icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

alure
18. nov 2010

@viiierka
vidím že máme rovnako "staré" deti tak sa preto pýtam či si sa už bola ohľadom toho informovať na úrade práce a čo všetko musím urobiť aby som predčasne ukončila MD a spadla ešte do kategorie tých čo začnú v tomto roku poberať RP 256€

viiierka
18. nov 2010

Ano bola a da sa to....treba poziadat o ukoncenie materskej, vyziadat si na socialke potvrdenie o dlzke poberania materskeho a zaroven zaziadat na socialnom urade prace a rodiny zaziadat o RP.

alure
18. nov 2010

@viiierka
dakujem za info.
Vy ste kedy narodený? asi ako my ,však? 27.8.

alure
18. nov 2010

@viiierka
a mimochodom keď sa ten nový zákon neschváli?

viiierka
18. nov 2010

26.8......ved uvidime koncom novembra a podla toho sa zariadime 😉

boddez
18. nov 2010

@alure v čecháách to maju naozaj šikovne vyriešene...to je pravda 🙂 🙂 🙂 🙂

denisocka
18. nov 2010

@viiierka a čo nato hovorili? nemali žiadne pindy,alebo čo?

nina2008
18. nov 2010

@alure Ja uz radsej manzelovu vypl.pasku nepozeram.V byvalej praci som mala taky plat, ze materska by nebola ovela viac ako 256...Som rada, kolko penazi dostavam, pretoze si myslim, ze moja dcera uz nedostane o 20 rokov ani tolko. ..

viiierka
18. nov 2010

@denisocka no natrafila som na mile uradnicky, ale aj keby, co by mali pindat, podla zakona na to mame pravo...zo svojho to nedavaju..... 😵

denisocka
18. nov 2010

@viiierka aha,a ty si to už teda zmenila a nečakaš či sa to schvali? kurnik,mna drbne

alure
18. nov 2010

@nina2008 ani môj plat nebol vysoky ale robila som a je pravda že mi štát už teraz dopláca do tej výšky 256 ale keď raz som robila tak na to snáď ten nárok mám...viem že niekto povie čo je to 66 eur ale pre mňa sa aj tie korunky počítajú a viem čo za ne potrebujem svôjmu dieťaťu mesačne nakúpiť.

tereza79
18. nov 2010

ja len vravím čo mi povedala pani na úpsvar a druhá vec ako sa bude pozerať niekomu na to že je nemám to, čo ty máš a sme na tom rovnako a nemám to len preto lebo keby som otehotnela o 6 mesiacov skôr tak by som na to mala nárok aj ja,no tramtarará ako v kocúrkove.podľa mňa je to chrapúnstvo od vlády 😝

olifcek
18. nov 2010

tak ako sme avizovali, ozvala sa nam dnes, 18.11.2010 pani poslankyna Blahova po zasadnuti socialneho vyboru a mame perfektne spravy! blizsie info dame po vecernych spravach. vas peticny vybor!

dada2007
18. nov 2010

@olifcek 😎 😉 dík

viiierka
18. nov 2010

@denisocka nie este to nemam vybavene, cakam, co ti nasi skveli poslanci vlastne schvalia.....a potom sa rozhodnem 😉

bubulka722
18. nov 2010

@olifcek Tak netrpezlivo čakám čo je konečne nové. Správy zo zásady nepozerám, zachovávam si radšej pohodu svojho stavu, ale info od vás si rada prečítam. 😉

nya
18. nov 2010

"Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky: Rokuje sa, dnes výbor pre sociálne veci schválil predĺženie materskej o 6 týždňov na dobu 8 mesiacov a súčasne zvýšenie sumy materskej o vyše 9%, bude sa to týkať aj mamičiek, ktoré na materskej už sú."

🙂
Podla man velky uspech!

alure
18. nov 2010

@olifcek
moc som to nepochopila.Ja budem v januári končiť materskú takže sa mi presunie nástup na RD o 6 týždňov? A potom ?

olifcek
18. nov 2010

@alure uvidiiis.... nam totiy kusok ine info povedali ako je v tom clanku, co ste citali 😉 este chvilu pockaj a dame info, ktore mame, ale nepolavujeme, este to nie je schvalene... 😉

kvetinka211
18. nov 2010

@olifcek vsak nam zatial vyskoci krvny tlak 🙂

olifcek
18. nov 2010

@kvetinka211 😀 zhlboka dyyychaj

petrazav
18. nov 2010

Ahojte, rada by som sa opytala, ak som zivnostnicka a babo pride v marci, tak sa mi materska bude vyratavat z vymeriavaceho zakladu za rok 2010 alebo aj 2009? A tiez prosim o info lebo som uz zmetena, ze ci existuje nejaky horny strop vo vyske materskej alebo je to vzdy 55% ( ak bude 65% tak jupiii) z vym. zakladu? Dakujem za info : )

olifcek
18. nov 2010

@petrazav rata sa predosly rok, ak si cely pracovala... exiatuje horna hranica, je to 600eur

nya
18. nov 2010

@petrazav

Horny strop podla mna urcite nechaju.

anulik888
18. nov 2010

@olifcek aj mne stupol tlak

anulik888
18. nov 2010

ako sa da este pomoc????

dusika11
18. nov 2010

takze som pozerala spravy na jojke som sklamana neuvazuju o zvyseni pre dvojicky.....a bude zjednoteny prispevok 190 eu..to je nonsens...som za dalsie zvysenie dochodkov a vianocne prispevky...ved na deti treba kaslat

exupery
18. nov 2010

...krasne s nami zase vybabrali,...to bolo slubov a usmevov...ach jaj,nemam slov!

olifcek
18. nov 2010

takze...

volali sme poslankyni Blahovej, ako to je s mamickami presne...

takze mame novsie info ako jojka, zda sa...

kazdy, komu zacina RP tento rok 2010, bude poberat 256eur do 20mesiacov drobca
RP sa ma od 01.01.2011 zvysit o 70 € co po vypocte je 164+70= 234 € /aby to nebol taky dopad na rodiny/
kazdy, komu MD konci v roku 2011, po poziadani o predlzenie MD a jej navysenie, mu bude vyhovene
kazdy, komu MD zacina v roku 2011 ju bude mat dlhsiu a vyssiu

MD nebude 55% ale 60% denneho vymeriavacieho zakladu, a nebude u vydatej zeny 28tyzdnov, ale 34tyzdnov