icon

Vyšší rodičovský príspevok

14. okt 2021

Ahojte, som na rodičovskej dovolenke takže 275+25 € prídavky takže dokopy by mi malo každý mesiac chodiť cca 300€ ale chodí mi 340 a ja vôbec neviem zaco je tých 40€ naviac, nevie mi niekto poradiť za čo to je? Ďakujem 🙂

klarissa25
14. okt 2021

A koľko máš deti?

autor
14. okt 2021

@klarissa25 jedno

misana84
14. okt 2021

Bol to jednorazový príspevok… ale ja som počula, že každý by mal dostať 100€.. ja som dostala 75

klarissa25
14. okt 2021

@misana84 ona sa pýta na niečo úplne iné. Každý mal dostať rodinný prídavok o 75e vyšší ako obvykle.. bože ľudia keby ste aj čítali čo dostávate..

autor
14. okt 2021

@misana84 áno áno , aj to mi došlo , takže tento mesiac mi prišlo cca 415€ ale vôbec neviem za čo mám tých 40 naviac

klarissa25
14. okt 2021

Zavolaj si na úrad práce

simkova58
14. okt 2021

Pokial si poberala matersku, tak mas narok na vyssi rodicovsky, ak si nemala odrobene a teda nemala narok na matersku, tak by ti posielali rodicovsky, ten nizsi

autor
14. okt 2021

@simkova58 ahoj bohužiaľ na materskú mi chýbalo 10 dní takže nemám nárok a ak sa nemyslím tak rodičovský je vtedy vyšší o 100€ . Takže rozmýšľam zaco mi chodí tých 40€ navyše. Rozmýšľala som ešte či to nieje ten daňový bonus ale neviem ako to funguje či to je raz ročne alebo každý mesiac a či vôbec mám na to nárok

daniela1911
14. okt 2021

Daňový bonus poberajú pracujúci, (môže tvoj muž ak pracuje poberať), ty nie.
Ešte raz napis ti chodí peňazí z úradu prace. Nie dnes (keď chodili vyššie príspevky na dieťa), ale inokedy.

konikkon
15. okt 2021

@klarissa25 ja tiež žasnem. 80% matiek na konovi neovláda pravopis, finančná gramotnosť 0 bodov, mýlia si RD a MD, SP a UPSVaR, nevedia, aké dávky im prinalezia. Ja fakt neviem, či vôbec niečo vedia a ako sa takéto ženy ptetlkaju životom je mi záhadou.

luccija
15. okt 2021

@konikkon niekedy sa ani nečudujem.Je vela žien, ktoré nepozerajú TN, nečítajú správy a potom tu na MK jedna dezinformacia nad druhú.Hlavne čo sa týka úradov, potvrdeni, sum....ale niekedy je to na smiech

misana84
15. okt 2021

@klarissa25 tak potom dobre… ja neviem kto mi vravel … správy dom nevidela už pomaly 2 roky lebo vtedy uspavam… ja som si myslela, že sa pýta na tento mesiac…lebo teraz bol vyšší rodicak s pridavkami

greta2017
15. okt 2021

@konikkon chapem co pises a suhlasim.
Ale napr co mna sa tyka som vzdelany normalny clovek a rozoznavam medzi MD, RD, SP a UPSVaRom ale niekedy si aj ja pripadam ako negramotna ked si citam vyhlasky a ked sa snazim dopatrat co mi patri, na co mam pravo a podobne. Dokedy som nenastupila na MD som ani neriesila na co je UPSVaR a na co je SP lebo som nikdy ziadnu davku ani nic nemocenske nepoberala a teraz ked uz som na RD je to niekedy spanielska dedina a na vyplatenie nejakeho priplatku/davky je xy podmienok a nich xy vynimiek .... tym som len chcela napisat ze nie vzdy sa clovek musi orientovat a chapat tie veci hlavne ak nic nikdy neriesil ohladom podobnych veci.