Výpočet materskej pri zamestnaní na krátku dobu
Dobry den. Citam, ze ak sa zamestnam v novej praci na min.90 dni, bude mi vyska materskej vyratana z tejto novej prace. Ak dobre chapem- Plati to aj vtedy, ak do novej prace nastupim napr. 7.4.2025 a na 92.den (7.7.2025) nastupim na matersku? Splnim tym podmienku byt min 90dni zamestnana v novej praci.
@lienka.7 áno ja som dostala toľko koľko som odvádzala a napriek tomu nemám problém s tým aby si INÉ ženy šikovne pomohli keď takú príležitosť majú ☺️
A to že ty si na to nemala a mala si tak ako si si platila je tvoja vec a tvoje možnosti.
A nebduem preto priať nechutne ako ty aby predčasne porodila a podobne. To vypovedá zase o tvojom charaktere. Asi radšej podvodníčka ako zatrpknuta
Ano, staci presne 90 dni. Treba aby zamestnavatelovi sedeli vsetky papiere, a SP s tym nic nespravi.
@timeaskr
RP ale nie je náhrada príjmu, je to len príspevok popri mzde, z neho nemáš vykryť náklady na život.
@queen_mary To teda nestačí.
@lienka.7 Určite podniká od 18-tich vo veľkom 🤔😉
@zuzanockamt áno na tom sa zhodneme ☺️👌🏼 síce nie od 18 ale áno začala som skoro ❤️ nepredstaviteľné že?
@timeaskr Úplne predstaviteľné. Za dva - tri rôčky mega odvody 🫢
@timeaskr neviem, prečo by som niečo dobré mala priať podvodnicke. Možno taka hlupa si ty, keď niekto ma niečo na tvoj úkor, ešte mu aj poďakujes. Vďaka takýmto sme tam, kde sme. Ale budeme tu nadávať ako politici kradnú. To, ze vy robíte presne to iste, je jedno. To je trosku schyzo, nezdá sa ti? Ja viem, nezdá. Lebo ty si ta dobra, ty predsa doprajes. A z cudzieho sa dopriava najlepšie.
@zuzanockamt vidím že pani je účtovníčka a ma to pod kontrolou či už môj príjem a zisk či všetkých ostatných
@timeaskr Samozrejme. Predovšetkým tie moje 🙂
@timeaskr firmy mali vždy, nie toľko ako teraz ale vždy boli....mna prekvapuju ti drobní živnostníci....pokiaľ nebolo udanie tak kontrola bola rarita....teraz úplne bežné počujem ze majú kontrolu z danoveho uradu...pokuty okolo 5000 tiež bežné, co je pre szco ozaj veľa....
No co ma volne ruky a nohy proste kontroluje- pokutuje....
Aj hygiena... známa hovorila ze vošli im do prevádzky hneď niečo videli ani nešli ďalej, spísali, pokuta ... proste každý hľadá kým niečo nenájde a nájdu každému lebo pri dnešnej byrokracii aj najväčšiemu poctivakovi niečo chýba alebo ma zle.
A napr toto účelové zamestnanie kvôli materskej to je čistý zisk lebo je to mega okate a tam idú vždy naistotu... A fakt cca 2 roky dozadu to nekontrolovali...teraz? Asi každého ved potrebujú naskrabkat na 13.te dôchodky a odmeny. SP nemôže byť každý rok miliardu v strate. Každá tisícka k dobru sa predsa pocita 🙂
@zuzanockamt to je super tak to ma byť a mam to rovnako . Preto mam dobrý prehľad koľko som ja ako osoba zaplatila štátu 🙂
@44janica44 potvrdzujem. Presne takto prídu a nie je nič nezvyčajné že sa vystriedajú dva úrady v jeden týždeň a hľadajú až nájdu. A bavíme sa tu o banálnych veciach ktoré nájdu za neskutočné pokuty pre niekoho aj likvidačné. A hlavne čo sa práve týka tých malých podnikov a živnostníkov. Nuž treba naplniť kasu, čo tam po ľuďoch...
Áno viem že ešte pár rokov dozadu to bolo s tou md ľahšie ako teraz... Ale presne treba 13 dôchodky nejako na to zarobiť musia
Ehm, ja nezijem na Slovensku, tym padom som nemala ziadne tehotenske, ziadne porodne, ziadne pridavky atd. Myslim, ze Slovensko ma vazne stedry socialny system a mamicky sa nemaju na co stazovat.
Ale cim viac pozorujem dianie na Slovensku, tak kebyze tam zijem, tak po tom vsetkom, co robi tato vlada, ake poplatky zavadza, dviha dane, hadze dochodcom "vsimne", sebe zvysuje platy, rozdava si dozivotne renty, kamosom prihrava zakazky a pod, vyzmykam z tohto statu co sa len da.
@diewcatqoo Len ty nežmýkaš zo štátu, ale z daňových poplatníkov. Aj z mojich peňazí tuto paniam pôjde materské.
@zuzanockamt staci. Mam to odskusane 2x, a mam este par znamych, ktore to tak spravili, a tiez dobre.
@queen_mary V ktorom roku? SP už po tom ide a veru nestačí.
@aurora33 ja nezhaduzjem ani seba a ani teba. Práve naopak, to vy viaceré tu nadavkami atakujete na mna autorku alebo kohokoľvek kto to vidí inak. Pripravená som bola svedomito od začiatku 😉 a hlavne celý čas tu píšem všeobecne o rodičoch nie o sebe samotnej... Niekto sa na rodičovský spolieha viac a niekto menej
@aurora33 toto sú ľudia, ktorí sa riadia heslom, keď nekradnes, okrádas svoju rodinu🤮 takí sa mi vždy protivili... a niektoré husicky tu im ešte aj zatlieskaju a doprajú, aké sú sikovne 👌 to, ze aj vďaka takým sa potom zdviháju dane a krátia davky to im už ale nedobija...ale jasne, zlý zlý zlodej fico 👌👌👌 nie podvodnicka z MK 🤣🤣🤣
@timeaskr moja zlata, obe materske som mala takmer max.(bez "par" drobnych) a nemusela som ani klamat ani podvadzat s 90 dnami. A na tých odvodoch som sucasne zaplatila trosku viac, ako ty, neboj sa. Hoci nie som mega úspešná podnikateľka, ako sa tu uspesne prezentujes ty.
@lienka.7 tu je vidno uplna financna negramotnost.

@44janica44 inak to je veľká pravda, to koľko kontrol teraz majú firmy je extrém... Veľmi sa to zvýšilo a idu fakt papier po papieri kým čosi nájdu