icon

Započítanie DNP do 270 dní nemocenského poistenia?

Dnes o 09:42

Ahojte, prosím o radu, ak má niektorá z vás skúsenosť.
Chcem sa spýtať, či sa pri platení dobrovoľného nemocenského poistenia (DNP) započítavajú dni z DNP do potrebných 270 dní nemocenského poistenia.
Moja situácia je taká, že zo zamestnania sa mi budú spätne započítavať dva roky poistenia, konkrétne obdobie od 11. 12. 2024 do 10. 9. 2025. Následne od augusta 2026 začínam platiť DNP.
Zaujíma ma, či sa dni z DNP pripočítajú k dňom zo zamestnania na splnenie podmienky 270 dní nemocenského poistenia.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu ❤️

anonym_3c2cb4
Dnes o 09:53

skus napisat o co presne ti ide. o matersku? kedy je datum porodu ? ten pracovny pomer je ukonceny ?

vseobecne plati ze ano zapocitavaju sa ale plati aj to ze zavisi od dalsich veci takze neda sa to povedat isto z toho co si uviedla

anonym_aee2ce
Dnes o 09:57
autor
Dnes o 10:16
@anonym_3c2cb4

skus napisat o co presne ti ide. o matersku? kedy je datum porodu ? ten pracovny pomer je ukonceny ?

vseobecne plati ze ano zapocitavaju sa ale plati aj to ze zavisi od dalsich veci takze neda sa to povedat isto z toho co si uviedla

@anonym_3c2cb4 Áno, ide mi o nárok na materské. Pracovný pomer bol ukončený 10. 9. 2025. Predpokladaný termín pôrodu je 11. 12. 2026.
Zo zamestnania by som mala mať splnenú podmienku 270 dní. Zaujíma ma, či ak si od augusta 2026 začnem platiť DNP, budú sa mi dni z DNP pripočítavať k tým zo zamestnania

petamich
Dnes o 13:29

Budu

anonym_3c2cb4
Dnes o 13:38

no takze mas 273 dni NP za to obdobie ale s materskym budes cakat az na porod
V kazdom pripade to je len jedna z podmienok, druha je ochranna lehota alebo aktivne NP/DNP
Dni DNP sa ti pripocitaju k dnom poistenia. DNP budes platit z minima az do nastupu na matersku ?