icon

Zdaňovanie materskej dávky

mard
29. sep 2025

Ahojte baby, dohadovali ste sa, či sa bude zdaňovať materská / rodičovská alebo nie, že nevieme citat s porozumením 🙂 ja by som vás len poprosila, “preložili” by mi, prosím, teda odborníci tento článok a napísali mi zjednodušene čoho sa teda týka zdaňovanie ? Lebo mne tiež z toho vychádza, že budeme si odvody platiť aj počas materskej 🙄😊 Dakujem 😊😊😊

https://najmama.aktuality.sk/clanok/mlxSd5G/kon...

anonym_cdd489
29. sep 2025

len ak si zamestnaná a dostaneš od zamestnávateľa nejaké odmeny tak z tých sa budú platiť odvody a dane, z materskej/rodičovského príspevku NIE, už to tu bolo x-krát vysvetlené

anonym_428a95
29. sep 2025

dievcata, ozaj ste mimo? MD ani RD nezdanuju, budu zdanovat viac to, co dostanete ako odmeny pocas MD/RD, comprende?

marhulka13
29. sep 2025

Podľa mňa na tuto otázku tu pribudne ešte veľa diskusii

anonym_99b2f6
29. sep 2025

uz to bolo aj tu x krat vysvetlene, skuste pouzivat mozog, statna socialna davka sa Nezdanuje co si ma stat sam sebe platit dane z davok?

balerina2025
29. sep 2025

lenze toto forum prave bude na to aby sa niektore vobec nemuseli namahat s hladanim odpovede. zarobkova cinnost.

wiwi28
29. sep 2025

Rovno poviem, že úroveň "odborných" článkov na danom webe ide od 10 k 5 a sú veľmi neodborné. Zdanovať sa bude príjem ktorý budeš mať zo zamestnania. Teda ak ti zamestnávateľ vyplatí odmenu, prémiu a pod. Tak z tohto príjmu sa zvyšujú odvody do SP a ZP. Zo štátnej dávky typu MD a RD sa nebudú odvádzať žiadne odvody.

anonym_25cdf4
29. sep 2025

@mard už to Mihal vysvetľoval do aleluja. Mate niektoré fakt problém s porozumením pisaneho textu??? Necitajte rôzne hoaxove stránky a potom sa tu nebudete musieť vypytovať sprostosti.
Ešte aj tu vašu umelo navýšenu podporu nech vám zadania a bude to všetko ok

anonym_428a95
29. sep 2025
@anonym_25cdf4

@mard už to Mihal vysvetľoval do aleluja. Mate niektoré fakt problém s porozumením pisaneho textu??? Necitajte rôzne hoaxove stránky a potom sa tu nebudete musieť vypytovať sprostosti.

@anonym_25cdf4 niektore slepice porodili rozum. cakaju tu odpoved na zlatom podnose

vladuska20
29. sep 2025

Pri 5tom pocas md,rd neboli nikdy ziadne premie.Vela zien to tak ma,ze okrem materskej nic nedostane a nemusi nic zdanovat.Ale napr.pri 4och,sme vzdy na konci roku dostavali poukazy na nakup a toto boli premie,dostavali to aj zeny na md,rd kazdy zamestnanec a z toto je to,co sa dani.Nie materska ako taka a jej vyska.Musite baby uplne konkretne im to vysvetlit,aby to pochopili.

simca06022011
29. sep 2025
@anonym_25cdf4

@anonym_25cdf4 ono problem je, ze vela zien ani nevie kto je to mihal a ma problem si vyhladat riadne informacie. A HLAVNE vela ludi to aj tak nepochopi a budu sa pytat. "Pre istotu" ako sa hovori...

sisamisaaa
29. sep 2025

Vraj sa to ide novelizovať či čo tak počkajte asi.

mard
autor
29. sep 2025

No predstavte si, žiadna slepica som neni a čítala som toho viac, ale ten článok vyšiel nový, dokonca po tých vašich “priateľských radách” v poslednom článku a pár dni potom ako ste rozoberali vysvetlenie Michala. tak som sa slušne opýtala, aby mi to potvrdil nejaký odborník . Ale ako vidím toto fórum okolo slušnej a odbornej odpovedi ani neislo a som veľmi rada, ze som ho opustila na 6 rokov a dúfam že vašu “pomoc” potrebovať už ani nebudem potrebovať! Mamičky!

mard
autor
29. sep 2025
@simca06022011

@anonym_25cdf4 ono problem je, ze vela zien ani nevie kto je to mihal a ma problem si vyhladat riadne informacie. A HLAVNE vela ludi to aj tak nepochopi a budu sa pytat. "Pre istotu" ako sa hovori...

@simca06022011 prečítaj si dátum kedy vyšiel ten článok a ako to podali, a potom odpovedaj prosím ta, keď nemáš odpovedať typu áno/nie/blbost tak radšej neodpovedaj PREISTOTU. A čítala som viacej fór a Mihala a ta jeho odpoved bola podaná ešte predtým ako došla do platnosti podľa tohto článku ďalšia zmena. Tak ak mieniš byt múdra tak sa prosím slušne a múdro a priateľsky aj vyjadruj a keď ti je zaťažko odpovedať na otázku tak neodpovedaj, jednoduchá matematika .

kris_tin257
29. sep 2025

Netýka sa to daní, týka sa to odvodov... Tu je zo stránky Ministerstva úsek, ide o sociálne odvody ktoré už štát nebude počas MD/RD platiť. Buď si ich žena bude platiť sama alebo nebude to ostane na nej

simca06022011
29. sep 2025
@mard

@simca06022011 prečítaj si dátum kedy vyšiel ten článok a ako to podali, a potom odpovedaj prosím ta, keď nemáš odpovedať typu áno/nie/blbost tak radšej neodpovedaj PREISTOTU. A čítala som viacej fór a Mihala a ta jeho odpoved bola podaná ešte predtým ako došla do platnosti podľa tohto článku ďalšia zmena. Tak ak mieniš byt múdra tak sa prosím slušne a múdro a priateľsky aj vyjadruj a keď ti je zaťažko odpovedať na otázku tak neodpovedaj, jednoduchá matematika .

@mard ja som tebe ani neodpovedala 😉

simca06022011
29. sep 2025
@mard

@mard a mimochodom ked si čítala... tak kde si čítala o zdaňovaní md a rd, na ktore si sa pýtala?