Z materskej na podporu - čo ma čaká?
Ahojte, chcem sa spýtať - myslím ze od 1.5.2018 keď ide človek do nejakého veku na podporu - musí chodiť na nejaké sedenia?? Stretol sa s tým niekto? Co to všetko obnasa? Idem totiž z MD na podporu tak som zvedavá ci budem musieť niekde chodiť alebo nosiť pečiatky?
Ďakujem za každú odpoveď 😊
Chodi sa len na urad prace, ako sa aj vzdy chodilo. Periodicita a potvrdenia o hladani si zamestnania asi zavisia od jednotlivych uradov, v BA som sa bola "hlasit" raz za dva mesiace a doniesla som dva vytlacene maily, akoze jeden za mesiac, ze som niekomu cez profesiu zareagovala na ponuku. tot vsio.
Jasne sak ona bude vedieť ze som doma s babom al pečiatky donesiem alebo pošlem to nie je problém. Kamarátka ma 25 a sla presné od toho 1. Mája na podporu a normálne chodila na sedenia že sedeli v kruhu a rozprávali sa co by chceli robiť a také.... 😂
@queen_mary 27 a si teraz na úrade?
@tanickae ano. Ale mam normalne odpracovane roky, aby som podporu aj dostavala. Mozno kamoska este nema, a preto musi. Alebo myslim ze ludia, co su nezamestnani dlhsie, maju taketo sedenia

@tanickae kolko mas? Ja mam 28 a na sedenia nechodim. Len prinesiem raz za dva mesiace potvrdenie z profesie ze som reagovala na nejaku ponuku