Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
http://tvnoviny.sk/spravy/ekonomika/pracovat-po...
všade píšu inak, ak som dobre postrehla tu nie je o jednotnom ani reč
toto myslíte vážne? TN som nepozerala 😠 😠 😠 😠 ....ach aké mám nervy. A ako to bude teraz s tým príplatkom k príspevku pri narodení 1.2.a3. dieťaťa? Zrušil sa aj ten? Ja už fakt nemám slov 😠
baby a ten prispevok pri narodeni 1-3 dietata je zruseny alebo nie?
berus222 o tom prispevku som v spravach nepocula., ale dufam ze zruseny nie je
fuu tak ak zrušili ten vyšší teda riadny škrt cez rozpočet ☹
a je to isté?
No jery51 dnes to bolo v spravach tak asi vieme len tolko zatial, povedali tam sucho ze vlada schvalila jednotny rodicovsky prispevok.
snezka11 preco nechapes mojej odpovedi?
sila teda fakt...a takto chcú zvýšiť pôrodnosť???smutné...
dúfam, že to nebude realita
jery51 mam takeho zleho tusaka ze bude.
Uff, teraz si citam co vsetko sa meni. Mne sa az tak vela nebude menit kedze moja mala bude mat vo februari dva roky a zakon bude platit od januara, ale ako som citala tak este stale neschvalili tych 300eur ak mamicka bude pracovat a bude poukazovat, ze dieta je u opatrovatelky, alebo v skole atd... No som zvedava ci aj toto schvalia, uvidime... Ale je to sila, ze je jednotny prispevok...
alline ale tebe to prave polepsi, lebo by si teraz mala zacat dostavat 164 a budes dostavat 190.....a s tymi 300 eurami uvidime
je to smutne......
opat sa vratime k podpore minority. ja by om suhlasila s materskou na 12 mesiacov ako nahrada za mzdu. a potom nech si daju rodicovsky aj 100 eur. ale opat si z toho niekto urobi zarobkovu cinnost. aj ked uplne chapem , ze chcu pomoct aj inym rodinam, kde maju napr osvojene deti, alebo so starostlivostou do 6 rokov, ale da sa to aj inou formou podla mna a nie vytvorenim " pracovnych miest" pre minoritu 😠 😠 😠 😠
chcela by som vediet, ci sa tento jednotny rod.prispevok tyka aj tych mamiciek, ktore su uz na materskej a rodicovsky prisp.zacnu poberat az od noveho roka??? Pretoze niektorym bude aj tych par euro dost chybat a bude to vsklamanie ked ratali so sumou 256euro.
@jamilanka ja viem, ze mi to polepsi, ale ja by som skor prijala tych 300eur a ist pracovat, kedze som nasla skolku pre deticky co maju ekzem a to moja malicka ma, takze by to bolo mozno aj lepsie hoci neviem si predstavit ju tam dat, to by boli slzy asi viac u mna ako u dcerky, u nej mozno vobec 🙂
Kabinet schválil jednotný rodičovský príspevok 190 eur
http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy/zprava....
(ešte to musí prejsť cez parlament)
@carodejnica ach, šloda, lebo ja by som mala nárok na 256€. Čo už. Polepší sa mamičkám aspoň tým, ktoré mali teraz 164€. Teda ak to prejde cez parlament.
Super, to plati aj pre tie mamy, co uz poberaju vyssi RP, budeme mat opat nizsi?
ja si tiež myslím že je to nesprávne riešenie, a podľa môjho názoru tu nejde ani o žiadnu spravodlivosť čo sa týka nároku všetkých mamičiek na rovnakú dávku,,,akože prečo by sa mali rovnako posudzovať matky ktoré poctivo roky platia do štátu či už odvody alebo dane "a teraz majú byť ukrátené" a tie čo nič nevyprodukovali, a ešte im za "odmenu i prilepšíme"? nepovažujem to za spravodlivé a dúfam, že do nového roku ked to pôjde do parlamentu sa nájde dostatok súdnych poslancov, ktorí by toto zastavili 😒
Pekne zacal tento den,to snad ani pravda nie je, a ze cierne, alebo nepracujuce su diskriminovane, to je na slak tento system, tak vidite to mame za odmenu ze od skoncenia skoly platime tomuto statu odvody, a nakoniec zostavame na urovni ciernych, kto je potom diskriminovany??????????????????????????? ani smajlik tu nie je taky, co by vyadril moje mpomentalne pocity
Mne stači jediny pohlad na Mihala a mám tlak 300..ako toto mohli urobit..ja som taka vytocena..tak som dufala, ze to nezjednotia..teraz prideme o 60€ mesacne..a to je spravodlive??hlavne, že sa bude stale ohanat tými dvoma tretinami poberajucimi nižší príspevok, ktorým pridaju kolko?? 24€?
@limetka80 škoda, že tu nie je taky smajlik.. 😉
mna by tiez zaujimalo ci sa to tyka aj tych co uz su na RD. to je strasne nefer, z 190€ mam akurat na najomne, elektrinu a mozno plyn, ale uz mi nevyjde na hypoteku, leasing, mobil poistky, nevravim o jedle a plienkach 😢 mne ten prispevok 300€ je nanic, ked nemam kam dat malu, ked u nas su skolky na par rokov preplnene, nemali tento rok kam dat 85deti, jasle tu nefunguju a dieta cudziej opatrovatelke nedam.
@deina - tak isto má trápi táto otázka.. 😖 😖 😖 , idem hľadať odpoveď niekde 😒

snezka tak v tychto zakonoch sa uz nikto nevyzna, Po starom to bolo tak, ze by si dostala 25 percent rodicovskeho prispevku ktory by ti mal byt este vyplacaný do 3 rokov veku dietata. A ak by ti opatrovala dieta ina osoba bez preukazovania by dostavala mesacne 41,10 eura, ale po novom si to nedovolim tvrdit, lebo oni si to menia ako chcu.