Vypočítali mi zle materskú

lukas217
16. feb 2021

Dobrý deň, skrátim to. Má niekto skúsenosť so zlým výpočtom materskej? Vypočítali mi zle materskú, teda vypočítali ju dobre, ale ekonómka spravila chybu pri odoslaní výkazu takže mi ju vypočítali nižšiu. Teda materskú som mal schválenú aj vyplatenú za prvý mesiac, po ktorom som sa odvolal. POslal som odvolanie na výpočet s tým, že chyba sa stala vo firme kde som pracoval, kde aj ekonómka to potvrdila a poslala opravný výkaz. Lenže sociálna poisťovňa začala voči mne konanie vo veci zániku na materskú a posudzujú všetky okolnosti. Predĺžili toto konanie o 60 dní s tým, že kým sa to neprešetrí, teraz po uplynutí 60 dní konanie prerušili s tým, že nemajú vyjadrenie z inšpektorátu práce (lebo začali preverovať aj firmu v ktorej som pracoval). Teda som na materskej pol roka a nedostal som ani cent, okrem materskej za prvý mesiac. Viete dokedy to môže trvať tieto tortúry? má s tým niekto skúsenosť?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanislavicenka
16. feb 2021

@lukas217 ahoj. Mne sa to stalo.
Ja som najskor volala na formu, tam uznali chybu, nasledne na socialku. Uctovnicka z formu im zaslsla opravu, a oni mi odoslali novy vymer a vyplatili rozdiel

lukas217
autor
16. feb 2021

@cocolino234 a kde by som mal volat? prislo to z pravneho oddelenia socialnej poistovne, tetky na socialnej ani nebudu vediet o co sa jedna

zuzkkag83
26. feb 2021

@lukas217 mne sa to stalo.. Musi firma v ktorej pracujes poslat list do socialnej poistovne a nahlasit ze ekonomka zadala nespravnu sumu a ze ziadaju to opravit.. Oni nasledne poslu nove rozhodnutie a doplatia.

moniiiiicka
8. mar 2024

@zuzkkag83 dobrý deň, mohla by som sa opýtať či ste podávali tým pádom aj odvolanie alebo akú ste mali istotu,že to firma reálne poslala? Ďakujem veľmi pekne.