icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

alias313
11. okt 2010

tyli-no ved toto ani ja nemam skusenosti so štrajkom, petíciami a pod...ale keby sa niekto nasiel 😕

miska246
Odpoveď bola odstránená
andulla
11. okt 2010

@olifcek presne dobre si im to dala. Ja keď som bola o 1440 pri úrade vlády nebola tam ani noha a to je dosť smutné lebo ako som to tu čítala, tak som si myslela, že nás bude aspoň 100 veď BA je veľká a mamičiek je tam dosť. Tak som zvedavá ako to dopadne zajtra a koľko ich príde zabojovať!!!!

tyli
11. okt 2010

@tatrankamoja ja viem prečo sa hneváš. tebe by ubrali. no povedz čo mám robiť ja? ja som 256eur ani nevidela.
prečo by som mala dopriať napríklad tebe, ak ty sa nezaoberáš mojou sytuáciou? žijeme v tom istom štáte. tak mi vysvetli, prečo by som mala mať menší RP ako ty? som ja, alebo meje dieťa menejcenné ako tvoje? čo sa hneváš na naše reakcie? skús byť trošku empatická a zober si to z mojej strany a nie iba z tej tvojej napríklad.

suem
11. okt 2010

@miska246 Vies preco? Lebo by s nimi Mihal ani nerokoval! Vsak sa zobud! Na jednej strane pisete, ze je zle ze si ciganky prilepsia na 190,- a teraz zase pre vsetky 265,-? Neodporujes si trochu?

emkab
11. okt 2010

@miska246 Miska, ale toto uz hadam staci, nie? Ved si sa mohla ponuknut do peticneho vyboru ako zastupkyna mamiciek s nizsim RP....

olifcek
11. okt 2010

peticia bola jasna, je tam ako bod jedna, ze nesuhlasime so zjednotenim RP...nerypte, konajte, urobte si peticiu, kde pojde jasne o zjednotenie na 256eur...nasa sa toho netykala...

mate ju stale k dispozicii k nahliadnutiu na www.pieskovisko.sk/strajk

veronikapp
11. okt 2010

@ciapockaaa to je bohužiaľ problém, ktorý tu my dve nevyriešime...ale liať do nich naďalej nezmyselne peniaze, určite riešenie nie je...mne je ľúto, že nie MY, ale vláda postavila do jednej skupiny pracujúce a do druhej skupiny slobodné, študentky, nedobrovoľne nezamestnané a príživníkov...malo by sa to riešiť celkom inak...na Slovensku je 500000 povaľačov, ktorí len berú a nič nedávajú, ani dávať nebudú...len neviem čo takýmto riešním bude za 10-20 rokov.

tatrankamoja
11. okt 2010

@miska246 nemôžu mať všetci rovnako - tie čo robili, aj tie čo nerobili....ak si nerobila, je logické, že budeš mať menej...ak si robila, je logické, že by si mala dostať viac....

zuzanabrrr
11. okt 2010

@olifcek uz som kukla JOJku...Zajtra o 13-tej som v BA, tak pridem aj s malym aj s neterou

olifcek
11. okt 2010

@andulla 😉

jery51
11. okt 2010

je smutné ako sa to tu zvrhlo....vidieť úbohosť niektorých mamičiek..smutné...fakt..ja len ďakujem babám ....
nadávaním a osočovaním nič nevyriešite...
ako sa asi cíti vaše dieťatko, keď má nervóznu mamičku???(tie čo hromžia na tie , ktoré niečo urobili??)

miska246
Odpoveď bola odstránená
olifcek
11. okt 2010

@zuzanabrrr super rec! ked nude strajk v ke, ja na nom budem urcite! ako i dalsie mamicky, ktore nemienia sediet len na zadku, nadavat tu a prd robit

tyli
11. okt 2010

@tatrankamoja a čo ja? ja som robila 10rokov , až potom som išla na materskú a RD. prečo ja mám mať menej? preto, že má moje dieťa až 2 a pol roka? to je ako dôvod? ak RD trvá do troch rokov, tak prečo výnimky?

mirka285
11. okt 2010

@miska246 a ty si naozaj myslis ze by to niekto odsuhlasil aby mali vsetci 256 eur?kazdemu je jasne ze taky navrh by nepresiel...ti co mali menej,tak sa im aj tak zvysi a ti co mali viac tak sa im ta suma zachova,je to kompromis podla mna....i ked ja si tiez myslim ze vsetky mamicky by mali mat rovnako,ale tato alternativa je urcite lepsia ako je navrh vlady na tych 190...takto aspon nikomu nezoberu....

suem
11. okt 2010

@petusko Delenie RP na rozne vysky je na hlavu. Vsak to uz konecne pochopte, je to socialna davka, ktora nikdy nemala byt viazana na ziadne platby NP. To len genius populista vymyslel na par mesiacov, aby chitil nerozmyslajuce hlavy.
Je to davka socialna - teda pre niekoho kto je socialne odkazany, tam nie je ziadny dovod na roznu vysku davky.

tatrankamoja
11. okt 2010

@tyli vieš čo, ja sa nehnevám...keby som bola vedela, že to budú také nervy a hádky - tak babám z petičného odporučím - nechajte to tak, nech Mr. M. schváli čo chce. je mi to už jedno, ja prajem všetkým, aj tebe, aj cig@ánkam, však všetky deti sú rovnocenné...."máš úplnú pravdu"

lizatko1009
11. okt 2010

@ciapockaaa
@tyli tak tak, neviem co sa bojovalo za nas, hlave ze podpisovali ste.

alias313
11. okt 2010

tatrankamoja-ked zena robi 5 rokov-potom ju prepustia- a nenajde si robotu a poviem priklad coskoro otehotnie bude poberat 164 a ked sa nejaka zamestna na cca 2 roky, alebo si bude platit 270 dni odvody dostane 256...Tak podla teba kde je logika???jedna odvadza dane 5 rokov a ma menej a druha ani nie polovicu z toho a ma viac???toto je tvoja logika.... 😉

vejula
11. okt 2010

@heleniatko presne ako vraviš a to napisane velkym pismom je veljka pravda.... PResne to si myslim že či ženy pracujui do tridsiatky a potom maju deti alebo my mame deti a potom budeme pracovať, je podla mna za jedno.... LEn ja som si ani nevedela predstaviť mať prve dieťa v 30tke, od malička ked sa ma spytali čim budem ked budem velika tak som povedala že mamička, to je pre mna ta najhlavnejšia priorita a napln života, samozrejme pracovať chcem velmi, inak by som si nerobila školu. Ale citim sa ovela lepšie ked už mam dieťa, istejšie, a potrebnejšie....preto hovorim že to nelutujem aj ked mam nižši RP...A budem robiť ked mi skonči materska... No a tot je všetko

zuzanabrrr
11. okt 2010

@ciapockaaa aj ja som za vyssiu a dlhsiu zasluhovu matersku a jendotnu socialnu davku RP

tatrankamoja
11. okt 2010

@tyli ja ti prajem moja, choď za premiérkou, že potrebuješ doplatiť....že máš málo a tvoje dieťa má 2,5 roka...iste zmenia kvôli tebe zákon.... 😀 😀 😀

veronikapp
11. okt 2010

do KE určite prídem...trebárs aj na bicykli 😀

miska246
11. okt 2010

Pokial bude RP s dvoma variantami, budu dva tabory mamiciek stale... Ja nechcem nikoho urazat ani nic podobne, len je to smutne, ze nas mamicky rozdelili... Nie je to spravne... ☹

babatko88
Odpoveď bola odstránená
tyli
11. okt 2010

@jery51 ty budeš v kľude ak ti dajú 190eur a nie 256eur? pochybujem. ak by ti to bolo jedno tak by si túto tému ani nečítala. tie čo niečo urobili, pre mňa neurobili nič. za čo ďakovať?

babatko88
11. okt 2010

@miska246 nerozdelili, proste to bude trvať len cca 1rok a potom si budeme zase všetci rovný ako to bolo vždy

suem
11. okt 2010

@tatrankamoja mas to cele pomylene. Myli sa ti urcovanie vysky MP s vyskou RP, ten nema byt davkou podmienovanou predchadzajucou platbou NP.

babatko88
11. okt 2010

@tyli a čo od nás čakáš ty? tvoj malý má za chvíľu 3roky, čo tam máme riešiť?