icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

viiierka
19. nov 2010

@olifcek to je pravda....bojovali ste a za to vam patri vdaka.... 🙂 , len skoda, ze sa nevyhovelo kazdej mamicke (oteckovi), ktori by si to zasluzili, este ze tato vlada pomoze romom 😠 , o par rokov budeme touto mensinou diskriminovany a to aj vdaka tejto vlade a hlavne dobrej tete Radicovej a dobremu ujovi Mihalovi 🙄

olifcek
19. nov 2010

@viiierka este sa bojuje dalej, pomozte vsetky, ktore nesuhlasite so 190eurami x;o) je tojednoduche..

http://www.olifcek.info/otvorene-listy/16-11-na...

viiierka
19. nov 2010

@viiierka pardon 😝 diskriminovani 😉

majlo28
19. nov 2010

@viiierka úplne si to vystihla, netreba už ani nič dodávať ☹
Snáď len jedno, je vidieť, z akej politickej strany je p. Bláhová, drží sa jej filozofie, zavádzať a každý deň tvrdiť niečo iné ... čo na to dodať, veriť sa tam nedá nikomu ...

viiierka
19. nov 2010

@olifcek velmi dobry napad 🙂 , urcite podporim 😉

olifcek
19. nov 2010

olifcek
19. nov 2010

@viiierka SPRAVNE!!! konecne super pismenkaaaaaa... ludia, podte do toho... pozrite ako pomohli prvotne protesty a prvotne listy, ktore ste posielali... podme dalej, nenechajte sa znechutit a utisit!

viiierka
19. nov 2010

@olifcek Oli, podporim urcite 😉 , ale uprimne, uz neocakavam lepsie.....tato vlada, nas uz podla mna uzavrela 😠 , ALE, nadej zomiera posledna.....toho sa drzme 🙂

yvett14
19. nov 2010

Ja si myslím že sa už nič nespraví, nie som pesimista ale realista, to sa nedosiahne nikdy pre všetky mamičky, niektore zostanú vo vákuu a niektoré to zasiahne natvrdo. ja len nechápem čo nás stále ohurujú s tým že môžme ísť robiť. ja som neporodila dieťa po 18 rokoch aby som šlapala do roboty a potom robila pre štát do 65 / ak to nezvýšia ešte/ lebo akurát to teraz poserú a budem makať aj dlhšie na dôchodky. To im proste nedarujem. Je to všetko trápne ked šetria tam kde nemajú. Proste niektorým to vyšlo niektorým nie. Myslím že je dobojované. A my sme prehrali , lebo oni majú navrch. Ale ved no čo narobíme. Je to hamba pre vládu a budu to vidiet aj iní za hranicami. To jemoj názor a nechcite mi písať že je pesimistický!! pa opatrujte sa

olifcek
19. nov 2010

@viiierka je super podporit a neocakavat, to uz potom len prijemna zmena moze priiiist 😵

dusika11
19. nov 2010

@olifcek som stastna ze sa nasli eura na zvysemie dochodkov a aj na nove byty pre vybyvanych obcanov som stastna ze som sa na to poskladala a zobrali to od ust mojim detom dvojickam
hanba tomuto statu

yvett14
19. nov 2010

@dusika11 súúúúúúhlasss!!!!!

dusika11
19. nov 2010

@yvett14 ja komu dam dvojicky ak by som chcela ist pracovat? pracujem v umeleckej sfere po nociach....to mi su jasle na..........

pettka44
19. nov 2010

@viiierka
@olifcek mate pravdu baby, musime bojovat, ti co su pri "koryte" Mihal a spol, si ziju zo 400 eur na den a my mame zit zo 190 eur mesacne???????? Nechcem byt ziaden rasista ,ale v tomto state sa podporuju len ti "zadymeni" obcania, ktori v zivote nerobili, tak kto je v tomto state diskriminovany????? My slusny ludia, ktory rano vstavaju do prace, platia najom, elektriku a hlavne dane pre tych, ktory si potom ziju na rovnakej urovni ako my ,ale maju to vsetko len tak pre nic za nic 🤐 😖 😖 😠 😠 😠 😠 😠 a ked sa ocitneme na materskej tak musime zivorit 😠 😠 😠 😠 😠

olifcek
19. nov 2010

@pettka44 a chcu od nas, aby sme hned sli do prace, a opat pracovali na tych, o ktorych pises...

preto podporte

verte, ze i dochodcovia sa za svoje budu bit, kym neziskaju, co chcu...

elise
19. nov 2010

@yvett14 pozerám v pase že tvoja dcerka má skoro mesiac, takže sa podarilo to že ti matersku po novom roku predlžia a zvýšia (na 60% a predlžia o 6 týždňov) 😉 po starom by si mala iba to čo je platne dnes (28 týždnov MD pre vydatu ženu a 55% z platu)

exupery
19. nov 2010

No,budme realisti,ludia a priznajme si pravdu,zase sa nam nasa vlada vysmiala do oci,sluby a stretnutia,usmevy a podania ruk na kamery a pritom sa v duchu smiali,...len aby sme,mi hlupe stichli,a bum-vsetko je tak ako na zaciatku.Oni su krali a ti ,co tu rozhoduju,je to smutne,ze im nezalezi na buducnosti statu,ved povedzme si otvorene,zase bude menej deti,vsetky zeny budu radsej pracovat,len TIE vinimocne,ktore si prilepsia,budu mat viac na vinko a cigosky,tak budu deti robit ony,a populacia porastie,len inym smerom,...velmi smutne.
Tak,co uz,chceli sme este jedno,bohuzial,o rok sa vratim do prace,a budeme mat jedinacika...ten rok sa to nejako zvladne,bude musiet.
Ale,o com to potom vsetko bolo?Naco mazali med okolo ust?Naco stretnutia,usmevy,sluby?Uz na to uplne kaslem,nie je mi to jedno,ale uz ma to prestalo bavit,a myslim,ze o toto im presne slo,aby nas to prestalo bavit,a znova zase ludia sklopia oci a ideme dalej,tak ako nam nakazu...nie sme Francuzi,ani Greci.

yvett14
19. nov 2010

@dusika11 a to ked jasle máš bud daleko alebo školku s plno cigáňov čo každý týždeň vyhlasujú vši v školke. Muža na 10 hod.smenách a po pol roku máš íst do roboty lebo 190 e ti nepomože, proste super život pre naše detičky. Do zadku s týmto štátom

elise
19. nov 2010

@exupery každý mal možnosť prísť na protest a ako to dopadlo? silne reči mal každý za počítačom a hlavne vela výhovoriek prečo nejde nemôže nepríde....chcem sa ťa spýtať bola si na niektorom proteste? ak ano klobuk dolu a dakujem, že si prišla veľmi si to vážim.

olifcek
19. nov 2010

@exupery opat len nadavas a nic nerobis...

precitaj si a ak naozaj chces cosi zmenit, podpor nas

dusika11
19. nov 2010

@olifcek co chcuu dochodcovia uz ma stvu..svokor ma vyssi dochodok ako ja plat..ked som povedala svokre ze asi budem musiet ist pracovat lebo 190 eu na dve deti je malo..ma obvinila ze naco su mi deti ked sa ich chcem zbavit...oni obidvaja maju prijem po 400 a este robia...ved deti su buducnost........isteze oni pojde volit ale nase deti az o 18 rokov..preto nie su dolezite

olifcek
19. nov 2010

@dusika11

pettka44
19. nov 2010

@olifcek tak presne tak nas vyhanaju do prace , pricom maju podporovat rodiny a aby boli matky doma s detmi 😠 😠 ja napriklad byvam v takej diere, ze ani opatrovatelku nanajdem a ani sukromnu skolku, cize ked nebyvam v meste ani sa mi to neoplati a ja na druhych robit nebudem, aby rodili dalej ako hrusky 😠 😠 😠 a vlada tiez len slubuje do ksichtu sa smeje a za chrbtom ti s..e 😠 😠 😠 😠

exupery
19. nov 2010

@elise preco hned utocis?Preco sa chces hadat,ved nas okaslali,a to ta nestve?Myslis,ze keby na tych protestoch bolo 1000ludi,bolo by to ine?Ved co naslubovali,prisahali,a co je teraz?Naco rokovali a rozdavali falosne usmevy,ked aj tak dobre vedeli,ze to proste bude tak,ako chcu oni...myslite ,ze si dochodci pomozu?Dopadnu presne ako mi...co ste si nezvykli,ze v tomto state je to proste tak?

exupery
19. nov 2010

@olifcek nadavam,tak ako vsetci,pretoze ma to stve,ze klamali,podporila som,a podporim...ja vas nechapem,ako mozete byt kludne,co to nevidite,ze si nepomozeme?Ja som s vami,nie proti...ale taka je realita.

olifcek
19. nov 2010

@exupery nestracame hlavu, snazime sa dalej robit vsetko mozne, co je v nasich silach...

dusika11
19. nov 2010

@olifcek dika za link budem pisat hore dole to je jedine co mozem urobit v posteli

yvett14
19. nov 2010

@elise ja tomu ani neverím, to sú všetko samé slubotechna, ja proste neverím,ak to bude tak to ma tiež nevytrhne z biedy lebo ja mám matersku 210 euro. tak mám sice o 20 eury viac a o pár týždnov dlhšie. asi tak

olifcek
19. nov 2010

@dusika11 super, dolezite je urobit x;o)

exupery
19. nov 2010

@olifcek ja viem...moc vam drzim palce,a mate moju uctu,vdaka tomu,nie kazdy by do toho siel,s takym odhodlanim.