icon

Výpočet hrubej mzdy 90 dní pred nástupom na materskú

romanuuska
29. okt 2016

Ahojte, ja som Romanka, neviem si rady s materskou. Od 3.10.2016 som v novom zamestnaní a chcela by som sa poradiť, či je možné od napr. polky decembra ist na PN, na cca 2 mesiace, potom ma zamestna partner na viac ako 90 dní pred nástupom na materskú- z tohto prijmu sa mi bude potom počítať materská? 270 dní mam odrobených za posledné 2 roky pred porodom. A kolko mi má dávať hrubú mzdu, ak chcem mať najvyššiu materskú?
Ďakujem za každú radu 🙂

betka269
•
29. okt 2016

Napis mi spravu🙂

havana_frost
•
29. okt 2016

Ano. Hruby prijem cca 1800 € (pre vypocet materskeho od maja 2017)

romanuuska
autor
•
29. okt 2016

A tie odvody majú byť teda aké, z hrubého 1800€?

havana_frost
•
29. okt 2016

@romanuuska ano, z hrubeho cca 1800, nie je to presny strop, google ti povie presnejsie, aj kalkulacku odvodov

romanuuska
autor
•
29. okt 2016

Ďakujem, ešte jedna otázka, ked pojdem na PN na par mesiacov, potom ukončím PN, ukončím zamestnanie a zamestnam sa u partnera, nie je tam podmienka, ze sa musim registrovať na UPSVaR? Ci namiesto na PNku nemam ist na UP? Ako to mam spraviť?

romanuuska
autor
•
29. okt 2016

@havana_frost akujem, ešte jedna otázka, ked pojdem na PN na par mesiacov, potom ukončím PN, ukončím zamestnanie a zamestnam sa u partnera, nie je tam podmienka, ze sa musim registrovať na UPSVaR? Ci namiesto na PNku nemam ist na UP? Ako to mam spraviť?

havana_frost
•
29. okt 2016

@romanuuska ak mas dost dni (270) nem. poistenia tak je jedno ci budes PN alebo evidovana nezamestnana. Akurat ze ako PN budes dostavat marodku-co je vyhodnejsie. Z hladiska vysky materskeho to nehra rolu.

romanuuska
autor
•
30. okt 2016

@havana_frost a este ma napadlo, ak mozem- keby idem na PNku, ta sa pocita z predchadzajueho roku 2015, keby na nu idem v polke decembra, alebo za poslednych 12 mesiacov od decembra 2016?