Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@alienocka ak to naozaj bude tak, ako pani Blahova povedala olifcek, tak je to pre nas s terminom porodu zaciatkom roka, co mame narok na matersku a nastupujeme uz v decembri uzasna sprava, najmä ak tej zjednoteny prispevok bude potom fakt v tej vyske 234e ... aspon teda mne to urobi dost, prave som to pocitala a som viac nez spokojna 🙂 Budem kludna az ked to vyjde takto v zbierke ...
Ja by som isla na tvojom mieste o ten tyzden neskor od 1. januara a budes to mat vsetko automaticky bez vybehavania do socialnej poistovne.
@elise dufaam ze mas pravdu ja som sa uz tolko narozculovala ze som bola v nemocnici pred tyzdnom...a dnes do mna udierala s vozikom pri pokladni jedna dochodkyna do boku kde maju hlavicky lebo sa ponahla k lekarovi a mala som si pohnut...a je to moja vina ze chodim vonku, ked som si predstavila ze sa jej mozno z mojich penazi dvihol dochodok a este keca...to bol den a este jojka
@olifcek Mozno to bude zniet ako hlupa otazka, ale ja som uz z toho mooooooooc domotana. Mne materska konci 22.01.2011. Ak som dobre pochopila da sa poziadat o predcasne ukoncenie, tak aby som nastupila na zvyseny RP uz v roku 2010 a mala zvyseny do 20mesiacov dietata.
Ale po tychto poslednych spravach od olifceka vobec neviem. kedy budu schvalovat, ci sa da poziadat o predlzenie a navysenie materskej? ak by to preslo a zvysia mi ho, budem mat potom aj narok na ten rp co si pisala 164+70?
co je teraz vyhodnejsie? ist skor na RP a ozeliet tych 22 dni alebo pockat a ist na tu predlzenu MD a nasledne na rp?
moc dakujem za vysvetlenie.
a rd ma byt zjednoteni na 234 eur?pre vsetkych?dakujem
baby, ak cosi, pls, IP, idem sa venovat rodinke... este nahodim info i na page, link paq prosim dajte vsade, kde mozete
@olifcek teraz som pozerala archiv TV JOJ a tam sa spomina RP od 1.1.2011 vo vyske 190,40 eur.... 😕 , ako to vlastne je ? Vyjadrili sa tam aj o predlzenej a zvysenej materskej uz aj pre tie mamicky, ktore nastupili na MD v roku 2010, teda, ze si mozu podat ziadost....a Mihal sa na margo dvojiciek vyjadril, ze toto neriesia, lebo uz na to nemaju peniaze...ze su na hrane.....tak teraz co je pravda ? 😨
@olifcek dufame teda, ze to prejde v tejto podobe a dakujeme za dobru spravu 🙂
Neuveritelne! 🙂
Po tom vsetkom sa mi to zda az neuveritelne, ze to takto dopadne. Kde preboha nakoniec nasli na to financie??? 😀 ...nie, ze by mi to nebolo jedno 😀
Klobuk dole dievcata z peticneho vyboru!
@olifcek to ja som o tom predcasnom ukonceni tiez nepocula, ale cca tri stranky dozadu som to tu citala. tak preto sa pytam.
a to co si mi napisala, ze sa neda nic spatne, to znamena, ze hned ako schvalia, ak to schvalia, tento rok by som mala este ist na socialku a poziadat o predlzenie a navysenie materskej aby som to uz od januara mohla poberat?
Ked to schvalia (myslim 30.11 to maju schvalovat), tak si zavolaj do Socialnej poistovne na infolinku: Informácie o nemocenskom poistení (nemocenské dávky, materské) 02/59 248 969 a spytaj sa ich ako mas postupovat.

@fnukkacikk zvýšenie bude aj pre teba od januára len za december dostaneš iba tolko kolko je teraz 55 %