Z ktorých rokov sa mi bude počítať, či som odrobila 270 dní?
Ja mam tiez otazku na niekoho kto by sa vymotal z mojej situacie od roku 11/2009 v kuse rodicak do 11/2014 2 deti po sebe pracovala som do 02/2009 potom prisla kriza ..... popri rodicaku som 3 mes pracovala reklamna agentura potom pn gynekologicke...... zamestanana 12/2013 12/2013 hned zacal pracovny pomer exisport tam somnou oekne vydrbali a nakolko rusili predajne ma v skusobnej dobe prepustili cize do 03/2014 pn v ochranej lehote operacia hlavy atd .....stale rodicak teraz som zamestnana v callcentre od 02/2015 06/2015 pn nakolko nevolnosti atd z coho sa mne bude pocitat materska ????
@nifido Neviem sa orientovať v tvojom výpočte, skús to prehľadne zoradiť od-do práca, od-do RD (a či si bola počas RD nezamestnaná alebo zamestnaná - tým nemyslím či si pracovala, ale či si čerpala RD z práce). 270 dní sa ráta kalendárnych (cca 9 mesiacov), ostatné 2 roky pred pôrodom. Ráta sa aj RD, pokiaľ si bola zamestnaná a pokiaľ sa ti prac. pomer neskončil počas RD. Ak si počas RD normálne pracovala (resp. zarábala), tak to neuvádzaj ako RD, ale ako zamestnanie.
@havana_frost no ved je rozpisane od 11/2009 v kuse rodicak do 11/2014 poberala som rodicak nie matersku a pracovala som pocas rodicovskej v roku 2012 ako som rozpisala a poberala som nadalej rodicak pracovny pomer skoncil pocas rodicovskej 2 pp skoncili poca rd 10/2012 - 12/2013 pn po cca 3 aj nieco mes. Potom 12/2013-03/2014 🙂
@nifido Takto, keď máš termín 20.1.2016, tak nás zaujíma obdobie 20.1.2014 - 20.1.2016, nič iné. Tam si pracovala 20.1.-31.3.2014 v tom Exisporte. Teraz pracuješ od 02/2015 v callcentre. Pracovný pomer trvá? Každopádne, tam máš ďalších odrobených 4 - 5 mesiacov (február až jún - nepíšeš presné dátumy). Ak ti prac. pomer v callcentre naďalej trvá, tak budeš mať nárok na materské. Ale musíš tam mať prac. pomer cca 7 mesiacov spolu, aby ti to aj s tym Exisportom hodilo 270 dní. Zároveň máš v callcentre odpracovaných viac ako 90 dní (od 2/2015 - do 6/2015) - ak si teda aj počas toho obdobia nemala nejaké PNky alebo OČR. Materské sa ti bude rátať z príjmu v callcentre za to obdobie, kedy si skutočne pracovala (a nebola PN), takže z 02/2015 - 06/2015. Keby si ukončila PN a ešte pracovala, tak sa pridá aj to obdobie, kedy budeš ešte pracovať do nástupu na MD.
@havana_frost vsetkemu som pochopila a ak nahodou nemam 90 dni lebo pn som bola tak z coho sa mi bude ratat materska zamestnana budem nadalej ale nadalej budem aj pn do nastupu materskej
@nifido Vieš čo toto neviem úplne presne, zákon hovorí, že "pravdepodobný denný vymeriavací základ". Pravdepodobný vymeriavací základ sa vypočíta ako jedna tridsatina vymeriavacieho základu, z ktorého by sa platilo poistné na nemocenské poistenie za kalendárny mesiac, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky. @dena1973 vieš to previesť do zrozumiteľnej reči?
@havana_frost pochopila som 😉 tak uvidim ze co nakoniec 🙂

@nifido najlepsie,ked si zavolas do socialnej poistovne, pretoze to mas prekombinovane. Ak si brala rodicovsky, mozno budu brat do uvahy zamestnanie pred MD , ci si v kuse pracovala 270 dni u jedneho zamestnavatela.