icon

Výpoveď a tehotenstvo

domca2893
31. máj 2016

Ahojte...ako by to bolo v takom pripade, ze ja dam vypoved a otehotnela by som...obavam sa, ze robotu by som si hned urcite nenasla...lebo doposial sa mi nic lepsie nepodarilo najst :(. Odrobene mam skoro rok a pol v jednej firme...ale uz je to tam na nevydrzanie...s manzelom planujeme babo...ale chcem vediet, ci aj ako nezamestana by som nieco dostala...ked mam odrobenych tych 270 dni...Dakujem.

sashabb
31. máj 2016

@domca2893 musíš mať aktívne nemocenské poistenie. Čiže jedine sa potom opäť zamestnať, alebo si platiť balík poistení.
Alebo najprv zostať tehotná a až potom odísť z práce, tam by si bola v ochrannej dobe.

domca2893
autor
31. máj 2016

@sashabb Dakujem 🙂...a ako to potom bude ked zmluvu mam na urcito do januara 2017 a otehotniem napr. v juli...

imajkova
31. máj 2016

@domca2893 zmluva a teda aj pracovny pomer ti skonci normalne v 01/2017, i napriek tehotenstvu.

sashabb
31. máj 2016

@domca2893 píšem ti IP 😉

gapa
31. máj 2016

@domca2893 ak budeš tehostná v čase ukončenia pp a v bodobí 2roky pred pôrodom budeš mať 270dní poistenia, tak nárok ti vznikne a bude sa rátať akoby ti nárok vznikol v posledný den trvania nem.poistenia. Nárok na maerské ale vznikne presne!!!!! 6 týž. pred očakávaným teramínom pôrodu.
Ak by si nebola tehotná, tak potom podla konkrétnych okolností a dátumov by stačilo aj pár dní prac.pomeru u iného zamestnávatela ako bol posledný, aby sa ti rátalo matesrké z vym.základu z predchádzajúceho zamestnania (ale je tam viac podmienok, napr. v predch.kalend. roku k roku nástupu na md je platených aspon 90dní nem.poistenie u iného ako posledného zaemstnávatela)
Píšem v rýchlosti, tak sú tu chyby, no dá sa dúfam.