icon

Zamietnutá materská dávka: Ako postupovať?

sandraa1
27. aug 2024

Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať či sa Vám stalo, že Vám zamietli/neschválili materskú. Ak áno, aký bol dôvod.
Ďakujem

Strana
z2
nelca84
29. aug 2024

@top_manazerka ked myslis.... aby si nebola prekvapena

terry658
29. aug 2024

@sandraa1 my sme mali vo firmách ktoré spracúvame hneď niekoľko kontról a pokiaľ zamestnávateľ všetko zaplatil tak ako mal a všetko je odvedené správne,tak nemajú čo skúmať. Prosto zákon porušený nebol a bodka.

lienka.7
29. aug 2024

@top_manazerka rada by som vedela, či aj takto "podnikas". Ci ta vlastný zamestnanci fintami okrádajú vo firme (napr.pod rôznymi vymyslenymi zámienka ti kradnú tovar) a si s tým ok. Asi ťažko, ze? Ihneď by si ich vyhodila. Ale pri štáte je to jedno, lebo vsak to nie je moje... hnus takéto zmýšľanie. 👎👎👎

bosorkabb
29. aug 2024

@top_manazerka sociálna poisťovňa požiada o súčinnosť inšpektorát práce aj daňový úrad a môže takto požiadať ktorýkoľvek úrad. Takto to funguje a je to bežné.

@sandraa1 áno môžu materskú zamietnuť ak majú podozrenie na špekulatívne konanie. A robia to.

bublinka1426
29. aug 2024

@bosorkabb konecne.

ved konecne ze to Socka aj preveruje. to nie je len tak ze nahodne zamestnam v 6mesiaci tehotenstva daku zenu, toboz ked ma pomaly 100 % navysenie platu oproti tomu co mala predtym, snad taki sprosti nie su ...

bosorkabb
29. aug 2024

@bublinka1426 ľudia si myslia že SP informuje o všetkom. Nie je to tak.

bublinka1426
29. aug 2024

@bosorkabb ved nech pekne spolupracuju s DB a IP 👏
a spekulantky nech cumia potom ked im dojde list. lebo tehotenske maju navyse este viac natahuju dlane.

lienka.7
29. aug 2024

@bosorkabb
@bublinka1426
@nelca84
Dámy, netreba tu prezrádzať podvodnickam co a ako tieto inštitúcie nasledne robia... treba ich nechať v tom, ze im stačí 90 dní si fiktívne "zaplatit" odvody a je to.
Ten zvyšok co potom im už smejdi, co im rádia co a ako urobiť nepovedia. A samozrejme, potom dajú ruky preč. 👌
A ešte sa mi paci vyrok tohto pána smejda, ze úrady majú ženám predsa pomáhať a poskytovať servis, ako co najlepšie odrbat stat 🤣🤣🤣🤣

bublinka1426
29. aug 2024

@lienka.7 aj na psa pride mraz. neboj.

lienka.7
29. aug 2024

@bublinka1426 samozrejme, postupne sa všetko bude viac kontrolovať, neboj.
Aj tie ich účelové PNky, podpory a pod. Lebo kasa je prázdna...

bosorkabb
29. aug 2024

@lienka.7 máš pravdu. Ale ľudia sa budú stále snažiť odrbat systém.

bublinka1426
29. aug 2024

@bosorkabb ano pokial im to tieto drbnute zakony dovolia.

top_manazerka
29. aug 2024

@bosorkabb no dobre, požiadajú o súčinnosť.. IP príde na kontrolu a preverí, že so zamestnankyňou bola riadne podpísaná pracovná zmluva, bola prihlásená do poisťovni.. A?? Daňový úrad preverí čo? Že za zamestnankyňu sú riadne odvedené preddavky na daň z príjmu. Ešte čooo??

top_manazerka
29. aug 2024

@lienka.7 prečo ma kriminalizujes? O čo ti ide? Čo nie je zákonom zakázané to je povolené.. som zvedavá ako by zamestnávateľovi dokazovali úmysel??? Veď nerobí nič protizákonne..
@bosorkabb ak materskú zamietnu napriek očividnému splneniu zákonných podmienok tak na nich vysúdim aj gate + úroky z omeškania.. kamarátovi som tak vyhrala súd so SP lebo mu zamietli materskú (otcovskú) dávku.. sudca jasne povedal, že nie sú argumenty a že je na to zákonný nárok. Ešte niečo?? 😀😀

top_manazerka
29. aug 2024

@lienka.7 aké podvodnícky? Už konečne pochop, že všetko je v súlade so zákonom.. tak si odpusti tieto blbé reči.. 😘😘😘

top_manazerka
29. aug 2024

@bublinka1426 a? Zákon zakazuje zamestnať tehotnú ženu? Výška platu je na dohode medzi zamestnancom a zamestnávateľom. A to sa teda pozriem ako budú dokazovať úmysel.

top_manazerka
29. aug 2024

@lienka.7 a tá kasa je prázdna kvôli komu? Ja ti to poviem - lebo ju Ficove vlády posledné roky systematicky rozkrádali a populisticky pchali len dôchodcom.

bosorkabb
29. aug 2024

@top_manazerka keď myslíš. Tak si pozri rozhodnutia súdov v týchto veciach.
A teda aj rozhodnutia súdov kde materská otcovi priznaná nebola.
Mne je to prakticky jedno, ale istá je len smrť.

bublinka1426
29. aug 2024

@top_manazerka tak urcite v tom zamestnavatel vidi tazke benefity ze?

nelca84
29. aug 2024

@top_manazerka nechapes, alebo nechces chapat. Nikto nebude dokazovat umysel. Bude to bezna kontrola viacerych zamestnancov, ktoru k stastiu urcite nepotrebujes 😁

top_manazerka
29. aug 2024

@nelca84 ale veď nech prídu aj na 4 kontroly, kľudne všetci naraz. My máme vo firme všetko v poriadku.

top_manazerka
29. aug 2024

@bosorkabb no a? Ak sú splnené zákonne podmienky a niektorá zo strán neprizná vinu tak súd nemôže rozhodnúť v neprospech poistenkyne. Zamestnať tehotnú ženu nie je protizákonne - práve naopak. Stretla som sa s tým, že to sudca vnímal práveže pozitívne.

lienka.7
29. aug 2024

@top_manazerka kto ťa kriminalizuje? Jaj, co nie je zakázané, to je povolené... to je ten správny prístup "nasich" ľudí, vsak? 👌
A k tej tvojej "pravnej" úvahe... ono sa posudzuje vždy úmysel. Ale to ti asi nemusím hovoriť, vsak?
@nelca84 už sa nesnaž prosím ta, táto dáma nema poňatia co aké organy kontrolujú, skrátka top manažérka 👌

nelca84
29. aug 2024

@lienka.7 ano, vidim, dufam, ze sa jej prianie splni 😁

top_manazerka
29. aug 2024

@lienka.7 táto dáma má poňatia čo orgány kontrolujú. Takých kontrol sme absolvovali xy. Úmysel sa posudzuje najmä pri trestných sporoch. Pri občianskoprávnych jednoducho zákon nepustí a ak sú splnené zákonne podmienky tak súd nemá možnosť rozhodnúť v neprospech. Viď súdy, ktoré SP prehrala kvôli tomu, že otcom neschválila materské.. vyhľadaj si judikatúru a potom mudruj a vyjadruj sa posmešne.

Strana
z2