Z čoho sa mi vypočíta výška materského?
Ahojte, potrebovala by som poradiť.
Pracovala som od 20.4.2017 na dobu určitú do 19.4.2019. Počas trvania prac. pomeru som otehotnela a na MD som nastúpila 21.3.2018. Momentálne som na rodičovskej a opäť zamestnaná som od 3.6.2019. Som tehotná a termín pôrodu mám 23.8.2019. Na MD ma vypísala gynekologička od 12.7.2019. Keďže v terajšom PP neodpracujem ani 90 dní do pôrodu a v minulom roku som šla na materskú už 21.3. Pôjde sa až do roku 2017 a z toho sa mi bude počítať výška materského?
@zalka ahojte len pre info k tomu ako to dopadlo. Výška materského mi bola vypočítaná z aktuálnej práce, v ktorej som odrobila mesiac aj par dni, kým som šla na materskú. Keďže s takýmto scenárom som vôbec neratala u zamestnávateľa som si nastavila minimum a tak som aj dopadla 😄

@monickey z DNP by sa rátalo MD z min. VZ .. tj. zo sumy 546e
nie z minimálnej mzdy.
Máš rozdielne poistenie ... mala si TPP .. a ak sa zamestnáš na TPP tak bude sa riešiť z minulého roka ak si odpracovala 90 dní ... ale to si neodpracovala čiže aj skrz TPP by si mala MD z min. VZ.
A ak sa zamestnáš na dohodu a tá bude nižšia ako min. VZ .. tak bude rátané z dohody ...
Ak chceš MD vyššiu tak musíš odpracovať 90 dní bez PN a OCR .