icon

Zmena zamestnávateľa kvôli navýšeniu materskej

lele10
13. nov 2016

dievcata, riesili ste to niektora v poslednej dobe tak, ze ste sa zamestnali 90 pred nastupom na MD k novemu zamestnavatelovi aby ste si navysili matersku? Len potrebujem vediet, ci to este funguje, citala som teraz v jednej diskusii, ze tuto dieru v zakone uz zaplatali, tak nechcem riskovat a radsej si nechat poradit od niekoho, kto tym realne presiel. dakujem 🙂

februar2017
13. nov 2016

skusenost nemam. ale toho noveho zamestnavatela by som teda mega obdivovala,aby zamestnal tehotnu na 3 mesiace. ja by som neriskovala,ale ty musis vediet. lebo napr. ta novy po mesiaci vyhodi,co urobis?

baklik
13. nov 2016

@februar2017 to su skor spekulacie po znamosti 😉

februar2017
13. nov 2016

@baklik a po materskej uz vidim ako ju "znamost" s otvorenou narucou prijme naspat do prace 😉

baklik
13. nov 2016

@februar2017 moze aj nemusi, to je teraz jedno,ide jej o MD

lele10
autor
14. nov 2016

@februar2017 je to moj manzel 😀

lele10
autor
14. nov 2016

@februar2017 prijme. moj novy zamestnavatel a "stary" zamestnavatel sa velmi dobre poznaju, je to iba o vzajomnej dohode 🙂 pracu by som neriskovala kvoli pol roku materskej

februar2017
14. nov 2016

@lele10 jaaaaj. tak to je potom ina vec. tak sa prehlas aj trosku skor,aby si tych 90dni mala positenych. ak by si isla nahodou na cisarsky 😉 drzim palce

majusqa77
14. nov 2016

nezaplatali, stale sa to da. akurat pozor, ze tam musi byt 90dni bez pn a ocr

lele10
autor
14. nov 2016

@majusqa77 dakujem velmi pekne 🙂

lilan
15. nov 2016

ja som to tak riesila,podarilo sa,ale prisli k novemu zamestnavatelovi na kontolu..

lilan
15. nov 2016

som na MD od polovice augusta

lele10
autor
15. nov 2016

@lilan dakujem za odpoved. a co kontrolovali, ak sa mozem opytat?

lilan
15. nov 2016

@lele10 kontrolovali pracovnu zmluvu a ci podla nej su odvadzane odvody a vyplata ,ja som mala na ucet ,ale ja som mala presne tych 90 dni,tak to im bolo dost podozrive,ale vsetko sme mali ok,tak nic nenamietali.Daj si vyplatu na ucet a pasky do emailu.A aspon 100 dni pred nastupom na MD,aby si mala nejaku rezervu,musi to byt 90 dni bez PN.,vratane vikendov,nesmies porodit skor,ako pojdes na MD,ak si das rezervu,tak ano,lebo by sa ti MD ratala odo dna porodu,ak neporodis do MD,tak potom uz mozes aj skor rodit,to uz nema vplyv,uz budes na MD... 🙂 ,inak ja som cakala na rozhodnutie 2 mesiace,aj na platbu,ale vyplatili naraz ...drzim palce,ja som to mala nadoraz,boli to aj nervy,neskoro som sa to dozvedela,ale stihla som. 🙂

lele10
autor
15. nov 2016

@lilan ja mam tiez tak tyzden k dobru, takze su to nervy, aby to preslo a vsetko som urobila spravne.... ale dakujem za rady, tomuto som velmi rada. a ty si bola na zivnost predtym, alebo zamestnana? ja som na zivnost, tak budem prerusovat

lilan
15. nov 2016

@lele10 zamestnana...