icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

olifcek
19. nov 2010

@exupery ja fandim kazdemu, co s nami bojuje, pretoze same nic nezmozeme, potrebujeme vsetky a vsetkych, ktori nesuhlasia s tym, co navrhuje stat a suhlasia s tym, co navrhujeme my 😉

majka98
19. nov 2010

Dievčatá môžeme sa tu aj potrhať od jedu, nepomôžeme si. Pozrite na moju situáciu, končím materské presne 31.12.2010.a rodičovský príspevok začínam brať od 1.1.2011, presne jeden den ma delí od sumy 256€ ktoré dostávam aj teraz, kde je spravodlivosť??? toto je na infarkt... 😠

exupery
19. nov 2010

@olifcek ozaj a preco p.Blahova tvrdila,co tvrdila a zavadzala nas?

elise
19. nov 2010

@exupery neutočim a nehádam sa ale ak by nás prišlo ako píšeš 1000 mamičiek tak je to iné číslo a iný ukazovateľ
a inak slubili okrem iného čo schválili predlženie materskej a zvýšenie materskej to splnili dokonca aj do toho zahrnuli mamičky ktorých materská prechádza aj po novom roku že im to zvýšia a predlžia čo predtým neplánovali je jednoduché kritizovať.
ja na všetko kašlem mala som to spraviť už dávno nič z toho sa ma netýka moje dieťa bude mať 4 roky (viem ako to je pracovať od 3 mesačného bábetka a o 15 dní som prišla o príspevok 25000 sk, k narodeniu 1 dieťaťa a robila som až do dna pôrodu a tým pádom mať iba 22 týždnovu matersku), nie som tehotná, platím si DNP, v práci kvôli angažovanosti v tejto veci mám problem doprajem zažiť tebe čo zažívam v práci ja vekom sa blížim k 40, ale nevzdala som sa nikdy nejde všetko vyriešiť na 100% ale sme dosiahli viac ako je kompromis dosiahli sme konsenzus. keby sme sa nepostavili tak to prejde v horšej podobe. nedaju sa robiť všetky kroky naraz.
je to ako mať dieťa čo ked z neho vyrastie narkomat, zlodej alebo vrah? ja som dieťa chcela mať, riskla som to aj napriek tomu že neviem aká bude jeho budúcnosť čo z neho vyrastie ale urobím všetko preto aby sa z neho stal neproblemový človek, ktorý pevne stoji na svojich nohách.

olifcek
19. nov 2010

@exupery iba sa zle vyjadrila... nemala umysel zavadzat

elise
19. nov 2010

@yvett14 ak si pracovala tak ked poberáš matersku ti vzniká nárok na dovolenku ako ked riadne pracuješ takže je to viac dni dovolenky

olifcek
19. nov 2010

@elise 😵

exupery
19. nov 2010

@elise super,aj ja som dieta mat chcela,bolo planovane,a tiez ho vychovam a podobne ako pises,ale proste ma to stve,ked mi niekto klame do oci,a ver,ze by sa nic nezmenilo,aj keby tam tych ludi bola viac..nasu vladu ludi nezaujimaju...
Aspon,ze tu matersku trochu polepsili,len aby to nedopadlo ako s rodicovskym,jeden rok dam,druhy vezmem...

ollski
19. nov 2010

@elise vtedy bol prispevok 11 tis 😉 kedze som cely nov a dec 2006 lezala v nemoc, tak to viem...zdalo sa mi to velmi nespravodlive, niektore to minulo o hodiny 😒 ...mna tak obisiel prispevok pri nar 2. dietatka...hold asi sme si to zle nacasovali...ale to by sme asi cakali este teraz 😔 ...aj ked zda sa uz budu kusok lepsie podmienky...
mam taku otazocku, asi z cesty, no ma to uz par dni mata....kolkokrat za zivot moze mat matka vyplacany RP....?? aj 10 a viac...??

myounghee
19. nov 2010

@olifcek takze nam, ktore uz poberame 256eur ponechaju do 20mes. dietatka? alebo som to zle pochopila?

elise
19. nov 2010

@myounghee dobre si to napísala

myounghee
19. nov 2010

@elise dakujem

olifcek
19. nov 2010

@ollski RP? kym bude deti rodit a do ich 3 ci 6 rokov

@myounghee no presne tak...

ollski
19. nov 2010

@olifcek aha, no som si myslela....to je zvlastne, ze to nejak neohranicia....

viiierka
19. nov 2010

Ja chapem exupery a chapem aj dalsie, ktore nadavaju, aj ja sama som nadavala 😠 a nadavam, su to nervy, smutok a bezmocnost, ale nie proti vam - peticnemu vyboru, neberte si to hned osobne, kazdy si myslim vie, ze ste spravili dost prace......len chapte, aspon takto sa mozme "vyventilovat" ......aby sme ten hnev neprenasali na nase rodiny.....ja si to vyriesim, tak aby som prisla o co najmenej.....a vyuzijem dieru v zakone, smaozrejme, kym na to "sympatak" Mihal nepride a nezasiahne 😠

olifcek
19. nov 2010

@ollski to by mali... len rodine, kde sa dieta narodi matke nad 18rokov a do max. 5 dietata? ved podla mna clovek dve deticky nedokaze riadne zabezpecit

kisska
19. nov 2010

@olifcek ja som uz niekde pisala, ze pre naroky pre matersku resp. vyssi RP by sa malo brat aj obdobie studia - rovnako minimalne 270dni v dvoch rokoch pred porodom a tym padom by sa vybavili aj maminy, ktore pracovat nestihli po skole a pod 16 rokov aj tak musi o priznani rodicovskych prav rozhodnut sud... Ziadne dieta v ustave by malo byt samozrejmostou 😉

elise
19. nov 2010

@kisska štát prestáva platiť nemocenske za dieťa ked dovrši 15 rokov potom je na rodičovi či bude platiť alebo nie DNP, čiže ked neodviedla študentka odvody nemôže mať zásluhovosť na materskej.

mirkacik
19. nov 2010

ahojte.ja nastupujem na buduci tyzden (26.11.)na matersku.viete mi niekto poradit,ako to bude so mnou?

viiierka
19. nov 2010

@mirkacik budes spadat do skupiny mamiciek, ktore budu poberat RP vo vyske 256 eur do 20 mesiacov dietatka a potom klesnes na 190 eur do troch rokov dietatka 🙂, takze si ten lepsi pripad 😉

viiierka
19. nov 2010

@mirkacik pardon prepac, zle som to precitala, ty si budes moct v novom roku poziadat o predlzenie MD do 34 tyzdnov a zvysenie z 55% na 60 %, urob to co najskor po novom roku na socialnej poistovne pod ktoru spada tvoj zamestnavatel....po uplynuti MD prejdes na RP a ten budes dostavat vo vyske 190 eur do 3 rokov dietatka 🙂

majamat
19. nov 2010

@mirkacik
nie je to ako ti napisala @viiierka . ja som podobny pripad. na Rp nastupujes az v r. 2011 a preto budes mat 190€, ale od noveho roku si mozes poziadat o zvysenie (5%) a predlzenie materskej (o 6 tyzdnov)

viiierka
19. nov 2010

@majamat opravila som sa 🙂 , prvy krat som to pochopila, ze nastupuje na RP.....v druhom pripade je to presne tak 😉

mirkacik
19. nov 2010

@viiierka dakujem.ja mam uz z toho gulas 🙂

majamat
19. nov 2010

@viiierka pisali sme to naraz. uz viem, ze si si vsimla chybu. 🙂

viiierka
19. nov 2010

@mirkacik nemas zac.....ale je to tak, ako som ti napisala v druhej odpovedi.....tebe (ak si o to zaziadas) sa predlzi a zvysi materska....hlavne nech je babo zdravucke, drzim palce 😉

mirkacik
19. nov 2010

@majamat a potom maj babatko....to je hrozne

majamat
19. nov 2010

@mirkacik ved prave. ja som chcela este druhe. nechcela by som mat jedinacika, ale neviem ci si ho budeme moct dovolit. najhorsie je, ze uz nemam ani moc casu na rodenie deti.

mirkacik
19. nov 2010

@viiierka dakujem.aj vam vela zdravicka 🙂

mirkacik
19. nov 2010

@majamat ja asi tiez zostanem pri jednom :(