icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

yanni
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
dusika11
17. okt 2010

@yanni no tentokrat s tebou az tak nesuhlasim..nie je tu to tak na Sk fantasticke ..ty vidis ceny , ale nezijes s nasich platov...ja zarabam 350 eu..a pokial som bola sama, velakrat som nemala pomaly po vsetkych splatkach ani tyzden pred vyplatou co do hrnca..som s ke...a jedlo je rovnako drahe skoro..ako v nemecku...vecsina co ma baraky.moji znamy..tak zdedili po rodicoch alebo babkach...najom je velmi vysoky ..moj jednoizbovy vyjde s energiami cca150 eu..odrataj splatky a vyjde desive cislo..muzi tu nezarabaju bohvieco..moj je zivnostnik a ako som tu uz spominala teraz sa radujem ze dva mesiace nie je v minuse...ze stoji firma na nule...nasla som si este jednu pracu na dohodu a zili sme z mojich dvoch platov, lebo sme nechceli pustit firmu...takze je to tu velmi tazke..preto moja mamka v 59 rokoch sa naucila nemecky a isla prec do rakuska...takze az tak celkom pravdu nemas..vsetci moji znamy maju po dve roboty v ke aby prezili...iste aj ja rozmaslam skor do prace , ale v ke su jasle nenormalne preplnene a drahe...takze pre mna ostat s dvojcatami za 190 eu je dost tazke...inac
Muzi mojich kamaratiek aby bolo na hypoteku robia v holandsku a doma su iba tri tyzdne za pol roka,,,to neviem co to je za zivot...
mas pravdu s tym kauflandom v ke....je to brutal keby v blave sa tak trapili s ciganmi ako my tu v ke..tak by sa uz davno nieco robilo..ja osobne nechodim MHD..lebo sa bojim zltacky a svinstva od nich..v lete v spojoch kde chodim nosim rukavicky..a to nie som fajnova..

sama asi vies potom ze na sk nie je bohvieco ked beries brata k sebe...

ingrid16
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
17. okt 2010

@sirinka priklad. dieta nechodi do skoly? odobrat pridavky. ved ak nejdu do skoly, nic sa nenaucia.

veronikapp
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
dusika11
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená