Výpočet materskej
Ahojte, vedel by mi tu niekto poradit ako sa vypocitava materske v tomto pripade?
Viem ze sa pocita z roku predtym a z VZ, ale co vtedy, ak nemam odrobeny cely mesiac, lebo som bola na materskej s predoslym dietatom?
Uvediem jednoduchy priklad:
Mesiac - VZ
Januar- 1000€ (odrobeny cely mesiac)
Februar- 1000€ (cely mesiac)
Marec- 200€ (odrobenych 8 dni)
April - 0€ (md)
Maj - 0€ (md)
Jun- 0 € (md)
Jul - 0€ (md)
August - 0€ (md)
September- 0€ (md)
Oktober - 0€ (md)
November - 200€ (odrobenych 10 dni)
December- 1000€ (odrobeny cely mesiac)
Ako sa mi teda z tychto VZ pocita materska? Beru sa VZ ako take a deli sa to poctom mesiacov? Lebo potom je to nefer, kedze nemam odpracovany cely mesiac z dovodu MD a VZ mam teda patinovy cca.
PP stale trva, u rovnakeho zamestnavatela ako predtym.
Medzitym som mala sice dohodu, netrvala vsak 270 dni, nemam teda narok si uplatnit odtial ani tehotenske ani materske.
Dakujem za akukolvek radu.
Za posledné dva roky si iný pracovný pomer nemala? Okrem toho čo máš teraz TPP a dohodu
@lilinka88 nie nie od 2015 mam stale iba ten isty TPP . Nic ine. Dohoda bola iba na vylucne obdobie MD (kedze som tam nemohla mat logicky TPP). A netrvala 270 dni. Po MD hned som sa vratila do prace. Den predtym bola dohoda ukoncena. Nic sa mi nekrizi, nedupluje...

@zuvelyn ano, TP mam 10.12.
Praveze z dohody nemam tych 270 dni... cize neziadala som preto z nej ani tehotenske (naco, zbytocne by mi to zamietli), len z TPP mam teda.
Preto mi logicky vychadza ze aj matersku by mi mali ratat iba z TPP na rok 2020 co som mala (nie z dohody).