icon

Z materskej na rodičák

bahnova
7. aug 2018

ahojte baby ked budem prechadzat s materskej na rodicak vybavuje sa nieco niekde alebo to je automaticky?

mrkvicka060
•
7. aug 2018

@bahnova po skonceni MD si pojdes do soc. poistovne vyziadat Potvrdenie o poberani materskeho, ktore ti vydaju napockanie. Potom vypises ziadost o rodicovsky prispevok a spolu s tymto potvrdenim, rodnym listom dietata (kopia+original) a tvojim obcianskym pojdes na Urad prace, socialnych veci a rodiny a poziadas o rodičovsky prispevok.

evittam
•
8. aug 2018

@bahnova Ako pise
@mrkvicka060 .
Nic sa nedeje automaticky. Ako majú vedieť na UPSVaR,ze tebe skoncila MD?

judar
•
9. aug 2018

Ach jaj...všeobecne staci rodny list a kopia a občiwnka...potrdenie o poberani vydaju aj na upsvare vratane tlačiva ktore treba vyplniť na prechod...urad so soc poistovnou je prepojeny

evittam
•
9. aug 2018

@judar UPSVaR ti nevyda potvrdenie o poberani MD.

terka1607
•
9. aug 2018

Prosím neviete niekto akú majú lehotu na rozhodnutie o poberaní rodičovského príspevku? Manželovi skončila materská, ja som si 10.7. podala žiadosť o rodičovský a ešte mi neprišlo žiadne rozhodnutie a neviem dokedy majú čas.

danusskaaa
•
9. aug 2018

@terka1607 ziadne rozhodnutie ti nepride. Upsvar neposiela ziadne rozhodnutia! Ak nejake potrebuješ (napr. do zdravotky ako ja) musis si ho ist vypýtať sama.

katren
•
9. aug 2018

@danusskaaa akoze nie? Mne pri vsetkych troch prislo rozhodnutie o priznani rodicovskej davky...

judar
•
9. aug 2018

@evittam a ako to ze mam prave takuto skusenost ze vydali???

danusskaaa
•
9. aug 2018

@katren podávala som žiadosť 5.7. a potrebovala som potvrdenie. Sama úradníčka mi povedala, že oni neposielaju rozhodnutia ako sociálna poisťovňa. Musím si ho prist vyžiadať sama. Aj som bola a dali mi ho 😉 domov mi nikdy nič od nich neprislo. Iba zo socky

katren
•
9. aug 2018

@judar MD nedaju, pretoze matersku plati Socialka...predpokladam, ze poberas RD 😉

evittam
•
9. aug 2018

@judar Tebe vydal UPSVaR potvrdenie od kedy do kedy si poberala MD? Co ma tento urad spoločné s MD? Toto potvrdenie vystavuje SP.

judar
•
9. aug 2018

@evittam ja som to riešila za niekoho stým že dotyčná mala na úrade v Šali známu ktorá mi to proste vydala na úrade ...tak zrejme na toto treba známosti potom keď obyčajne nevydajú aj keď je úrad so sociálnu prepojený

terka1607
•
9. aug 2018

@danusskaaa Mne pani na zdravotke povedala, že potrebuje originál rozhodnutie z úradu prace, nestačí iba nejaké potvrdenie tak neviem. Mám dve deti a mám pocit, že vždy mi prišlo oficiálne rozhodnutie aj pri priznaní a aj pri zrušení rodičovského príspevku.

candii
•
9. aug 2018

Ty musis vediet kedy ti konci MD, ak nevies, zavola na SP, povedia ti. Ked skonci MD, pojdes na SP zobrat si papier, od kedy - do kedy si poberala MD, s tym vybavujes rodicak. Vypises ziadost o rodicak + RL dietata. Odnesies na UPSVaR. A je.

evittam
•
9. aug 2018

@judar Neviem o tom,ze by bol UPSVaR prepojeny so SP. Si si ista, že ti UPSVaR nevydal potvrdenie o RP a nie MD??
@majusqa77 Co ty na to?

evittam
•
9. aug 2018

@terka1607 Mne nič neprišlo

majusqa77
•
9. aug 2018

@evittam ked som to riesila naposledy v 2016tom, bolo treba na sp. A aj baby co riesili teraz vsetky chodia na sp. Up sa zarial netvari, ze by si to vedel stiahnut odniekade a nepotreboval...

terka1607
•
9. aug 2018

@evittam dakujem, tak počkám či príde na účet tento mesiac, ak nie zájdem tam.

bahnova
autor
•
9. aug 2018

dakujem za info