Žiadosť o predĺžený rodičovský z psychologických dôvodov
Ahojte mate niekto s tymto skusenost? Syn je velmi na mna naviazany ale az priliz a nedokaze sam zvladat ziadne situacie niekedy tak place ze az vracia ked som ho nechama raz s babkou...je pre mna naozaj tazke sa vratit do prace realne si to neviem predstavit a chcela by som este rok s nim byt doma. Viete poradit ci to stoji za to si podat ziadost alebo to rovno mozem zabudnut?
@leyla Ahoj, niektoré deti sú naviazané na mamu tak, že im škôlka môže uškodiť. V tom prípade zváži stav dieťaťa psychiater a napíše posudok. Tento následne odovzdáš na UPSVAR, kde Ti môžu predĺžiť rodičovskú dovolenku, ak dieťa na škôlku nie je prichystané, v závislosti od posudku. Psychologický posudok nestačí, treba psychiatra. Áno, aj priveľmi veľké naviazanie na mamu je dôvod. Volá sa to úzkostná porucha a škôlka ju môže zhoršiť namiesto toho, aby vekom odznela sama
@leyla97 ako naozaj???? Veď pokiaľ je to tak ako píšeš,kľudne buď doma aj celú školský dochádzku,ale na vlastne náklady. Myslím,že je dosť rodičov s naozaj vážne chorými deťmi a nemoznostou pracovať a nie tuleňou chorobou. Trochu si to v hlavičke uhadz ale. Nehľadajt dôvod ako nedať deti do škôlky a mať k tomu od zlého štátu slušnú dotáciu,ale ako si nájsť slušnú prácu. To ti odporúčam do budúcna.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ako-ziskat-potvrdenie-o-neprijati-do-materskej-skoly/
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/co-robia-deti-v-skolke-na-slovensku/
Ešteže máš dieťa,na ktoré sa to dá zvaliť prečo neísť do práce
@leyla97 Máš lekárske správy od psychológa/pedopsychiatra, že dieťa má nevyhovujúci zdravotný stav a kolektív mu neodporúčajú? Chodíš s ním na terapie? Je to len tvoja vôľa neísť do práce. Nikto ťa predsa nenúti. Ale prečo by som sa ti na tvoj pobyt doma mala skladať aj ja? Preferuješ domácu výuku, tak ostaň doma za svoje.
Jezis vy ste tu riadne hyeny. Tak nechodite do prace a neskladajte sa druhym na rodicak ani na davky, a zite z davok aj vy a som zvedava, ci aj potom budete zavidiet to malo, z ktoreho niektori ludia musia zit. Grcam z vas damy, ak sa vobec damami date nazvat.
@leyla97 veď to je tvoj problém, že si si ho hentak vychovala (ak teda nemá nejaké diagnózy).
Myslíš, že za rok to bude lepšie? 😃 vôbec nie, iba sa utvrdí v tom, že bude nonstop s mamou. Hentaka separačná úzkosť sa objavuje aj v škole. To tiež s ním budeš doma, respektíve sedieť v lavici? 😃
Jezis vy ste tu riadne hyeny. Tak nechodite do prace a neskladajte sa druhym na rodicak ani na davky, a zite z davok aj vy a som zvedava, ci aj potom budete zavidiet to malo, z ktoreho niektori ludia musia zit. Grcam z vas damy, ak sa vobec damami date nazvat.
@tairyx neurážaj tu ludí, ale si prečítaj aj iné témy. Pani ich nechce dať ani do školy ,tobôž do škôlky. Chce ich akože ičiť doma. V poriadku nech učí ,ale nevidíme dôvod jej dávať dávky. čo je na tom zlé. nechce tak nech je doma za vlastné peniaze.
@tairyx Nič nezávidím. Mám dieťa s dg., na ktorú by som predĺžený RP dostala. No nič nepoberám, dieťa normálne navštevuje MŠ. A tu matka preferuje domáce vzdelávanie a chce, aby jej štát na to prispel. Detí, ktoré sú na matku naviazané, je plno. Ak má aj inú psychiatrickú dg, navštevuhe pedopsychiatra, riešia liečbu a terapie, to je iné.
@tairyx Nič nezávidím. Mám dieťa s dg., na ktorú by som predĺžený RP dostala. No nič nepoberám, dieťa normálne navštevuje MŠ. A tu matka preferuje domáce vzdelávanie a chce, aby jej štát na to prispel. Detí, ktoré sú na matku naviazané, je plno. Ak má aj inú psychiatrickú dg, navštevuhe pedopsychiatra, riešia liečbu a terapie, to je iné.
@majarobo o tom my nerozhodujeme, či bude dostávať dávky, o tom rozhoduje štát
@zuzanockamt a ako viete či má dieťa posudok alebo nemá? Prečo hneď také vyjadrenia? Nevidíš pozadie, to, že ty máš dieťa s diagnózou v škôlke a máš možnosť pracovať je super a chvályhodné, ale treba sa pozrieť aj za hranice svojho okresu kde také možnosti nie sú. Veľa ľudí sa reálne nemá kde zamestnať. Viem o čom hovorím lebo mne trvalo hrozne dlho, kým sa mi pošťastilo nájsť niečo, kde mi aj vyplácajú mzdu a nevykorisťujú ma. Všetko nie je iba čierno- biele.
@majarobo o tom my nerozhodujeme, či bude dostávať dávky, o tom rozhoduje štát
@zuzanockamt a ako viete či má dieťa posudok alebo nemá? Prečo hneď také vyjadrenia? Nevidíš pozadie, to, že ty máš dieťa s diagnózou v škôlke a máš možnosť pracovať je super a chvályhodné, ale treba sa pozrieť aj za hranice svojho okresu kde také možnosti nie sú. Veľa ľudí sa reálne nemá kde zamestnať. Viem o čom hovorím lebo mne trvalo hrozne dlho, kým sa mi pošťastilo nájsť niečo, kde mi aj vyplácajú mzdu a nevykorisťujú ma. Všetko nie je iba čierno- biele.
@tairyx Treba si prečítať aj ďalšie témy v diskusnom fóre, ktoré autorka založila. Žiadne dg., len špekulácie, ako využiť systém a zobrať peniaze.
@leyla Ahoj, niektoré deti sú naviazané na mamu tak, že im škôlka môže uškodiť. V tom prípade zváži stav dieťaťa psychiater a napíše posudok. Tento následne odovzdáš na UPSVAR, kde Ti môžu predĺžiť rodičovskú dovolenku, ak dieťa na škôlku nie je prichystané, v závislosti od posudku. Psychologický posudok nestačí, treba psychiatra. Áno, aj priveľmi veľké naviazanie na mamu je dôvod. Volá sa to úzkostná porucha a škôlka ju môže zhoršiť namiesto toho, aby vekom odznela sama
@jenna9 no ale autorka by mala najprv vyskúšať ako dieťa zvladne skolku a podľa mna zo skolky by ju potom mali poslať. Nie len tak že mama si povie a je.
Absolútne nevie ako bude dieťa reagovať. Každé dieťa je naviazané na mamu ale rozumným zaradením medzi deti sa ro vyrieši. Treba dieťa adaptovať postupne ak to situácia vyžaduje.
@leyla97
riadne si sa zamotala, zabudla si uz co si tu popísala pred tým? Domáce vzdelávanie a stat nech ti platí? Tam si nič o separácia ej kríze nepísala. Potom niet divu, ze dostávaš tu nesetrne odpovede. Najskôr ma to tiez zamrazilo ale po prečítaní ďalších tvojich tem uz chápem.
Je v poriadku keď máš iny pohľad na skolku/domáce vzdelávanie. Mam kamosku, ktorej dieta je tiez radsej doma i ked malo fajn skolku jeden rok. Mam ostala doma a neberie nič, ziadne dávky. Dieta šťastné, mama spokojna a nema problem robit ked pôjde dietko do školy.
Ja mam skôr pocit, ze ked ti na inú temu napísali, ze by to bol podvod, skúšal teraz inak.
No ja neviem ale keď je až takto na teba naviazaný nebolo by lepšie keby si pomaly začal zvykať že proste musí chvíľu vydržať aj bez mamy? Aspoň doobeda keby chodí do škôlky uľavilo by sa aj tebe...aj moji boli ale toto mi ani nenapadlo plakal celý prvý rok druhého syna mi doslova ťahali z rúk čo sa má nechcel pustiť ale prišli do triedy odišla som a bolo dobre.
to naviazanie, byvava vela x chyba samotnej matky, inac. a cim skor si zvykne na ine prostredie, tym lepsie, snad ho nechces do ZS nechat doma pri tebe.
musis ist za pedospcyhiatrom, a on zhodnoti, ci je ci nie pripraveni byt začlenený v kolektive.
Na predĺžený RP zo zdravotných dôvodov musia byť lekárske správy a diagnóza.
Máš niečo také? Ak áno podaj žiadosť. Ak nie žiadosť budeš podávať zbytočne.
Véd kľudne s nim môžeš ostať ešte rok doma.Ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov.
treba ho postupne nechávať s manželom s babkami a utvrdzovať ho že prídeš... mne dcéra ráno utierala telom dlážku v šatni ... rev akoby ju rezali.... učiteľka mi ju doslova trhala z rúk.... zatvorili sa dvere a učiteľka mi poslala foto vysmiateho dieťaťa 😅 ja by som ju pretrhla keď som to videla ... pár minút dozadu predstavenie a potom už bola ok... deti skúšajú... treba to len trénovať... za rok doma sa to určite nezlepší.. len ho budeš viac mojkať a bude to ešte horšie pre oboch...
@zuzanockamt dieta moze aj navstevovat MŠ,a ty mozes poberat RP. Preco si si nedala predlzenie zo zdravot.dovodov ked ma na to diagnozu?
@zuzanockamt dieta moze aj navstevovat MŠ,a ty mozes poberat RP. Preco si si nedala predlzenie zo zdravot.dovodov ked ma na to diagnozu?
@zuzinabila Pretože ten príspevok nepotrebujem, nie je dôvod ho poberať.
@jenna9 Mam dohodnute psychologicke vysetrenie ale nie psychiatricke..
@leyla97
riadne si sa zamotala, zabudla si uz co si tu popísala pred tým? Domáce vzdelávanie a stat nech ti platí? Tam si nič o separácia ej kríze nepísala. Potom niet divu, ze dostávaš tu nesetrne odpovede. Najskôr ma to tiez zamrazilo ale po prečítaní ďalších tvojich tem uz chápem.
Je v poriadku keď máš iny pohľad na skolku/domáce vzdelávanie. Mam kamosku, ktorej dieta je tiez radsej doma i ked malo fajn skolku jeden rok. Mam ostala doma a neberie nič, ziadne dávky. Dieta šťastné, mama spokojna a nema problem robit ked pôjde dietko do školy.
Ja mam skôr pocit, ze ked ti na inú temu napísali, ze by to bol podvod, skúšal teraz inak.
@svetlonos Viem co som pisala predtym, no zmenila som nazor a starsia normalne chodi do skolky teraz
@zuzinabila Pretože ten príspevok nepotrebujem, nie je dôvod ho poberať.
@zuzanockamt hm, necháš vláde, nech rozkradne?🙂 ved to je prispevok , ktory sa tyka tvojho dietata. ani cent by som tym zlodejom nenechala, radsej by som decku vlozila na sporenie, keby som ho nepotrebovala🙂
@zuzanockamt hm, necháš vláde, nech rozkradne?🙂 ved to je prispevok , ktory sa tyka tvojho dietata. ani cent by som tym zlodejom nenechala, radsej by som decku vlozila na sporenie, keby som ho nepotrebovala🙂
@zuzinabila Tie príspevky sú určené ako istá kompenzácia pre rodičov, ktorí pracovať nemôžu alebo len obmedzene. Ja pracovať môžem. O dieťa sa má starať rodič, ak môže pracovať. A nie využívať kompenzačné príspevky a vkladať dieťaťu na sporenie. Ja viem seba aj dieťa finančne zabezpečiť.
@zuzinabila Tie príspevky sú určené ako istá kompenzácia pre rodičov, ktorí pracovať nemôžu alebo len obmedzene. Ja pracovať môžem. O dieťa sa má starať rodič, ak môže pracovať. A nie využívať kompenzačné príspevky a vkladať dieťaťu na sporenie. Ja viem seba aj dieťa finančne zabezpečiť.
@zuzanockamt teba nepusti tvoja hrdost. mnohe vsak na hrdost kaslu. vona penazi ich laka viac
@zuzanockamt teba nepusti tvoja hrdost. mnohe vsak na hrdost kaslu. vona penazi ich laka viac
@balerina2025 tak ked si mam vybrat ci nechat peniaze, ktore mi zakonne patria tomuto napoly nefunkcnemu štátu alebo ich nechám vlastnemu dieťaťu, zdravý rozum mi vraví, že dieťaťu. v tomto štáte, kde takmer nič nefunguje a kde moje odvody končia často u zlodejov . nejde o žiadnu hrdosť, dokonca ide o jedno zo základných pravidiel sociálnej morálky. to nehovorím ja, ale morálni filozofi vo svojich dielach. to co ty nazyvas hrdostou, ja povazujem za ludsku hlupost. dokonca aj keby tie peniaze mala a nechala ich charite, stale je to lepsia moznost ako nasim papalasom strkat ich do vrecka..

Máš aj správy od odborníkov?