Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@andulla si dost mimo.mysli,ze si nepochoppila,co tu vlastne pisem a ako to myslim...pre mna neurobil vas peticny vybor nic...tych 190 eur chceli dat uz predtym,len je to tak,ze my s nizsim rp sme sa trosku potesili,ale tym co mal klesnut sa vzburili.je smutne,ze si nevedia predstavit zit z toho,co zijeme my teraz!
@zuzanabrrr chod na tu joj tam hovorili viac aj maminy na proteste
mamicky, ktore mate 164 eur:
http://www.ta3.com/sk/relacie/5_tema-dna/10235_... / cast po reportazi o plyne /:
mamicky, kt poberaju 256 - navrh , aby poberali do 20 mes dietata
mamicky, kt poberaju 164 - navrh na zvysenie na 190 ako bolo v povodnom navrhu.
preto si myslim, ze poznamky typu, ze myslime na seba, ze na vas kasleme nie su na mieste
ak sa budete takto nadalej natahovat,nakoniec to Mihal spravi po svojom tak ako to chcel on a vsetka snaha vyjde na zmar...ale zase sa len potvrdilo typicke slovenske-vsak ked sa ja nemozem mat lepsie,nech sa nemas ani ty ☹
@tyli presne tomuto nechapem ani ja.odvody idu do soc.poistovne,tak nach pracujucim zvysia matersku a nie rp.to je davka,ktora patri vsetkym rovnaka...
@heleniatko Tu najviac vykrikuju take, ktore bud platili DNP kvoli zneuzitiu systemu, alebo im nahodou tych 270 dni vyslo. Taka ako ty , ja a mnozstvo inych, ktore pracovali pred tehotenstvom, aj po nom, dostali to na co mali v danej chvili narok tu vypisovat nebudu, lebo na to nemaju ani cas, ani chut. To mam teraz zacat brojit aby neostal zvyseny RP tym ktore ho maju, albo prispevok pri narodeni lebo ja som ho nedostala? Je to nechutne, ta zavist, osocovanie a nevdak k tym mamam, ktore isli s kozou na trh. Ano podporujem ich, ci uz ostane zvyseny RP pre vsetkych, alebo to ostane na 190,- uz len za to ze ukazali svoju tvar v mediach, postavili sa za vsetky na ne kydajuce, za to maju moju uctu!
Neviem, ako si predstavuju rokovanie s ministrom, tie co pisu ze nepresadili niektory z bodov. Vsetky nepresadia aj keby sa na hlavu postavili. Rokovanie je vzdy o ustupkoch oboch stran, a ak si niekto mysli ze nejaky protest mamicike na materskej ochromi stat a donuti parmament prijat vsetky body, tak je na smiech. Ak nebudu rokujuce rozumne a nespravia ustupky aj oni, ani s nimi dalej nebudu rokovat. Schvalia s cistym svedomim pre vsetky 190,- a bude vymalovane. A este bude moct pan minister tvrdit ze vybor nebol ochotny rokovat a nebol pristupny kompromisu. To si uvedomte!
no mne to uz je uplne jedno, ved dostavam 164-som na ich urovni, tak co ja mozem stratit???takyto paraziti si budu rodit vzdy aj keby bol RP 50 eur-lebo do deti aj tak nic nevrazaju a maju z nich len peniaze.
@ciapockaaa hej vzbúrili lebo niečo už mali idú im to vziať to by si sa búrila aj ty nemyslíš? A prečo teda nezačal štrajk za bývalej vlády, keď sa odstupňoval RP? Prečo si teda neorganizovala štrajk?
@ciapockaaa a poviem ti, že by som ťa podporila a išla do štrajku to mi ver.
a uz dost! mate pocit, ze uz sme prestali bojovat?????? nie! a preco? lebo trvame na bodoch peticie
kludne si tu nadavajte, nariekajte, a nic nerobte, takto isto cosi dosiahneme...
treba sa prestat lutovat a aktivne sa zapajat! budu strajky, treba sa pridat a nie ako dnes v Ba ze tam bolo 35mamiciek, hlavna vec, ze reci tu bolo habadej!
@alias313 presne tak, ak nebudú mať z detí peniaze, tak hádam ich nebudú mať po 10...
@katka888 Ved to maminy čo mali 164 maju už iste že budu mat zvyšené ale tie čo odmakali pre štát roky a potom porozmyslali aj nad rodinou si chcu vydobit nie zvyšení ale len tých 256, to by bola drzost si ešte požiadat o vyššie ako 256 eury. takže ak to nevyjde tak maminy budu tam ako to M aj chcel.
@veronikapp myslim,ze takto by si sa vyjadroat nemala.ked sa niekto o deti nestara,mali by o riesit ludia na to urceni.ved aj tie deti trrpia ked nemaju starostlivost.a takym nielen,ze nepatri rp,ale ani deti im nepatria...
no vy, čo nadávate na petičný výbor...krásne vám to ide, no zamyslite sa nad sebou.
nič nie je schválené - a tie, čo gratulujú k vyššiemu RP pozdravujem - a odkazujem, zatiaľ nie je k čomu gratulovať
@alias313
rada by som, no nemám žiaľ na to toľko času, samé kontroly so synom po doktoroch ☹ doktorka navrhla predĺženú RD zo zdr. dôvodov. ☹
ani nemám toľko skúseností ako sa taký štrajk organizuje.
ak je tu niekto, kto by vedel ako na to, som 100% nápomocná koľko sa dá.
čo sa týka rovnakej zvýšeného RP na 256eur, myslím že nie je šanca. no ak by baby boli skromnejšie, možno by mohol byť RP trebárs 210 - 220eur.
olifcek samozjrejme podporim tento strajk, ked sa bude strajkovat za jednotne RP-256. co ja mam ist strajkovat-ze navrhli ze nam zvysia na 190 a ja pojdem strajkovat ze s tym suhlasim???to je faaaakt smiesne
Vlada chtela zvysit ze 164 na 190....coz sem pochopila se tebe tyka....A to presne je aj v te petici. Tak co ti vlastne vadi? Rika nekdo ze nezvysovat na 190 maminkam, co maji 164? Nechapu...
@miska246 prečo ty neusporiadaš petíciu a štrajk ? podporím ťa, aby si aj ty mala viac.... 😎

je jedno či je viac mamičiek, ktoré poberajú 256eur, alebo ich je menej. ide o to PREČO by čo len jedna mamička mala mať vyšší RP ako iná? to nie je fér 😒 takto sa to nerobí´ 😠
je tu niekto, kto mi vie rozumne vysvetliť prečo ja mám mať 190eur a iná mamička 256eur? čo je to za logiku? ja som ako skromnejšia či čo?