icon

Ukončenie zmluvy pred nástupom na materskú

tinkuska
26. aug 2017

Baby,prosím vás o radu...Na materskú mám nastúpiť 3.10.17. 6 týždňov pred pôrodom,no v práci mi dali zmluvu do 30.9.17,dostanem materskú ak už budem nezamestnaná,alebo ak by som šla na MD 8 tyždňov pred pôrodom bol by to nejaký problém...Ďakujem za odpovede...

majusqa77
•
26. aug 2017

zalezi odkedy ti pp trva

tinkuska
autor
•
26. aug 2017

Pp mi trvá od 20.11.16

janula12345
•
26. aug 2017

@tinkuska daj si matersku uz od 1.10 ; nech nemusis vykryvat tie 2 dni. Lekar isto pochopi. Co sa tyka materskej- koniec pp nema na to vplyv takze pohoda. Materska je od odprac doby pred nastupom, nie ci koncis pp. 🙂

tinkuska
autor
•
27. aug 2017

@janula12345 no môj doktor mi povedal,že môže ma dať buď 6 alebo 8 týždňov,myslíš,že by som mohla ísť aj tých 8 týždňov,lebo niekde na fóre som čítala,že pri ukončení pp by nebolo dobré ísť tých 8,no len napísalo sa tam prečo...

katarinanad
•
27. aug 2017

Ochranna lehota, pokial by vam skoncil pracovny pomer pred nastupom na matersku je 8 mesiacov, vas doktor gynekológ Vam dá Žiadost o materskú, ktorá musí byt potvrdená doktorom, preto Vám ju on dá. Vy tú ziadost vyplnite, vyznacite si odkedy si uplatnujete matersku, ci od 8 t. alebo 6 t. pred porodom, poslete to vyplnene socialnej poistovni, a ak ste boli vdaka zamestnaniu nemocensky poistená (musi tam byt splneny pocet dní), mate urcite narok na matersku.

majusqa77
•
27. aug 2017

ak ides na matersku v ochranej lehote, musis ist 6 tyzdnov

evittam
•
27. aug 2017

@tinkuska Tak ako pise
@majusqa77 . Za tie 3dni si bud sama zaplat ZP alebo sa daj PN.

majusqa77
•
27. aug 2017

@evittam len este pozeram, ze v pripade nastupu 8 tyzrnov pojde z pp 🙂 tak by teorericky nemusel byt ani to problem

evittam
•
28. aug 2017

@majusqa77 Aha, vidíš. Tiež pravda. Tak uz len nech sa sama rozhodne.😉
@tinkuska

tinkuska
autor
•
28. aug 2017

@evittam @majusqa77 ďakujem vám za odpovede,veľmi ste mi pomohli...😉😘