Výpočet matetskej pri reťazovom pôrode

emanuela92
16. dec 2021

Prosim vas o radu, cakam druhe dieta aktualne poberam rodicovsky prispevok teda bude sa jednat o tzv.retazovy porod. Pri vypocte druhej materskej by si od zamestnavatela mali vyziadat pravdepodobny prijem v mesiaci kedy budem mat nastup na MD a ten budu povazovat za vymeriavaci zaklad. Pracujem ale v oblasti kde mame zakladnu mzdu plus kvartalne a rocne odmeny. Neviete ci maju byt aj tieto odmeny zaratane ako nejaky priemer v danom mesiaci?

emanuela92
autor
16. dec 2021

@emanuela92. Este pokracujem 🙂
Pretoze aj z tychto odmien boli samozrejme platene vsetky odvody. Pri prvej materskej mi vysla maximalna materska, viem ze aj teraz budemem mat minimalne tu z prvej materskej ale jedna sa mi o to ze medzitym sa meterska zvysila cca o 200 eur na co by som mala tiez narok len neviem ako to teda bude posudzovane na zaklade toho jedneho mesiaca.

bebotka
16. dec 2021

@emanuela92 mne osobne rátali len základný plat podľa zmluvy, bez prémií, benefitov, 13 a 14 platu a druhá materská nižšia o 209 eur a to boli v dobe, keď ešte neplatil ten zákon o rovnakej materskej pri retazovom, ono závisí podľa mňa hlavne od personálneho čo máte v robote.

draik
16. dec 2021

Pri tzv. reťazovom pôrode nemôže byť druhé materské nižšie ako prvé.

emanuela92
autor
16. dec 2021

@bebotka dnes som volala na soc. poistovnu a pani mi povedala ze sa k tomu vyjadrit nevie 🙂) pochopila som to presne tak, ze zavisi od uctovnika co im zada...ach aj to sa mozem asi modlit...je to nefer ked su z toho platene vsetky odvody ale zaratat to nechcu, mne to robi aj 800 eur mesacne rozdiel.