Zdaňovanie materskej dávky
Ahojte baby, dohadovali ste sa, či sa bude zdaňovať materská / rodičovská alebo nie, že nevieme citat s porozumením 🙂 ja by som vás len poprosila, “preložili” by mi, prosím, teda odborníci tento článok a napísali mi zjednodušene čoho sa teda týka zdaňovanie ? Lebo mne tiež z toho vychádza, že budeme si odvody platiť aj počas materskej 🙄😊 Dakujem 😊😊😊
dievcata, ozaj ste mimo? MD ani RD nezdanuju, budu zdanovat viac to, co dostanete ako odmeny pocas MD/RD, comprende?
Podľa mňa na tuto otázku tu pribudne ešte veľa diskusii
uz to bolo aj tu x krat vysvetlene, skuste pouzivat mozog, statna socialna davka sa Nezdanuje co si ma stat sam sebe platit dane z davok?
lenze toto forum prave bude na to aby sa niektore vobec nemuseli namahat s hladanim odpovede. zarobkova cinnost.
Rovno poviem, že úroveň "odborných" článkov na danom webe ide od 10 k 5 a sú veľmi neodborné. Zdanovať sa bude príjem ktorý budeš mať zo zamestnania. Teda ak ti zamestnávateľ vyplatí odmenu, prémiu a pod. Tak z tohto príjmu sa zvyšujú odvody do SP a ZP. Zo štátnej dávky typu MD a RD sa nebudú odvádzať žiadne odvody.
@mard už to Mihal vysvetľoval do aleluja. Mate niektoré fakt problém s porozumením pisaneho textu??? Necitajte rôzne hoaxove stránky a potom sa tu nebudete musieť vypytovať sprostosti.
Ešte aj tu vašu umelo navýšenu podporu nech vám zadania a bude to všetko ok
@mard už to Mihal vysvetľoval do aleluja. Mate niektoré fakt problém s porozumením pisaneho textu??? Necitajte rôzne hoaxove stránky a potom sa tu nebudete musieť vypytovať sprostosti.
@anonym_25cdf4 niektore slepice porodili rozum. cakaju tu odpoved na zlatom podnose
Pri 5tom pocas md,rd neboli nikdy ziadne premie.Vela zien to tak ma,ze okrem materskej nic nedostane a nemusi nic zdanovat.Ale napr.pri 4och,sme vzdy na konci roku dostavali poukazy na nakup a toto boli premie,dostavali to aj zeny na md,rd kazdy zamestnanec a z toto je to,co sa dani.Nie materska ako taka a jej vyska.Musite baby uplne konkretne im to vysvetlit,aby to pochopili.
@anonym_25cdf4 ono problem je, ze vela zien ani nevie kto je to mihal a ma problem si vyhladat riadne informacie. A HLAVNE vela ludi to aj tak nepochopi a budu sa pytat. "Pre istotu" ako sa hovori...
Vraj sa to ide novelizovať či čo tak počkajte asi.
No predstavte si, žiadna slepica som neni a čítala som toho viac, ale ten článok vyšiel nový, dokonca po tých vašich “priateľských radách” v poslednom článku a pár dni potom ako ste rozoberali vysvetlenie Michala. tak som sa slušne opýtala, aby mi to potvrdil nejaký odborník . Ale ako vidím toto fórum okolo slušnej a odbornej odpovedi ani neislo a som veľmi rada, ze som ho opustila na 6 rokov a dúfam že vašu “pomoc” potrebovať už ani nebudem potrebovať! Mamičky!
@anonym_25cdf4 ono problem je, ze vela zien ani nevie kto je to mihal a ma problem si vyhladat riadne informacie. A HLAVNE vela ludi to aj tak nepochopi a budu sa pytat. "Pre istotu" ako sa hovori...
@simca06022011 prečítaj si dátum kedy vyšiel ten článok a ako to podali, a potom odpovedaj prosím ta, keď nemáš odpovedať typu áno/nie/blbost tak radšej neodpovedaj PREISTOTU. A čítala som viacej fór a Mihala a ta jeho odpoved bola podaná ešte predtým ako došla do platnosti podľa tohto článku ďalšia zmena. Tak ak mieniš byt múdra tak sa prosím slušne a múdro a priateľsky aj vyjadruj a keď ti je zaťažko odpovedať na otázku tak neodpovedaj, jednoduchá matematika .
@simca06022011 prečítaj si dátum kedy vyšiel ten článok a ako to podali, a potom odpovedaj prosím ta, keď nemáš odpovedať typu áno/nie/blbost tak radšej neodpovedaj PREISTOTU. A čítala som viacej fór a Mihala a ta jeho odpoved bola podaná ešte predtým ako došla do platnosti podľa tohto článku ďalšia zmena. Tak ak mieniš byt múdra tak sa prosím slušne a múdro a priateľsky aj vyjadruj a keď ti je zaťažko odpovedať na otázku tak neodpovedaj, jednoduchá matematika .
@mard ja som tebe ani neodpovedala 😉
@mard a mimochodom ked si čítala... tak kde si čítala o zdaňovaní md a rd, na ktore si sa pýtala?

len ak si zamestnaná a dostaneš od zamestnávateľa nejaké odmeny tak z tých sa budú platiť odvody a dane, z materskej/rodičovského príspevku NIE, už to tu bolo x-krát vysvetlené