icon

Zamietli vám rodičovský príspevok v Rakúsku? Čo robiť ďalej?

20. jan 2025

Dobrý deň zamietli nám rodičovský príspevok po roku čakania v Rakúsku. Dôvod že sa tam menil zákon. Stretli ste sa stým niekto? Riešite to tým odvolaním čo môže tiež trvať aj pol roka alebo stačí už rovno s papierom o zamietnutí ísť na urad práce.

zuwa78
•
20. jan 2025

Pracuješ v rakusku?

lienka.7
•
20. jan 2025

@autorka pozri tu iné témy, jedna baba to tu nedavno písala...

zuwa78
•
20. jan 2025

Napisali aky zakon sa menil?

autor
•
20. jan 2025

@zuwa78 priatel ale nemame tam trvaly pobyt

guiseppinka
•
20. jan 2025

Prelustruj to tu, uz to tu bolo. Zakon da nemenil, len burgenland si ho vyklada trochu po svojom.

zuzana885442
•
25. mar 2025

Dobrý deň,riešime podobný problém, doteraz sme poberali rodičovský príspevok na syna a neskôr dcéru a minulý rok sa nám narodilo tretie dieťa, tak sme podali znova o rodičovský aj rodinné prídavky na tretie dieťa a rodinné v poriadku chodia ale rodičovsky odpoveď už 10 mesiacov v nedohľadne ziadna pošta manžel tam bol aj osobne a že oni majú všetko papiere v poriadku a až teraz mu povedali cez telefón že vraj uzatvorený a že sa menil zákon,tak nevieme čo ďalej či podať odvolanie alebo požiadať tu na sk? Pohol sa niekto z vás v tejto veci niekde ?ďakujem za každú odpoveď alebo radu
Zuzana

autor
•
30. mar 2025

@zuzana885442 zdravim no treba napísať odvolanie v rozhodnutí z AT ktore vam prišlo/ pride neviem či ho už máte tak dole na poslednej strane je písané kde
ja som ho podávala minuly týždeň poštou a teraz cakat zas na úrade práce vám povedia to iste treba sa odvolať koľko to bude trvať a ako to prebieha neviem a keď bude po súde tak až potom na urad práce kde by nám to mali celé vyplatiť

nikolaalokin
•
27. jan 2026

Dobrý deň, prosím vás, vedeli by ste mi poradiť ako napísať odvolanie? Ďakujem

guiseppinka
•
27. jan 2026
@nikolaalokin

Dobrý deň, prosím vás, vedeli by ste mi poradiť ako napísať odvolanie? Ďakujem

@nikolaalokin mozem sa na to pozriet.

nikolaalokin
•
27. jan 2026
@guiseppinka

@nikolaalokin mozem sa na to pozriet.

@guiseppinka medzičasom som skúsila niečo vymyslieť a snáď to bude stacit. Ďakujem ale veľmi pekne 🙂