icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

ingrid16
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
ingrid16
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená
ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
yanni
Odpoveď bola odstránená
ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená
czechzuzanaba
Odpoveď bola odstránená
latvia
18. okt 2010

@ani_sama_neviem
@yanni poprosim vas kontrolujte svoje prispevky, jednak odbocujete od temy a jednak mate dost nevhodne komentare ohladne romskej populacie, rasizmus resp. neznasanlivost a nacistickym heslam podobne prispevky na tejto stranke netolerujeme!! drzte sa temy prosim. Dakujem

yanni
18. okt 2010

@czechzuzanaba no rozmysla sa tu ako zvysit tie pridavky bielym. a prislo sa na to, ze treba vziat "osadnikom". No a teraz sa rozmysla ako tym "osadnikom" tie prach vziat. Cize vsetko so vsetkym suvisi. Hm ale mne sa tak zda, ze ako budeme riesit, tak budeme riesit, mi nic nevyriesime. Ja som fakt strasne zvedava ako to bude od januara. Uz len koli mojim sesterniciam ma to zaujima. Ci si budu velmi labu lizat alebo len tak na pol.

ani_sama_neviem
Odpoveď bola odstránená