icon

Vypláca sa ešte pandemický rodičovský príspevok?

matka1961
5. máj 2021

Zdravim. Dcérka mala 21.4 tri roky. Takže v maji ešte dostanem rodicak za apríl. Zaujímalo by ma či sa ešte vypláca pandemicky rodicovsky (lebo mi neprišiel žiaden papier). A keď nie tak či stačí ísť do zdravotnej poistovne a prihlásiť sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov(potrrbujem to do septembra kým dcérka pôjde do škôlky) a budú za mňa platiť zdravotné poistenie? Či úrad prace? Lebo googlila som ale vôbec som nepochopila kam mám ísť v takomto prípade. Pracovná zmluva mi nebola predĺžená počas materskej. Ďakujem🙂

Strana
z2
jajamavolaju
Autor odpoveď zmazal
matka1961
autor
10. máj 2021

@jajamavolaju napísala som vám🙂

adkaadulka
16. máj 2021

@jajamavolaju Môžem vás poprosiť tiež do správy?...teraz to momentálne riešim a jediné čo mi povedali na úrade je postup pri bežnej situácii 🙈...a v tejto mimoriadnej mi poradili ,že nevedia isto,ale mám pockat čo bude a čakať či predĺžia núdzový stav a potom v júni (na konci) mi pošlu papier na potvrdenie ak to bude aktualne(už viem,že nie je predĺžený a aj že sa rp naň neviaze). Dcérka mala 3roky 12.5 ...a čakať do 30.6 mi príde blbosť....čo ak medzitým zrušia a čo s tými chýbajúcimi dňami ?😱
Ďakujem krasne

monika494
24. máj 2021

@adkaadulka mozem tiez poprosit o info ako to teraz bezi? Dcera ma az v juli 3r, pojde do skolky a ja hladat pracu. Vyplaca sa pandemicky aj pre dieta co chodi do skolky a matka este nema job?

mismor
26. máj 2021

@jajamavolaju dobrý deň, môžem poprosiť postup, čo a kam ísť, keď mi skončil rodičák? Lebo na úrade mi nepovedali nič

slecinqa1
6. júl 2021

@adkaadulka zdravím vás. Mam podobnú situáciu ako vy. Mala dovŕšila v máji 3 roky a v júni som mala posledný RP oficiálny. Ako to je teraz? Je pandemický rodičak predĺžený?

adkaadulka
8. júl 2021

@slecinqa1 ...pandemicky bol a podľa všetkého ešte pokračuje. Na konci mesiaca (jún) som bola na úrade zaniesť tlačivo o tom,že nemám žiadny iný príjem a teda teraz by mi tento mesiac mal prísť 1.x na účet.

monika494
8. júl 2021

@adkaadulka tak daj vediet ci prisiel.

monika494
8. júl 2021

Tu je link kde o prispevku pise jedna pani
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=302...

mucko0023
17. júl 2021

@adkaadulka dobry den, prosim Vas prisiel Vam ten pandem.rodicak?
Riesim podobnu situaciu...dakujem

mucko0023
17. júl 2021

@slecinqa1 dobry den, prosim Vas mozem sa spytat ci Vam niekto poradil co dalej?potrebovala by som aj ja poradit mam taku istu situaciu...dakujem

slecinqa1
18. júl 2021

@mucko0023 zdravím vás. Pandemický beží ďalej. Na konci mesiaca keď vám bude vyplatený oficiálny rodičovsky by vám malo prist cestné prehlásenie,ktore mate len vypísať a poslať späť. Pokiaľ vám neprídu papiere do konca mesiaca v ktorom vám príde posledný oficiálny rodičovský, je potrebné ísť na úrad a oznámiť že ste bez práce a chcete poberať ďalej pandemický RP. 😊

monika494
18. júl 2021

@slecinqa1 ako dlho sa moze pandemicky vyplácať?

slecinqa1
18. júl 2021

@monika494 pandemický sa bude vyplácať dovtedy kým bude mimoriadna situácia/teda kým tu bude pandémia. A keď pandemický zastavia bude sa o tom vedieť. Určite o tom budeme informovaný.

mucko0023
18. júl 2021

@slecinqa1 dakujem krasne za odpoved.pockam a ked nic nepride tak pojdem na urad.
Ale co s tymi dnami ? To je mesiac... Aby mi neprislo ze mam platit zdravotku z vlastneho vrecka 🤦‍♀️

slecinqa1
18. júl 2021

@mucko0023 mala mi 7.maja dovŕšila 3 roky a v júni mi prišiel posledný oficiálny rodičak. V mojej poistovni Dôvera som bola až 7 júla a predĺžila som si to ze budem s dieťaťom doma do 6 rokov. Vypísala som žiadosť, doložila rodný list malej a neboli žiadne problémy. Ani nie som nič dlžná. Rátajú to od nasledujúceho dňa co mala dovŕšila 3 roky,teda od 8.maja. 😊 Neviem ako je to s druhými poisťovňami ale myslím ze by nemal byt problém.

guz
30. aug 2021

Ahojte.je koniec augusta 2021. Len info. Mojej dcére boli 3 rocky v apríli 2021. Bola som na úrade práce,nemám nárok na dávky ale mala som nárok na pandemicku rodičovskú čo beriem do teraz.Davky v nezamestnanosti nedostávam lebo posledné 4 roky máte mať odrobené 2 roky. Keď ste na materskej 3 roky a nemám prác.zmluvu tak mi nič nedali. Takže tá pandemicku ešte platí ak nemáte iný príjem. Zaevidovana som však na úrade práce aby mi išli odvody do zdravotnej poisťovne. Ale neráta sa dôchodok . Skúsim sa ešte informovať či tá pandemicka rodičovska nepokrýva dôchodkové poistenie. Tak len toľko,dúfam že som pomohla. Ešte toľko,že mám už len staršie deti...Emilia

monika494
30. aug 2021

@guz ja ho tiez poberam, na zdravotne som sa nepytala, beriem to tak, ze mi ho hradia ako doteraz. Ci?

jankaam
30. aug 2021

Ahojte, poprosím poradiť, rodičovský príspevok mi končí 30.9.2021, zmluva mi končila nástupom na materskú pred 7 rokmi, dovtedy som na rodičovskej dovolenke teraz s tretím dieťaťom, hľadám si aktívne prácu už od februára a nevyzerá to so mnou ružovo. Mám sa ísť hlásiť v októbri na úrad práce alebo budem pokračovať v pandemickom rodičovskom?

zuzik911
16. sep 2021

@matka1961 dobrý deň,viete aj mne poradiť prosím?dcerka mala v july 3 roky,zamestnaná som od septembra tak som čakala že dostanem ešte pandemicky za august a prišli mi len prídavky na deti .

mucko0023
16. sep 2021

@zuzik911 napiste mi spravu, poradim

mika424
18. sep 2021

Dobry den, dcerka mala v januari 2020 3roky..
Odvtedy som nezamestnana...Mozte mi poradit ci mi doplatia pandemicky rodicovsky prispevok?

mika424
18. sep 2021

@mucko0023
Dobry den, dcerka mala v januari 2020 3roky..
Odvtedy som nezamestnana...Mozte mi poradit ci mi doplatia pandemicky rodicovsky prispevok?

loginexistuje
18. sep 2021

@mika424 myslim ze nie lebo vtedy este nebol covid resp mimoriadna situacia takze ti nic nebudu doplacat

monika494
18. sep 2021

@jankaam bezte sa pre istotu spytat na urad

mucko0023
19. sep 2021

@mika424 dobry den, to urcite nie.spatne nikdy nic neplatia...

najjulinka
7. nov 2021

Este stále je pandemicky rodičovsky prispevok? Budúci rok bude manželovi končiť a už mu skončil pracovný pomer, tak či bude mať nárok. Musí sa o to nejak špeciálne žiadať alebo automaticky to predlžia? Do kolkých dní od skončenia normalneho rodičaku o to musi požiadať?

matka1961
autor
8. nov 2021

@najjulinka ešte sa vypláca, ale to či bude aj po novom roku Vám povedať neviem... Mne nakoniec zaslali tlačivo čestné prehlásenie, že nemám žiaden príjem ani nárok na inú dávku napríklad či manžel nebude mať nárok na podporu v nezamestnanosti..vyplnila som odoslala a to bolo vlastne všetko🙂

najjulinka
8. nov 2021

@matka1961 dakujem. poslali automaticky, alebo treba si vytelefonovať? Nebude mať narok na podporu. Nema odrobene 2 roky od predošlej podpory 😀

matka1961
autor
8. nov 2021

@najjulinka automaticky mi poslali 🙂

Strana
z2