icon

Vypoveď v práci počas RD a možnosť podpory v nezamestnanosti.

kesa
23. júl 2018

Dobry den prosim Vas o radu. Dnes mi volali z prace ze rusi sa nase oddelenie a vsetci zamestnanci teda dostavame z tohto dovodu vypoved. Som na rodicovskej. Pracovala som tam od 1.8.2015, na matersku som nastupovala 28.8.2017. Premyslam co teraz. My sme mali s muzom plan, on vo february mal nastupit na MD a ja som na to obdobie chcela poziadat o zrusenie naroku na rodic.prispevok. napadlo ma vsak ze ci je mozne na to obdobie ist na urad prace a poziadat o podporu v nezamestnanosti...alebo ak chcem vyuzit podporu musim uz odo dna odkedy budem nezamestnana nastupit na urad prace a tym padom sa zrieknut prispevku rodicaku?

lienoccka85
23. júl 2018

No prakticky asi ano, lebo mozes dostavat bud jedno alebo druhe

rachel36a
23. júl 2018

@kesa na RP aj tak nebudes mat marok ak muz bude poberat materske...takze chod na podporu v nezamestnanosti a lotom si poziadaj ked muz vycerpa materske o RP...a samozrejmä to zo zakona prislucha odstupne od zamestnavatela kedze sa jedna o RPP z organizacnych dovodov

natalienka12
Autor odpoveď zmazal
kesa
autor
23. júl 2018

@rachel36a cize da sa do roka od skoncenia PP? To by bolo super ze by som sla na urad prace az v tom februaey ked muz pojde na MD. Kedze tam by som prisla o rodicak.

majusqa77
23. júl 2018

@natalienka12 do dvoch 🙂

rachel36a
23. júl 2018

@kesa do dvoch rokov od skoncenia PP ako ti pise mausqa7u

kesa
autor
23. júl 2018

Dievcata dakujem.moc ste mi.pomohlo cize urobim tak ze pockam kym muz pojde na rd a potom nastupim na urad prace a poziadam o podporu.