icon

Zmena zamestnania kvôli vyššej materskej

Dnes o 09:29

Ahojte, menila niektorá z vás v poslednej dobe zamestnanie kvôli vyššej materskej? S tým že by využila tých 90 dní? Pýtam sa len kvôli tomu, či s tým nebol ešte dodatočný problém, alebo či mu kvôli tomu neprišla kontrola, pripadne ci mu ju neuznali. Pripadne počuli ste o nejakých zmenách v roku 2026??

Ďakujem.

melanta
Dnes o 10:02

Ideálne je aby to bolo viac ako 90 dní, aby to nebolo vyhodnotené ako účelové. Pozor, je to 90 dní bez PN či OČR. Takže ak budeš na PN náhodou, nebudú sa ti dané dni počítať do 90. Určite nie u rodiny, to je opäť dôvod na vyhodnotenie ako účelové. A samozrejme, je potrebné počítať s kontrolou u zamestnávateľa. Kontrola bude pozerať, či si naozaj pracovala, tiež bude pozerať na to o akú pozíciu a mzdu ide. Ak si doteraz robila predavačku za tisícku a zrazu budeš robiť niečo odborne špecifické za tri tisícky, tak kontrole bude zrejmé, že je to účelové.

Ak tá zmena zamestnania bude relevantná, tak sa kontroly zamestnávateľ nemusí obávať.

anonym_e19d51
Dnes o 10:14

@anonym_autor dufam, ze konecne zacnu taketo spekulantky konecne riesit !!!! asi treba napisat Tomaskovi

martul
Dnes o 10:17

@anonym_autor stretávam sa s tým často, sem tam príde kontrola a všetko je ok.

mullerova46
Dnes o 11:05
@anonym_e19d51

@anonym_autor dufam, ze konecne zacnu taketo spekulantky konecne riesit !!!! asi treba napisat Tomaskovi

@anonym_e19d51 pfff Tomáško a spol ti berú milióny a vadí ti 3-4 tisícky čo by žene dali naviac ? Paráda ....

anonym_7e8f68
Dnes o 11:36

Keď som nastúpila do zamestnania kde sa lepšie zarábalo nečakane som otehotnela ale som dodržala tu skúšobnú dobu kým som išla na pn kvôli zdravotnemu stavu a materská sa mi rátala s tej lepšie platenej roboty našťastie lebo keby sa mi to ráta s predošlej tak neviem neviem

anonym_43e2a2
Dnes o 11:57

Toto je mozne len v pripade, ze nastupujes do firmy, kde mas znamych, je to rodinna firma a pod. Lebo nikto cudzi Ta na 90 dni nezamestna tehotnu. A ano, chodia kontroly, nakolko toto je ucelove a uradnici to vedia. U nas bola takto zamestnana ucelovo na manazerskej pozicii milenka mojho zahranicneho sefa. Jednalo sa o Slovenku, ktora u nas kedysi pracovala, odisla a nasledne sa vratila. On otcom dietata nebol, zamestnali ju fiktivne, parkrat prisla do prace, sadla za stol, kavicku si dala a isla domov. Za toto brala niekolko tisic mesacne, zarobila pekne peniaze.

anonym_e19d51
Dnes o 12:22
@mullerova46

@anonym_e19d51 pfff Tomáško a spol ti berú milióny a vadí ti 3-4 tisícky čo by žene dali naviac ? Paráda ....

@mullerova46 vyborne, tak potom konsolidujme donekonecna a okradajme, nech sa zadlzia aj nase deti, deti nasich deti a dalsie deti tych deti deti a my skoncime s holym zadkom ked pojdeme o 20r na dochodok lebo dostaneme almuznu z celeho rozkradnuteho systemu, vazne mate super uvazovanie. asi zacnem odlbavat aj ja, asi je uz nacase...nestaci ze tehotne maju tehotenske ze? nie, nestaci !

mullerova46
Dnes o 14:41
@anonym_e19d51

@mullerova46 vyborne, tak potom konsolidujme donekonecna a okradajme, nech sa zadlzia aj nase deti, deti nasich deti a dalsie deti tych deti deti a my skoncime s holym zadkom ked pojdeme o 20r na dochodok lebo dostaneme almuznu z celeho rozkradnuteho systemu, vazne mate super uvazovanie. asi zacnem odlbavat aj ja, asi je uz nacase...nestaci ze tehotne maju tehotenske ze? nie, nestaci !

@anonym_e19d51 lenže toto spraví minimum žien. Toto nás nezrazi na kolená ako limuzíny a zmluvy o niekoľko miliárd drahšie ako je možné ich vybaviť 🤦 a ešte k tomu žena si zlatí vysoké odvody aj keď bojuje o vysokú materskú. Na maximálnu materskú sú mesačné odvody okolo 1.5k mesačne