Zmena zamestnávateľa kvôli navýšeniu materskej
dievcata, riesili ste to niektora v poslednej dobe tak, ze ste sa zamestnali 90 pred nastupom na MD k novemu zamestnavatelovi aby ste si navysili matersku? Len potrebujem vediet, ci to este funguje, citala som teraz v jednej diskusii, ze tuto dieru v zakone uz zaplatali, tak nechcem riskovat a radsej si nechat poradit od niekoho, kto tym realne presiel. dakujem 🙂
@februar2017 to su skor spekulacie po znamosti 😉
@baklik a po materskej uz vidim ako ju "znamost" s otvorenou narucou prijme naspat do prace 😉
@februar2017 moze aj nemusi, to je teraz jedno,ide jej o MD
@februar2017 je to moj manzel 😀
@februar2017 prijme. moj novy zamestnavatel a "stary" zamestnavatel sa velmi dobre poznaju, je to iba o vzajomnej dohode 🙂 pracu by som neriskovala kvoli pol roku materskej
@lele10 jaaaaj. tak to je potom ina vec. tak sa prehlas aj trosku skor,aby si tych 90dni mala positenych. ak by si isla nahodou na cisarsky 😉 drzim palce
nezaplatali, stale sa to da. akurat pozor, ze tam musi byt 90dni bez pn a ocr
ja som to tak riesila,podarilo sa,ale prisli k novemu zamestnavatelovi na kontolu..
som na MD od polovice augusta
@lele10 kontrolovali pracovnu zmluvu a ci podla nej su odvadzane odvody a vyplata ,ja som mala na ucet ,ale ja som mala presne tych 90 dni,tak to im bolo dost podozrive,ale vsetko sme mali ok,tak nic nenamietali.Daj si vyplatu na ucet a pasky do emailu.A aspon 100 dni pred nastupom na MD,aby si mala nejaku rezervu,musi to byt 90 dni bez PN.,vratane vikendov,nesmies porodit skor,ako pojdes na MD,ak si das rezervu,tak ano,lebo by sa ti MD ratala odo dna porodu,ak neporodis do MD,tak potom uz mozes aj skor rodit,to uz nema vplyv,uz budes na MD... 🙂 ,inak ja som cakala na rozhodnutie 2 mesiace,aj na platbu,ale vyplatili naraz ...drzim palce,ja som to mala nadoraz,boli to aj nervy,neskoro som sa to dozvedela,ale stihla som. 🙂

skusenost nemam. ale toho noveho zamestnavatela by som teda mega obdivovala,aby zamestnal tehotnu na 3 mesiace. ja by som neriskovala,ale ty musis vediet. lebo napr. ta novy po mesiaci vyhodi,co urobis?