icon

Vzniká nárok na dovolenku počas materskej?

koskaaa
29. mar 2015

Ahojte, v decembri roku 2013 som nastupila na MD s 1. dietatkom. Zostavalo mi este 10 dni dovolenky, ktoru som si u zamestnavatela nestihla vybrat. V roku 2014 mi asi pocas MD naskocila nova dovolenka za rok 2014, ktoru som si tiez este nevybrala. Teraz koncom juna 2015 by som mala nastupit na MD s 2. dietatkom. Mozem si vybrat usetrenu dovolenku za rok 2013 a za 2014 pred nástupom na druhu MD? Cize tak, ze by som na UPSVaR oznamila, ze koncim s rodicovskym príspevkom, u zamestnavatelovi nahlasila ze cerpam dovolenku od neho a koncom juna 2015 nastupila na MD? Vztahuje sa na mna ochranna lehota, alebo mozem pocas tejto dovolenky (dovolenky cerpanej od zamestnavatela) dostat vypoved? Pripadne nebolo by lepsie si tuto dovolenku vybrat az po MD ukoncenej s 2. dietatkom, zamestnavatelovi oznamit cerpanie riadnej dovolenky od neho a az potom nastupit na rodicovsku dovolenku? Alebo sa mam na to vykaslat a vybrat tuto dovolenku az po riadnom nastupe do prace do skonceni rodicovskej dovolenky, nerada by som bola keby mi ju zamestnavatel svojvolne pokratil, lebo som si ju nevybrala...Ak sa v tomto niekto vyznate, velmi by mi to pomohlo. Dakujem

Strana
z2
alicka123
28. apr 2015

@gapa a mam len 30 rokov zatial

Strana
z2