Vybavuje sa rodičovský až 6 týždňov po pôrode?
Ahojte maminy ktoré...ste pred tehotenstvom nepracovali...chcela yb som sa spítat..dnes mi povedali na urade práde že sa mám tam hlásit 6týždnov po porode je to štandardný postup???????že po tých 6týždnoch dostanem až rodičovský..to rodný list mám doniest až po 6týždnoch od narodenia?????
@lady511 Ahojky 🙂 ja som tiež pred tehotenstvom nepracovala a chodím na úrad práce, ešte v pondelok idem sa hlásiť... neviem sice načo, šak panebože, kto by ma už len teraz zamestnal :D ale v pohode... Mňe len minule vraveli,že mám doniesť papier od gynekológa,,, ktorý mi aj dal ... žiadosť o materské ... No neviem... uvidím čo mi poviedia v pondelok 🙂 Dám ti potom vedie, ok ??
ale mne povedala že 6týždnov po porode...nechápem prečo až 6týždnov ..........elka ty si šla kolko po porode na urad ?
@lady511 neviem, či nepišem neskoro, ale predsa. aj ja som na UP a mne povedala, že ta mam prisť najneskôr DO 6. tyždňov, tak si asi zle počula. 😉

@lady511 respektíve prečo...ten rodný list mám doniest až po 6týždnoch na urad práce a nie hned ako mi ho vydaju?nerozumiem tomu