icon

Ukončenie rodičovskej a podpora

slnecnica82
7. jún 2018

Ahojte, nejaká dobrá duša, ktorá má prehľad ako po ukončení RD na podporu atď...? ďakujem

janci05
7. jún 2018

Ja som po ukonce ni RD nenastupila do zamesrnania, a tak som do 8 dni musela doniest na UP dohodu o skonceni prac pomeru,zapoctovy list a vypisala ziadost o zaradenie do evidencie. Potom som cakala na rozhodnutie z UP a s tym som isla na Soc. poistovnu a aj tam som potom vypisovala ziadost o davku v nezamestnanosti.

9lf9
7. jún 2018

@janci05 do 7 dni nie 8

janci05
7. jún 2018

@9lf9 mozne to je, uz to bolo pred piatimi rokmi.

janci05
7. jún 2018

A este som zabudla,ze aj kopia dokladu o najvyssom dosiahnutom vzdelani sa nosi na UP. Ona este povie, ak by nieco chybalo,co treba doniest.

evittam
8. jún 2018

@slnecnica82 Je tu o tom diskusii viac nez dost. Neviem na co zakladas novu. Ak ti konci RD a nikde si pocas RD nepracovala tak si mozes dokonca zariadit max.podporu.
Co vlastne konkrétne chces vediet?

luliu
8. jún 2018

@slnecnica82 a dôležitá otázka trva ti zamestnanie? Lebo ak nie, tak na podporu nemáš narok

evittam
8. jún 2018

@luliu A to mas odkial? Narok na podporu (ak splnas podmienky nároku-t.j.730dni PvN za posledne 4roky) mas do 2rokov od skoncenia PP.

luliu
8. jún 2018

@evittam tak predpokladám ze bola 3 roky doma ; -)

evittam
8. jún 2018

@luliu No a? Stale by jej to vyslo ak PP skoncil nastupom na MD. Stále nenapísala konkrétne informácie. Takže môžeme len hádať. Ty si napisala, že pokial PP netrva nemá narok na podporu, dovolila som si ťa opraviť.

luliu
8. jún 2018

@evittam áno máš pravdu, myslela som to tak, že nárok na podporu vôbec mat nemusí, ak jej napr. skončil pracovný pomer nástupom na materskú. Chýbajú informácie....

evittam
8. jún 2018

@luliu Ak jej PP skoncil nastupom na MD tak ešte stále nárok ma-su to 3roky a nejakych 6-8tyzdnov.😉

janitta
13. jún 2018

@evittam prosim Ta o informaciu. Manzel nastupi na matersku bude normalne doma, ja budem osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Ak da vypoved po nastupe na matersku, bude mat nasledne po skonceni materskej narok na podporu vsak? Odpracoval niekolko rokov. Dakujem

luliu
13. jún 2018

@janitta áno bude mať narok

lienka9040
15. mar 2020

@luliu a vedeli by ste mi poradit, da sa teraz ta ocerka cez internet zobrat aj na dieta, ktore nenavstevuje skolku a je doma s manzelkou a mladsim synom?

luliu
15. mar 2020

@lienka9040 nie nedá. To je len pre deti navstevujuce ms a zs

lienka9040
15. mar 2020

@luliu to chapem ale ja som myslela klasicka ocerka, ci sa da vybavit online

luliu
15. mar 2020
luliu
15. mar 2020

@lienka9040 klasická ocr sa dava pri chorobe a môže ju dat len lekar

lienka9040