Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@dusika11 to ze zabudaju na dvojicky je nespravodlive. my sme dvojicky nemali ale mali sme deti po 16-tich mesiacoch. no tak som dosla pri prvej o rodicak a dostavala som len na tu mladsiu. a tiez som z toho musela kupit na mesiac osem balikov plienok a dvojmo umele mlieko. nehovorim o tom, ze tiez vybava musela byt dvakrat. dvojickovsky kocik, plus nove oblecenie pre mladsiu, lebo nam nesedeli obdobia. tiez by si tam vo vlade mohli uvedomit, ze uzivit dvojicky nie je sranda. to by mali riesit prednejsie. hlavne ze dochodcovia budu mat vianocne. 😠 moj otec ako dochodca ma trojnasobok a moja mama dochodkyna ma dvojnasobok rodicovskeho prispevku. ja viem, ze na to robili cely zivot, ale myslim, ze aj do mladej generacie treba investovat. ved kopu ludi nema deti len preto, ze si to nemozu dovolit.
Ahoj, neviete mi poradiť, mne materská končí 30 alebo 31.12.2010, čo sa mňa týka?
potom nech sa nedivia ze budu rodičia robit na čierno tato neschopna vlada...dufam ze spadne...hlupaci neschopní 😒 😒 😒 😒 😒 okej ..ako chcuuu ..kedze z 190 nevyzijeme a do škôôlky alebo do jasli alebo do opatery moju dcerku nechcem dat...budem pekne načierno robiť...pekne doma a okradat tento debilný štát tak ako on okrada mna 😀 😀 😀
@lucia20 suhlas moj svokor ma vyssi dochodok ako ja plat..svokra ma dochodok ako ja plat...aj mi budeme makat cely zivot a na nas uz nebude...na dochodcov som nabrusena lebo v poslednej dobe co som uz objemna ma stale sacaju v obchode narazaju s kosikmi...naschval aby som sa pohla.pri pokladni...stale pri pokladni dostanu moje deti v brusku kosikom tam kde maju hlavicky...vcera tiez...celu noc ma bolelo brucho ta pani co ma udrela mi povedala ze sa ponahla k lekarovi nech si pohnem..ziadne prepacte...investicia do deti je podla mna rozumna..ja to buducnost eu...rakusko a nemecko dost to podcenili zacalo sa im rodit malo deti....prijali turkov ze ti im zachrania buducnost...a...kam dospeli s setrenim na vlastnych detoch?
tento stat rozhadzal a vytuneloval tolko penazi ze je hlupost mamiciek uspokojit sa s malom...ja proste neverim ze sa peniaze nevedia najst..ked vidim usmiatych politikov spokojnych s peniazmi co dostavaju.........a ak by to bolo katastrofalne tak dochodcom nezvysia dochodky...len na nas setria a to je hanba.........
Ahojte, nahodou som kukla do tejto diskusie, lebo ja uz nemam na to sa rozculovat... 😠 tak sa citaniu radsej vyhybam
@lucia20 je ahoj, ako sa ma Tatianka? A baby? Tato zvlada tolko bab v dome?? 🙂 Suhlasim s tebou, ze by viacnasobnym mamickam, co maju deti kratko po sebe, a dvojickam, trojickam mali pridat.
@dusika11 presne co pises poznam velmi dobre 😠 naposledy do mna tak zozadu jedna babku buchala s vozikom, stali sme pri pase pri pokladniach. Som to uz nevydrzala, a povedala som jej ze ci si mysli, ze ked do mna bude stuchat tak ci ten rad pojde rychlejsie. a ona na to , ze vraj si ma nevsimla 🙄
@elise znova opakujem je hanba setrit na matkach...rakusko setrilo aj nemecko tak nemaju celu jednu generaciu..teraz nadava cela europa lebo s tymi turkami to nikam nedotiahli...........
neverim ze nie su peniaze...lebo by sa nedvihli dochodky..ak nie su peniaze dvihnu stale vojakom s povolania...a potom vzdy prisla inflacia..ak sa dvihnu dochodky tak to je v pohode...to som odsledovala za tie roky........
dalej k tomu kociku a vybave pre dvojky..no pozerala som kociky pouzite...ale vzdy bol niekde problem bud neboli bublinky...bud to bol ten siroky kocik co sa mi nevmesti dnu..alebo priliz rozbity alebo sa nevmesti do auta...tak sme museli kupit novy...sice vmesti sa do auta a prejde cez zarubnu ale sirka tych vaniciek..no co ja viem ked vydrzia tam pol roka to bude vela..
oblecko som sice dostala ale po svagrine co jej 4 deti maju teraz 30 rokov, a aj po super prani som pochopila ze to uz na von nie je suce...takze som si vsetko kupila bud v lidli..alebo z babybazaru..postielky mam tiez pouzite madrace nove, monitoringy dychu pouzite..a aj tak sa investicia nevosla pod 1500 eu....
no..20 rokov som robila ako osol ateraz zobrem a to nie pre seba ale pre deti........hneva ma politika aj voci zivnostnikom moj je zivnostnik a uz nevie stat co by pytal...a ako na truc firma ide dole vodou.....to mame vsetci zit so 190 eu..moj ma neuzivi...nieto deti takto proste vyslo......
som stastna ze som otehotnela ale toto ze budem takto financne na kolenach prosit...to som necakala.....
Inak mamicky, tesime sa z tych novelizovanych 234 eur ako RP, ale vsade v mediach sa pise a vravi len o zvysenej a predlzenej materskej, RP ma byt jednotny t.j. 190,10 eur, samozrejme pre mamicky, ktorym bude RP priznany este v roku 2010 ostava 256 eur....ale nikde sa nepise ani nerozprava o RP 234 eur, akosi sa mi nechce verit, ze by sa s tym Mihal a poslanci v mediach nepochvalili.....preto ja tych 234 eur beriem este s rezervou..... 😒
@dusika11 Nooo tak vies, oni sa najviac ponahlaju a maju straaasne vela veci na praci. 😝 Nic proti starsi ludom, v podstate mam pred nimi respekt, al aj oni by mali mat pred nami. Lebo mam pocit (aj co sa tych prispevkov tyka), ze chcu byt az privelmi privilegovani a presadzuju si to za kazdu cenu.
a dvojičky zase nič 😠
@olifcek Ahoj. Len mi tiež nejde do hlavy, že by sa zo zvýšením RP na 234 € neboli pochválili a všetky médiá nechali v tom, že schválili 190 €. Všade sa hovorí o tom, že výbor schváli 190 € a len p. Bláhová hovorí o inej sume.
Vieš aj kedy s ňou dnes budete zasa komunikovať, lebo všetky sme tu nedočkavé 🙂 . Budete sa pýtať aj na to, či aj do médií prenikne info o výške 234 €? Ďakujem
@juliagregor @elise to uz prestalo omielat dookola.. dvojicky sa budu riesit zvlast... vecer napise viac... na nic nezabudli... aspon tak tvrdia
@majlo28 budeme dne skomunikoat s pani blahovou. i my chceme pocut v mediach info o 234.. mohlo sa stat, ze to zmenili po vyhlaseni a opravne bude dnes... uvidime..
@olifcek na pravde sk už o tom píšu o tých 234€
@marcelkatt das mi link, prosim?
@olifcek no koki neviem, či som to nepoplietla....
tam je asi iba o md spomenuté.....
@marcelkatt neviem kde si to na pravde čítala, ale tam je stále tých 190 e
@crazybabenka ved akurát som písala, že som do dovrzala, že tam je o materskej viac info a o rp povodný návrh...
no som zvedava....
@olifcek dakujem, nemám čas to tu stále čítať...napíšem to aj dievčatám do témy
@marcelkatt ja som to citala ak spravne vidim rodicak ma byt 190 eu.....dako sa vcera vsetci smiali spokojne do kamery......radicovej som aspon nechala odkaz na facebooku..

@duracelko odpíšem zajtra alebo mi zavolaj číslo ti dám do ip 😉