Vraj nemám nárok na tehotenský
Ahojte ženy.Od vlaňajšieho roku,konkrétne od 28.10.som PN.Bohuzial,zradila má chrbtica.Som 12 rokov zamestnaná nepretržite v jednej firme.Toto je moja najdlhšia PN.
Do toho dom otehotnela a som v 13 týždni.Dnes som si pýtala od svojej gynekologicky to tlačivo na tehotenský príspevok.Sestricka na má prekvapene pozerala a trochu neprijemne má odbila s tým,že ja na to nemám nárok,ak takto dlho som už PN a poberám maródku.Pi týchto slovách som ostala zaskočená ja,ale aj tak som si to tlačivo vypýtala.S kopou rečí okolo toho a nevôľou mi ho teda dala.Odnuesla som si to na sociálnu,tam však nebola konkrétne pracovníčka,ktorá sa s tým zaoberá ,iba nejaká zastupujúca a povedala iba to,že ona nevie a príde mi o Tom písomne vyjadrenie či áno,alebo nie.Tak teraz neviem...Vie mi niekto v tomto poradiť?
Určite máte nárok aj ja som mala, keďže pracovný pomer trvá ...pekne to splechnite sestričke že vám to schválili že nabudúce nech sa venuje svojmu povolaniu a lekárku tiež upovedomte že dáva mylne informácie a bolo by vhodné keby sa vyjadrovala len veciam ktorým sa rozumie 🙄
Ešte by som sa prosím opýtala...už bude pomaly koniec mája...predpokladám,že mi príde vyjadrenie až možno v júni....no neviem...moja otázka však je,či sa to potom vypláca spätne aj za máj?Nejaká alikvotna časť?
Vyplacaju aj spatne od datumu, od kedy ti vznikol narok. Mne prve tehotenske prislo naraz za 1,5 mesiaca.
Sestricka u mojho gyne ma presviedcala ze tehotenske dostanem az 13 tyzdnov PRED porodom(ked som od nej v 13 tt pytala tlacivo). Mala som to nastudovane takze ma nemohla zblbnut len teda bolo neprijemne jej vysvetlovat realitu ked ona si isla svoje. Tlacivo nakoniec dala, ale tiez som rozmyslala kolke zeny uz takto zblbla....
@marrilyn ďakujem 🥰🥰
@zooeynka tak tých "múdrych "sestričiek ako vidím je oveľa viac než by som si myslela...
Neboj všetko ti vyplatia spätne aj keby si žiadala mesiac pred pôrodom 😉

@elizabet173 je to náklad😂keď ma presviedča,že to je moja chýba že si neviem vybaviť kartičku. Ale po treťom raze stichla,možno si to aj zistila konečne.