Výška materskej pri práci na dohodu
Chcem sa opytat v marci tohto roku mam ukoncene 2 roky prace n dohodu , dohoda mi stale trva a stale pracujem , nastup na matersku mam mat v juny tohto roku,,,na socialke mi povedali , ze mam odrobenych 270 dni som bola ja nemocensky poistena, a ze mi vznikne narok na matersku, lenze, ked som si predbezne vypocitala podla pasky co za mna odvadfza zamestnavatel odvody , tak mi vysla vyska materskej len 30 eur mesacne....myslite ,ze mi stat doplati do vysky rodicovskeho prispevku , ? a dalsia otazka narok na podporu budem mat?
@gabrielka3891 môžeš sa prihlásiť na UP .. ak sa prihlásiš nebudeš ZP platiť, ak sa neprihlásiť budeš ZP si sama platiť, zvážiť musíš ty .. ak pôjdeš na PN tak ZP platiť nemusíš ak PN bude platená
@zalka ja len ci tam nie je potom nejaky problem ist z uradu prace na pn... ak vobec nejaku pn pojdem, nakolko moja doktorka je v tomto zastarala a pn asi nedostanem. A este jedna otazka predsa.. mozem si pri dnp zvolit den nastupu na Md?
@gabrielka3891 áno ak máš aktívne dnp tak si volíš dátum nástupu ... 8 resp. 6t pred tp
@evittam baby hľadám hľadám tak sa idem opýtať. Nie som tehotná ale do budúcnosti sa pýtam aby som vedela co je najlepšie, som na predĺženej rodičovskej dovolenke ešte do novembra 2020 nemám existujúce nemocenské poistenie ani nemám splnenu podmienku 270 dní nemocenského už. Ale pri prvej materskej som ju spĺňala, materské som poberala. 270 dní nemocenského si zariadim na dohodu aby som splnila túto podmienku nemocenského poistenia ale ako dosiahnuť čo najvyššie materské. Ukončiť dohodu po 270 dňoch a začať si platiť nemocenske dobrovoľne z najvyššieho VZ. A potom ísť na pnku až do pôrodu? Nebude problém keď poberam rodicak. Moc ďakujem za pomoc
@zalka
@wewa125 toto by aj mňa zaujímalo.. Ako to je? Mám mať teraz uzatvoreníú dohodu. Bude na pravidelný príjem. Musí byť splnená aj nejaká výška, aby sa mi to zaratávalo? A aký typ dohody je vhodný? Ďakujem 🙏 Nemám iné zamestnanie, som szčo, no zatiaľ neplatím sociálne odvody, čiže budem mať len túto dohodu z ktorej by sa mohlo počítať materské.
@zdenka13 no záleží či chceš mať MD z dohody, alebo budeš MD riešiť z iného poistenia po otehotnení.
Ak z dohody, tak príjem čo najvyšší,
ak z iného poistenia tak stačí dohoda na pár hodín do mesiaca, dohoda by mala byť s pravidelným príjmom a je jedno či dohoda o vykonaní práce alebo o pracovnej činnosti.

@gabrielka3891 este taka mala otazocka, teraz ked som dnp mala by som sa prihlasit aj na urad prace, aby som si nemusela platit zdravotne alebo to mam radsej platit? Je v tom nejaky zadrhel? 🙂 dakujem