icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

alca85
23. sep 2010

tak o takomto význame DNP som netušila...ďakujem baby za objasnenie 🙂

adriana174
23. sep 2010

@maritana a ako rada by som verila a chcela dosiahnuť spravodlivosť a hlavne prijmäť tých babrakov ktomu aby si nas konečne všimli 😵

mimina321
23. sep 2010

ešte niečo-mám návrh prestaňme živiť tých čo nikdy nebudú pracovať,budú celí život žiť zo sociálnych dávok a potom poberať dôchodky na kt.,nikdy nezarobili a budeme mať pre mamičky peňazí a peňazí a nielen pre ne....

@yvett14 ved je to tak,o kolko by nám mohlo byť lepšie-pozri kolko musíš zaplatiť ked sa chceš zaočkovať napr.proti HPV 😠 a včera v telke bolo ako ich hromadne očkujú-MáM STRACH,žE ZA TO PLATIA 😠 😠

renata1973
23. sep 2010

@alca85 to je fakt sila a tiež krutá realita.

corinno
Odpoveď bola odstránená
katka888
23. sep 2010

@maritana
@lubica69
ako slniecka, uz nieco so strajkom robite? napiste, pridame sa, lebo ja som bola s malou von 3 hodky a uz je tu 5 novych stran, nestiham studovat 😉

maritana
23. sep 2010

@maritana tema je na svete...mozte sa zacat hlasit

lubica69
23. sep 2010

tak budeme PN každý druhý mesiac a basta!!!
@adriana174 ani ja moja 😢

standa82
23. sep 2010

@maritana ...názov?

renata1973
23. sep 2010

@corinno Ja sama som nechcela veriť, že niečo také sa môže stať, keď rodičovský príspevok mal byť valorizovaný od 1.1.2011 na 256,30 eur. Ale už som precitla.

yvett14
23. sep 2010

@lubica69 - takže to možem kludne s chorím dietetom ist k doktorke a pytat si Očr? nebude sa na mna kukat ako mucha Puk?? alebo ked pojdem k obvodakovy ze mam problemy s dutinami tak mozem na PN?? predtý som robila 13 rokov v kuse

corinno
Odpoveď bola odstránená
yvett14
23. sep 2010

@corinno - tak nejak moja, budeme este plakat ako naše detičky

berus222
23. sep 2010

vy ste sa rozpisali. pisete o strajku? ja osm za.

standa82
23. sep 2010

@yvett14 ...úplne v pohode, pokiaľ si DNP

yvett14
23. sep 2010

@standa82 - takže nemaju právo ma odhovárat alebo krivo ma mna pozerat ked tam budem??

sasa032
23. sep 2010

to pan Mihal vymyslel teda "super"mam 3 mesacnu dceru a 8 rocneho syna pred materskou som aj pracovala aj si platila dobrovolne zdravotne poistenie a teraz pan mudri vymysli nieco take ako jednotny prispevok a ide rozpravat o dikriminacii tak potom neviem niekto aj robit a niekto nikdy k praci ani necuchnut a dostavat rovnako hlavne ze pred volbami boli silne reci tak vam pan minister dakujem pekne niekomu ste teda pomohli len neviem ci spravodlivo

standa82
23. sep 2010

@yvett14 ..nie, vysvetlíš že si DNP a že to potrebuješ a hotovo

lubica69
23. sep 2010

@yvett14 áno môžeš!

tintinka
23. sep 2010

tiez by ma zaujimalo, ci sa to bude tykat aj nas, co uz ten prispevok poberame, moja mala bude mat 2 roky v auguste 2011, taze teoreticky by som dovtedy mala mat RP 256 ci kolko to chodi...to znamena, ze od januara budem mat len 190 alebo mi ostane to co mam?

mariro
23. sep 2010

@standa82 - a myslis ze ked po novom bude povolene pracovat tak potom moze byt aj Pnka cely mesiac? Ci sa to bude musiet zasa ukoncovat skor?

corinno
Odpoveď bola odstránená
mariro
23. sep 2010

@tintinka - od januara vsetci rovnako 190€

yvett14
23. sep 2010

@lubica69 - ale dobrovolne platene poistne som si mala platit zvlast na socialku alebo mi to zamestnavatel platil automaticky. som s toho blba a len čumim čo mi pišete

standa82
23. sep 2010

@mariro ...ak budeš popri RD pracovať, tak budeš mať nárok do sumy 300 eur (výška nákladov) - to už ale nie je rod.príspevok, takže potom môžeš byť na PN aj celý mesiac.

standa82
23. sep 2010

@yvett14 ..dobrovoľné - je zvlásť a sama si ho platíš. Zamestnávateľ platí povinné.

helenkasabinka
23. sep 2010

helenkasabinka ahojte ale ak si platim DNP maximalnu VZ a platim mesacne 49,10€ tak mi som mala dostat materku 6 mesiacov ktoru mi vyratali na 610€ ? to sa nerusilo? 😕 😕

mariro
23. sep 2010

@standa82 -takze ak budem na normalnom rodicaku,nadalej plati... Pnka nie cely mesiac..,aby som dostala aj rodiacak teda... 🙂