrusia

babydesire
autor
12. sep 2019

@evittam podobne 😁😙😙😙😙😙

babydesire
autor
12. sep 2019

@fokuska nie? A ty ano? Nie 😁😙😙😙😙😙

babydesire
autor
12. sep 2019

@masenkamedvedova no presne toto tu stale hovorim aj ja,,aspon niekto chape co tu pusem,,vdaka Palec hore...ved aj ry h 50€ je velmi pekne,,tych desat e co nam pridali napisledy bolo smiesne

fokuska
12. sep 2019
babydesire
autor
12. sep 2019

@doda3103 to ano,,chcelo by to este zopar uprav aby to bolo spravodlive aj pre zivnostnicky napr. Ktomuto sa ale neviem vyjadrit,nikdy som zivmost nemala

babydesire
autor
12. sep 2019

@dopolbokaodrata prepac ale v dnesnej dobe pri prijmoch okolo 500€ asi (pre tych co zas budu presne cumet na pismenka a cisla,ja som len trafila od oka ze 500€) jednoducho aj minimalka je vyssia ako ako tento novy rodicak..nie?mne osobne to takmer vyrovna cistu mzdu ale ta sa mi aj tak uz dlho nepaci a chcem viac,tak urcite pojdem naspat do prace ci sucasnej alebo novej uvidim ako sa podari..okrem toho cim viac deti tym vyssie vydavky v rodine a na big family by musel byt iny rodicak... Tak iste niektore si povedia,ze naco vsak od statu mam staci mi ale podla mna si to povedia tie iste co si to hovorili aj doteraz...nikoho sa tym nechcem dotknut,kazdy ma iny zivot,ine naroky,ine predstavy...

doda3103
12. sep 2019

@babydesire tak ja áno zato viem ze by to mali poupravovat trochu lebo 1rok neplatí odvody iba ak dobrovoľne

doda3103
12. sep 2019

@babydesire ešte som chcela keby niektorý rozmyslali dám to na manžela mal materskú dostane vyšší príspevok zaplatím si ZP 68eur a stále mam 82eur plus lepšie ako 50eur 😉 ja som našla že v pohode sa to dá na nete bol nato príklad

ukulela
12. sep 2019

@babydesire pises: "jednoducho aj minimalka je vyssia ako ako tento novy rodicak." ... ale rodicak nema suplovat plat v ziadnom pripade. plat supluje materska. rodicak je len prispevok. ze sa vyplaca do 3 rokov neznamena, ze ma zena byt tr
@doda3103 i roky doma, len ak sa tak rozhodne, musi ju zamestnavatel vziat spat. preto dokola pisem: ok, diskutujme o dlzke materskej (ked uz tak) ale potom motivujme zamestnavatelov prijimat zeny s detmi, samozivitelky, zvyhodnime nejako poskytovanie kratsich pracovnych uvazkov a ocenme zamestnavatelov, ktori vychadzaju v ustrety matkam. napr jaslami/skolkami/pracou na doma atd.
ale necakajme, ze stat mi bude 3 roky davat skoro 4 stovky (ved to uz jeparadna suma) zadarmo.

doda3103
12. sep 2019

@ukulela presne zamestnávateľ pozrie keď si hľadáš prácu ma malé dieťa tak nezoberie lebo bude stále doma🙄robila som 12tky rána nočná len aby sme sa vedeli s mužom striedať pri malom robota žiadna normálna od 7-16h.