Uznajú mi prídavok pri narodení dieťaťa?
Ahojte potrebovala by som poradiť poprípade sa opýtať ci mate niekto takúto skúsenosť.. Bola som u svojej lekárky (gynekologicky) na kontrole po šestonedeli. Ale bola som tam 8. Týždeň po pôrode keďže 6 týždňov som sa cistila a hneď po 2 dňoch ako to čistenie skončilo som dostala Menzes, ktory trval 10dni, čiže dokopy necelych 8 týždňov. Išla som tak rovno aj s papierom aby mi potvrdila že som sa zúčastňovala kontroli každý mesiac ( na ten prídavok) a ona mi povedala ze mi to neuznáju a tých okolo 800 € mi nedajú lebo som nebola na kontrole po 6 týždňov.. Lenže keď ma žena MS tak pokiaľ viem sa nechodí k ženskej. Podľa mňa je jedno kedy som došla na kontrolu keď v papieroch sa pise,, počas tehotenstva" myslíte že keď pôjdem na úrad tak mi ich nedajú kvoli tomu?
To co je za doktorku? Kontrola po 600nedeli nie je podmienkou pre to, aby si získala prispevok
Aj ja som bola na kontrole u gyn po 8 týždňoch a dokonca som zabudla aj ten papier, aby mi potvrdila, takže o päť dní nato prišiel muž s papierom na recepciu a bez problémov ho gyn potvrdila a na úrade práce s tým nebol žiaden problém a príspevok mi uznali. Ako je napísané vyššie, to ci si bola na kontrole alebo kedy si bola na kontrole po sestonedeli nemá vplyv na schválenie tohto príspevku
@blondie_22 uznaju...gynekolog potvrdzuje kontroly v tehotenstve od 4mes do porodu po porode sa sleduje jedine ci matke neusla z nemocnice bez novorodenca ..kontroly po porode zakon o prispevku pp narodeni neriesi
Už som sa zľakla že mi ich nedajú 😶 ďakujem teda za spetnu väzbu. Mne to hneď bolo nejaké divne ale nechcela som sa s ňou zbytočne hádať keďže ja rada idem hneď do hadky 😄 potom mi povedala ze ten dátum kontroli skúsi prehodiť v databáze ale ze nevie ci ju to pusti 😄
Vsak to je blbosť príspevok ti dajú keď dieťa dožije 28dni a sestonedelie trvá 6tyzdnov čo je 6x7 čo je 42 dni už som mala dávno vyplatený príspevok vtedy
Bože niektorí ľudia vypúšťajú z úst strašne blbosti 😂😉🤣
@blondie_22 ja som rodila v strede októbra a sestricka mi povedala,že môžem prísť kľudne aj po Novom roku, ale šla som teda hneď po 600nedeli, a to je blbosť!l,že ti nedajú peniaze! To sa vzťahuje na poradne s bábätkom a nie na hento! To je uz pre tvoje zdravie vyšetrenie a nie pre babo
Dokonca poznám baby,čo tam ani nešli
Moja kamoška ani nebola kontrole iba vo dverách potvrdila papier a všetko jej vyplatili aj jaj čo to za dr
@blondie_22 kontrola každý mesiac sa vzťahuje na obdobie počas tehotenstva (myslím od 12tt do pôrodu) a kontrola po šestonedelí s tým nijako nesúvisí. Môj gyn (mala som s ním problémy) ma úplne odmietol vyšetriť po 6n a peniažky mám 😊
Ja som tam prišla a keď som videla koľko je tam ľudí poprosila som len sestru o razítko a dala mi ho v pohode.. Keď tak rozmýšľam na tej prehliadke som nebola doteraz 🙊
@evittam toto som myslela
Nárok na príspevok pri narodení dieťaťa nevzniká oprávnenej osobe, ak:
- od štvrtého mesiaca tehotenstva do pôrodu sa nezúčastňovala raz za mesiac na preventívnych prehliadkach u lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore gynekológia a pôrodníctvo alebo na obdobných prehliadkach v cudzine, za účasť oprávnenej osoby na preventívnej prehliadke v príslušnom mesiaci sa považuje aj poskytovanie zdravotnej starostlivosti tejto oprávnenej osobe v ústavnej zdravotnej starostlivosti ( ide o oprávnenú osobu - matku dieťaťa)
@nikiki29 narok nevznika matke, ktora sa na to "vykasle" a nechodi na pravidelne prehliadky pred porodom. Casu po porode sa to netyka, ja som na tej prehliadke nebola vobec nakoniec, nevydalo proste 🙂 a vsetko mi vyplatili. Ziaden strach 🙂
este na doplnenie - ak si to dobre pamatam - jedina prehliadka, ktora je na to nevyhnutna, je ale nie u gynekologa tvojho, ale u pediatra, teda tyka sa dietata, ze sa dozije 28 dni.
@zuzuliennka1 áno veď to isté píšem aj ja 😉
Určite uznajú, ja som bola pri prvom synovi na prvej kontrole po pôrode 4mesiace
@nikiki29 sorry, chcela som len “doplniť” info a ťukla som na odpoveď, a na začiatok to hodí označené meno, zabudla som 😂

urcite uznaju, ani ja som nebola, lebo moj dr. mal vtedy akurat dovolenku a uznali mi vsetko a vsetky peniaze som dostala.