Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
ked od tych, ktore maju 164 odratame neprisposobivych, co je kategoria sama o sebe, odratame tie mamicky, ktore mali cast rodicaku 256, ale ich dieta uz ma nad 2 roky, takze su spat na 164 a odratame, tie ktore sa dobrovolne rozhodli ist podla stareho zakona tj 164 + moznost pracovat.... kolko ostane takych, ktore jednoducho ostali tehotne, ked prisli o pracu, alebo boli studentky?
teda nemozme suhlasit s tym, ze ich je 2/3 alebo 3/4.
prosim vie mi niektora z vas povedat ci ked porodim v novembri a rp budem dostavat az buduci rok , bude to uz ten 190 alebo 256 ? a inak po precitani par prispevkov, myslim ze kazda ma v svojej reakcii kus pravdy, len sto ludi sto chuti 🙂 🙂 🙂 🙂 Dik
@tyli ved k tomu ba som sa aj ja dopracovala, ked bude mať malá 2 roky tak dostanem len 160-190, ved tak to bolo zo začiatku. Jasné každé dieťa potrebuje byť riadne zabezpečené, a ver že viem o čom píšem čím su deti väčšie, tým aj nároky stupajú, a teda prečo nepomocť aspon tak že do 2 rokov dieťaťa by mala byť vyššia materská.Ja ked som začínala pri prvej dcere s amterskou tak bola 1200 korun, to sme sa mali čo obracať a muž v tom čase zarobil 4600 a to boli iné prachy, aj vtedy sme museli šetriť každú korunku a za tých 14 rokov čo sme spolu sme boli len na jednej dovolenke - u známych na chate...a to nefajčíme , nepijeme....
Ved si vedela že to jel len do 2 rokov 256 eur, a ked si to nestihla.. ja som tiež nestihla že prvom dieťati sa dávali peniaze, a potom ani pri dalších a fakt som tu...
@danielita13 190 ☹
@ingrid16 dik za odpoved 🙂
tu sa nam snazia povedat, ze mame byt vdacne za tie 3 roky a za tych 164 eur. ☹
ja v tom mám taký chaos, jeden deň som mimo netu a neviem o čom reč. pochopila som že RP bude jednotný pre všetky 190€, tí čo už majú 256 ich budú mať do 20 mesiacov. Ja by som mala rodiť začiatkom januára, čiže RP budem mať 190€ a čo materská? 6 mesiacov?
ninny-nuž keby mali mamičky držať spolu mala petícia vyzerať inak.....ale ja som vďačná vláde-podotýkam nie žiadnemu petičnému výboru a neviem komu za to žebude RP aspoň 190 eur (samozrejme ak to prejde).
@ingrid16 kto konkrétne sa "Vám" to snaží povedať??! O čo Ti vlastne ide?! Sama si predsa napísala, že deti nemáš a nie si ani tehotná.... alebo sa len nudíš a preto zapáraš ??!
To čo bolo sa už nezmení, my chceme zmeniť to čo bude!
@maggie2 veľa veci v tomto štáte nie sú logické, bohužiaľ... :(
nedá sa bojovať naraz za všetko, momentálne sa bojuje za RP.. resp. niektoré bojujú, ostatné len provokujú a všetko ohundrú, no sami ani prstom nepohnú....
@alia313 ako mala vyzerať podľa Teba petícia?
Každá maminka by si želala jednotný a vyšší RP.
Niektoré maminky sa spojili, spísali petíciu, ktorá obsahuje viacero bodov a práve za to bojujú.
Žiaľ, niektoré ani poriadne nepoznajú body petície..
Jedna členka petíčneho výboru ma skoro 4 ročného synčeka a o ďalšie bábo sa snažia.. aj táto podľa Vás myslela len na seba? A čo pre seba vybojovala?
@ivet78
minulá vláda spravila chybu. ak nebolo dostatok peňazí na to aby dali zvýšený RP 256eur všetkým do troch rokov, mali ho zvýšiť o menej. trebárs na 220eur a dať všetkým rovnako do troch rokov, ktoré spĺňali podmienky.
i keď ja veľmi nesúhlasím ani s podmienkami zásluhovosti. ako som písala, aj tá, ktorá nerobila, robiť potom bude. a na tých čo dlhodobo nepracujú a sú neprispôsobiví mali vymyslieť iný meter.
toto je teraz a ja som bola spokojná, že sa to bude riešiť.
neteší ma ak niekomu znížia RP na tú sumu, ktorú mám ja. hnevá ma, že poniektorým je jedno, že sú mamičky, ktoré budú mať 190eur, ešte im to prajú. hlavne, že niektoré budú mať 256eur. no to je výhra.
hlavným bodom malo byť zvýšenie zo 190eur na viac a nie hájiť práva časti mamičiek (je jedno koľko je ktorých). aj keby sa jednalo iba o jednu z nás, ktorej bolo ukrivdené. aj za tú treba bojovať. nepoznám slová, že mala smolu, alebo ju obetujeme pre šťastie väčšiny.
každý pozerá na svoje vrecko 😉 teraz sa bojuje hlavne za ponechanie 256eur niektorým mamičkám a potom keď vám ich pôjdu zobrať budete bojovať za to aby vám to predĺžili do troch rokov? alebo už nebodaj budete spokojné ak vám po 20mes. dajú nižší príspevok? pochybujem. čo potom?zase sa budú hájiť iba vaše záujmy? som zvedavá čo bude o rok.
@olifcek len mala poznamka ked už pišeš o podpore ostatnych mamičiek a hundrani... Tak asi len tolko že možno aj poniektore z vašich radov by si mohli uvedomiť ako sa spravať, ku ostatnym mamičkam a nielen bezhlavo isť za svojim a nepozerať sa na druhych KEd som prvy krat napisala do takejto temy uplne bez uražok bez žiadnych napadani nejake postrehy čo sa vam nehodili, podostavala som take spravy akože ja ničomu nerozumiem kedže som nikdy nepracovala tak nechapem, a bodaj by mi chybali peniaze a aka som strašna herečka, či som sa pohadala s mužom ked sa navažam do vas... a to prizvukujem nikoho som neurazila do nikoho som sa nenavažala jedine čo som napisala že odvody do poisťovne by sa mali odraziť na materskej a nie rodičaku a že ja tiež planujem robiť, a to čo ste vy odovzdali doteraz ja odovzdam o par rokov neskôr... Vidiš na tejto sprave niečo uražlive??? Ja nie, aj napriek tomu sa tie baby do mna pustili ako supy... Po tejto diskusi mi pisalo niekolko mamičiek IP že aj planovali vam tu peticiu podpisať ale ked vidia ake ovečky to vedu a že by dokazali niekoho aj zabiť za tych 60 euri tak sa im na celu peiticiu vytoto... Takže možno by chcelo trošku ustretovosti aj od vas ked chcete pochopenie ostatnych mamičiek.. Teraz nehovorim konkretne o tebe ale o tvojich koleginiach

@ninny cisla su len detaily. tu ide o podstatu veci.