Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
super spravy a kedy by uz konecne mal byt cely zakon schvaleny?
@elise chceli to tak, to ale neriesime, uvidime, dolezite je, aby teraz toto preslo
zakon schvaluju 30.11.2010
vdaka, takze pockame este par dni a uvidime. po tolkych moznych alternativach a cislach som docela zvedava na odklepnutu cifru 😅
@denisocka citaj pozorne
http://www.olifcek.info/uspech
tie, ktore mali byt vo vakuu, ci dostat jednotne 190eur nech sa neopovazia rypat, ze nebudu mat 256 ale 234 eur...
idem ja off na teraz
@olifcek aj tak su to aspon ake take dobre spravy 🙂 takže ak som pochopila a úprejde to čo ma prejst,ak nastupim na RP 16.1. -možem požiadať o predlženie + navyšenie na 60% DVZ ešte o 6tt a potom budem do konca poberat 164+70€ rodičak? žiadne 190? či to len 234€ tiež do 24mes? a potom 190?
@elise este sa narodia no ten prispevok a pridavok,,,to je stara vec....uz som kupila kocik a vybavu stalo ma to viac ako to co dostanem .....kocik pre dvojicky stoji cca okolo 1000 eu...mna stala vybava zatial 2000 eu..nie znackova....nemam starsie deti...preto ak to dostanem od statu vlastne len vratim pozicku......a vobec prispevky na kazde dieta nevymyslela tato vlada som sklamana
@olifcek nerozumiem tejto poslednej vete na vasej stranke RP, ktorý začne byť vyplácaný v roku 2011, bude mať výšku 234,40 eur /súčasných 164,40 eur + 70 eur/ o co ide, co je tych 70 eur?
Na dvojicky sa predpokladam zabudlo, podla toho co som pozerala spravy.
@vanilka1802 o tolko chcu navysit RP v novom roku
@vanilka1802 nie nezabudlo vykaslali sA na dvojicky..znova opakujem..sk by som rodila po sebe tak dostanem matersku a potom rodicak na kazde....ale ja kedze porodim sucastne som potrestana...to vazne chcem tak vela aby mi pomohol stat ked to potrebujem? ved usetrim kopu penazi za jeden rodicak a matersku dostane stat dvoch danovyvh poplatnikov..som dobra investicia, len potrebujem trocha z tych penazi co statu usetrim
Ahojte..len jedna otazocka.Som na RD a ked sa schvali zvysenie RP treba davat ziadost alebo automaticky mi pride na ucet nova suma? Dakujem
@denisocka ak mame spravne indof od pani blahovej, bude tak ako pisem na page
@dusika11 suhlasim s tebou a hlbokym sklamanim ohladom dvojiciek. Ja mam dnes tak zvyseny tlak ze az. Nemam na to slov. Nech sa maju nasi pani najvysi co najlepsie.
@vanilka1802 2elise pisala, ze viacicky budu riesene inak, zajtra da info a bude i na page www.olifcek.info

@lucila83 ty budeš dostávať tých 256 € do 20 mesiaca veku 😉 ale dám ešte teda info o dvojičkách