Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@lizatko1009 Na čase!
@bubulka722 súhlasím, dieťa si treba plánovať, mňa by ani nenapadlo ho mať popri škole, plánovali sme oboch...dnes si musí každý dobre zvážiť, či a koľko detí uživí, spoliehať sa na štát bohužiaľ nejde
@bubulka722 To určite treba planovat, lebo teraz je doba taká hnusná, ja som o DPN nevedela tiež, nik mi nepovedal a moje ženy na učtarni boli strašne "ochotné" že by som ich zadrhla!! ale to je moj problem. my sme planovali teraz 12 rokov a nebit smrti mojej svokry a svokra tak zostaneme pri jednom.
@lizatko1009 To máš dobré
...nechcem nikoho obhajovat, ale ja som o DNP pocas studia, ani len netusila...to ze boli studenti vyluceni, nam na prednaskach ani nikde nikto nepovedal!!! mozno keby som studovala pravo, alebo ekonomiu...ale nie biologiu, by som mala aspon aky taky prehlad v zakoch...no bohuzial su pisane tak, ze normalny clovek, pre kt su tvorene im poriadne nerozumie, kym mu to niekto znaly tu danu problematiku "polopate" nevysvetli.
...nie kazdy si vie svoj zivot naplanovat a nalinajkovat 😉 ...ja to napr neviem, ked som skoncila skolu a zistila som, ze som tehu, bolo mi to nejako prorodzene, mat dieta...a potom aj druhe, nevravim, ze zijeme v blahobyte ale da sa...este sa myslim narobim dost 😝 😉 ...preto si myslim, ze vsetky mamicky, ktore sa o svoje dietatka svedomito staraju si zasluzia byt za to ROVNAKO odmenene...nemyslim ma materske, ale RP 😉
@ollski O.k. a keby bol zákon formulovaný v prospech študentov a mala by si nárok na vyšší RP vôbec by ti nevadilo, že ti ho chcú zraziť na úroveň ľudí, ktorí nikdy nepracovali a možno ani pracovať nebudú? Veď aj vám idú zdvihnúť RP na 190,- €, ale evidentne je problém len v tom, že nedoprajete dlhodobo pracujúcim matkám nárok na vyššiu dávku! Veď je to úbohé takto sa tu hádať. Vec ešte ani zďaleka nie je uzavretá a my si tu už vyčítame či bude mať jedna alebo druhá o pár € vyšší RP. Je to fakt trápne!
@bubulka722 🙂
@bubulka722 ja sa nehadam, ani vam to neberiem!! 😉 ale zase mysliet si o absolventoch, ze nikdy pracovat nebudu...??!! no neviem...kazdy raz zacinal a mylsim, ze by to malo byt jedno v akom poradi...ci najskor deti potom kariera, alebo naopak, to uz je kazdeho osobna volba. nikdy som nijakej mamike ani materske ani vyssi RP nezavidela, a mam ich vo svojom okoli dost nakolko nemam 18 ;) a oni stihli odpracovat o par esiacov viac nez ja, ale take su zakony...
ale to je vlastne jedno...asi to vazne nema zmysel...myslim, ze je velmi malo zien, ktore by dobrovolne ostali sediet doma na zadku, ked ich deti budu chodit do skolky, skoly...myslim, ze kazda normalna mama si bude hladat zamestnanie,,,a platit dane a odvody.
...a mozno by mi to vazne vadilo...??!! ale skor by som bola rada, ze aspon nejaky cas som mala viac....neviem to posudit, pretoze uz 4 roky dostavam tu najnizsiu moznu sumu...
@ollski Tým "ktorí nikdy nepracovali a ani pracovať nebudú" som samozrejme myslela našich milých asociálov a cigánov, určite nie študentov čo sa na môj vkus dalo z príspevku pochopiť. Nemám náladu sa tu ťahať za slovíčka, kto čo ako myslel, aj tak tým ani jedna z nás nič nevyriešime. Brú noc!!!
@bubulka722 dobru...kazdy ma kus pravdy. skoda, ze nespravia nejake statistiky a neupravia podmienky....lebo naozaj zeny v "mensine", kt rodia kazdym rokom...od 16tich dokedy vladzu si z toho spravili povolanie a zarobkovu cinnost 😔
inak nevim, ze sa to s RP vyriesi, k co najvacsej spokojnosti mamiciek!!
@ollski a
@bubulka722 maju pravdu su to pekne povedane romovia,viem ze to teraz vyznie ze som nejaka rasistka ale nie,pochadzam z malej dedinky zo stredneho slovenska a staci mi ked vyjdem s malou na prechazku a vidim napravo,nalavo proste vsade a ze vo dvore byvaju asi takích 6-7 obcania a to je v poriadku ani jednych poriadne nepoznam a co je na tom vsetkom to naj ze sa maju lepsie ako my bieli,chodia na takych autach a nikdy predtym nerobili no cest nejakym vinimkam tak to je podla mna sila a toto sa vobec neriesi staci prejst na stredne slovensko dole na juh no fuj-ich treba riesit
@bubulka722 aj ty by si mala popri materskej a nespoliehat sa na stat.
@veqa da sa dieta planovat? ze chcem ho presne na 24 decembra v roku 2013? 😕 urazila si dost mamiciek.
@bubulka722 ale ja nedokazem pochopit co mate v tej hlave rozdelujete sa na pracujuce a nepracujuce, ja som slusny obcan slovenskej republiky, co pracovat chce nie len sediet na materskej doma cely zivot aby sa o mna stat staral, ved ste poberali o 100€ viac a my sme boli ticho nechodili sme saskovat pred parlament, nepisali sme do do vsetkych novin a radii, ved kazde dieta potrebuje to iste nedokazes to pochopit? nazbierali ste si podpisy a teraz caw a pa? najlepsi bod v peticii bol ten, ze suhlasime so zvysenim RP na 190€ to co vy ste mali to odsuhlasit? od vas to zalezalo ci ako? kazda starostliva o miluje svoje dieta by mala dostavat rovnako nie kazda chce mat dieta v 30-tke. myslim si ze vies, kedy sa dostuduje VS a s ciernou romskou popularitou nech si spravia poriadok. a mas pravdu je to trapne! jedna druhej nedopraje ani slanu vodu, ubohe... ked uz sme pri "pracujucich" ved boli zvyhodnene tym, ze poberali tych 55%.
radsej by sme mali riesit to, aby nase deti boli zdrave za peniaze si zdravie nekupime...
súhlasím s @lizatko1009 ... baby, už sa nehádajte, prosím vás... stojí vám to za to? a ešte to nie je ani odsúhlasené a všetko môže dopadnúť inak... tiež nechápem, prečo by sme sa mali takto rozdeľovať? podľa mňa by to mohli zvýšiť napr. na 220 € a nech to je jednotné pre všetky mamičky, na 3 roky (do 6 rokov pre mamičky na predĺženej materskej).. tak ako to bolo predtým... a nerobili sa kvôli tomu žiadne štrajky a orácie... a to som tiež prišla o tých 66€... veď všetky sa staráme o detičky a kupujeme plienky a všetko ostatné rovnako... tak prečo má mať jedna mamička viac ako druhá?
I
@mucinka15 nak vsimla som si ze tymito zakonmi a navrhmi zakona sa len hadaju mamicky medzi sebou, keby to nechali tak jak bolo bol by pokoj. Alebo ako pises keby dali vsetkym viac, lebo zo 190 eur sa neda kupit takmer nic a zo 164 ani nevravim a je velka nezamestnanost, ako mozu ist mamicky pracovat ked mnohe nemaju ist kam. Cakas coskoro babatko tak gratulujem, ja cakam tiez o mesiac neskor v januari 🙂
baby, toto ste dnes citali? mam z toho taky pocit, ze buduci rok osetria aj tuto moznost (myslim DNP).
http://ekonomika.sme.sk/c/5592598/socialna-pois...
@mucinka15 súhlasim...ja som navrhovala presne to isté,nech to zvyšia na 210 € alebo 220 € pre všetkych , no nechceli to koli rómkam.Pretože vraj oni pracovali ,aby dostali vyšší RP.Dokonca som dostala aj pekné IP ,ako napr. toto
Na Luníku žije asi 6000 obyvateľov - prevažne Rómov... To je približne polovica Svidníka!!! Predstav si, že by vaše mesto vyzeralo asi takto: http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://www.e......
Žiaľ je len málo cigánov, ktorí niečo skutočne robia a to je fakt! Luník je problém, ktorému ľudia bývajúci mimo nerozumejú!
A čo nakoniec dosiahli??? Majú RP jednotný a len 190 €...ale rómka namé ani z tých 26 € čo teraz dostane nič.Jednoducho je to tak ,že 90 % (ak nie viac),rómskych rodín pozostáva s oboch nepracujúcich rodičov.Takže sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a ta je na rodinu s 1-4 deťmi okolo 250 € z toho im odpočítajú RP a len zvyšok doplatia.Tým pádom aj keby bol RP 220 € rómovia z toho mať nič nebudú...to je moj názor.Ale ostatné mamičky by si polepšili.Lenže oni nechceli... 😒
Takze ako? Teraz dostavam 256 € na 11 mesačného synceka a v januári, keď sa mi narodí ďalšie dostanem 190€. To je čo za somarinu? Veď nebudem mat ani to, čo som mala pri jedním dietati, nie pri dvoch. To kúpim tak akurát plienky. Viac deti, menej peňazí, či ako? Keby som vedela, tak druhé dieťa si naplanujem o 3 roky.
@arrett takto to ale bolo vzdy.. RP je na rodica nie na pocet deti do 3 rokov. Inak od januara nastupis na MD.. takze ju budes dostavat podla prijmu pre prvou MD pokial tvoj pracovny pomer trva..
@maznacik007 Jaaj, to som nevedela, som myslela, že to len teraz schválili. No aj toto je podľa mna zle nastavené. No čo už☹ Tak aspoň že materská bude na pól roka🙂 nákupim plienocky dopredu🙂
@arrett nuz aj keby si mala teraz dvojicky aj tak dostanes len jeden RP po skonceni poberania materskeho... ved to jej jeden z bodov za co sa bojovalo nech sa zmeni...
@maznacik007 inak toho ze druhe by som mala dvojicky som sa velmi bala....nie preto, zeby som nechcela mat viac deti...ale prave preto ze to by bol 1RP na 3 deti, a to by sme neviem ako vyzili...
@arrett tiez si myslim, ze je to zle nastavene, alebo mamicka, kt ma deticky kratko po sebe, bude na MD o nekedy aj skoro 2 roky kratsie ako mamicka, kt si to bud naplanuje, alebo jej to vyjde tak, ze porodi po vyse 3 rokov (za predpokladu, ze bude s dedtickami doma tie 3 roky....)
ale je to fajn ich mat takto za sebou 😉
kedze sa zije na slovensku ako sa zije, tak o tretom dietatku mozem len snivat....mozno ked, si za nejake roky nan zarobim, tak si ten sen splnim, ak nebudem po 40-tke 😅
@arrett co to je za somarinu ked budes mat 190€ ved nebudes mat ani nato? a my co sme poberali 164€ naco sme mali mat?