icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

vieraj
23. sep 2010

@latvia ale v zahranici zaraba manzel omnoho lepsie ako na SK, takze moze zostat matka bez koruny pri dietati aj dlhsie ako pol roka platenej materskej

latvia
23. sep 2010

@vieraj takze v zahranici niesu chudobni ludia? 😅 kazda matka co ma manzela si moze dovolit ostat na materskej vdaka dobre zarabajucemu manzelovi? 😕 lebo ja si to nemyslim,ale niesom v zahranici, tak neviem

marcelkatt
23. sep 2010

@vieraj presne nemôžeme porovnávať náš štát a štát napríklad UK. Úplný rozdiel, iné platy majú, iné sociálne benefity a podobne. Keby mm zarobil toľko koľko nejaký chlap v UK a ešte by mi dali aj príspevky na byt a neviem čo, tak ma to tak netrápi ako teraz.

pink_lady
23. sep 2010

😀 v rakusku maju do socialnych supermarketov vstup len socialne slabi ludia - t.j. ludia ktori maju mesacne prijem max 900 eur čisteho 😀 preco som si neplatila odvody v rakusku 😀

zlatusik28
23. sep 2010

asi som zaspala, ale teraz som si to prečítala na teletexte, takže potom na internete nie sú čerstvé info. No, "potešila" som sa, je to úbohé. VeĎ oni sa zbláznili!!!!

mau
23. sep 2010

obávam sa, že si už nepomôžeme... Lebo aj keď nám sa to nepáči 75% poberateľov si prilepší!!!

sorciera24
23. sep 2010

tak som z toho dobry debil...kukajte 2 clanky zo stredy.....neprotireci si trosku?
http://ekonomika.sme.sk/c/5560776/rodicia-budu-...
http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy/zprava....

zlatusik28
23. sep 2010

takže si mám hľadať prácu???? a čo s malým, kde ho dám? k susedom? som zvedavá, ako by oni vyžili z tej almužny...

vieraj
23. sep 2010

@alca85 da sa byt PN, ale aspon jeden den musis byt bez PN, aby si mala narok na RP a ten jeden den musis zaplati na socialnej poistovni ako normal poistenie. lebo pocas RD uz musis platit dobrovolne nemoc. pocas MD sa poistne neplati

mariro
23. sep 2010

@sorciera24 - no inac je to tak, v kazdom clanku sa pise nieco ine...este aj dezinformacie su to...mam dost 🙂

corinno
Odpoveď bola odstránená
macka23
23. sep 2010

@marcelkatt
ja len poviem, ze nie je vsetko tak ako sa zda..to ze zarabaju v UK viac, na to by som sa tak velmi nespoliehala, su tam v porovnani so slovenskom ovela vyssie naklady napr. na byvanie...a to sme nezili v Londyne...zivot s dietatom si tam neviem predstavit, ato tam moj manzel zarabal podla mna dos, budes s dietatom 9 mesiacov na materskej a potom do roka na neplatenej a potom ho das do jasli, ktore tiez stoja pekne prachy...a benefity? ano su...ale ked nezarabas vela...vtedy dostanes :D

vieraj
23. sep 2010

@yvett14 ale treba zvazit ci sa ti oplati z casu nacas poberat PN alebo OCr, lebo tie dni medzitym treba do soc. poist. platit z tej sumy ako si si platila pred MD

vieraj
23. sep 2010

@lubica69 ja robim v socialnej poistovni a je to verejna sprava a nie statna a tiez sa obavam ,ze znizia o 10% platy. ale ja tam zarabam 400€ a ked znizia tak budem mat minimalnu mzdu? im sa dobre znizuje o 10% ked maju 2000€ plat. terz myslim ustavnych cinitelov,, nie vojakov 🙂

hydruska
23. sep 2010

ahoj mozem sa prosim vas opytat, ci by niektora nevedela ako to je ked teraz poberam rodicovsky prispevok a v oktobri cakam druhe dieta, ci mi ostane alebo mi ho zrusia?

marcelkatt
23. sep 2010

@macka23 netvrdím, že všade, ale závisí možno o akú rodinu ide, lebo napríklad niekomu buď prispevajú na bývanie, alebo preplatia komplet nájom. Viem, že tam sú ceny bytov, nájmov teda oveľa vyššie. Ale napríklad ak chlap tam zarobí cca 1500 libier, žena 600 libier, plus dostanú nejaké benefity a rod prídavky tam majú tiež vyššie, tak je to iné ako tu. Tiež sa dá tam lepšie a lacnejšie obliecť. Sú tam si myslím v porovnaní u nás lepšie akcie. Neviem no.

standa82
23. sep 2010

@hydruska ....rodičovský na prvé dieťa ti zrušia

lubica69
23. sep 2010

@vieraj súhlasím Prečo nezačnú od seba Určite to nemajú ešte ani v pláne Vojaci už áno Mužovi to predostreli dnes ako hotovú vec Nevravím,že zarába málo ale ani veľa Tak nech začnú u seba z 2000 platmi

hydruska
23. sep 2010

@standa82 ...a to ako ze mi matersku vypocitaju z coho? to budem poberat urcite tu najnizsiu a este mi aj zrusia prachy na to prve? to je ale svinstvo, nie?

gabika7706
23. sep 2010

@hydruska rodicovsky prispevok bol vzdy iba jeden, aj ked boli napr. dvojicky. Neplatila si si dobrovolne nemocenske poistenie kvoli buducej materskej?

yvett14
23. sep 2010

Baby a ako je to s tým prispevkom pri porode čo matka dostane po 28 dna doýitia dietata? aj to zrusili??

vieraj
23. sep 2010

@yvett14 nie prispevky veskere zostali. meni sa len vyska RP

yvett14
23. sep 2010

ja už len dufam že na toto nesiahnu, že budu chciet nediskriminovat romky ktore porodia 7 dieta!!!! a tak nam zoberu aj toto.

katrenka111
23. sep 2010

No baby pripájam sa je to otrasne co robí tato vlada.... a kde su slova pani Radičovej ako bola proti???
Toto je silná kava.... znížili RP,zas sa bude rodiť kopec .....ved viete....chcu siahnut na platy uradníkom.... a ja neviem co este.....To je fakt buducnost!!!! No mam 100chutí sa popakovať a odíst preč do zahraničia kde maju omnoho lepsie podmienky a kulturu naroda!!!!! Hanba!!!!

lubinka26
23. sep 2010

ahojte. ako je to, ked je zena teraz na rodicovskom (270€), maly bude mat koncom roka 2 roky. pracuju na dalsom babatku. ked sa male narodi, bude dostavat RP 190€ na jedneho a zaroven na druhe dieta matersku podla prijmu zo zamestnania? a potom na obe deti 190€? alebo ako to je? dakujem

maznacik007
23. sep 2010

@lubinka26 nie budes dostavat do nastupu na materske RP na starsie dieta.. potom ti RP zastavia /resp. sama musis nahlasit zmenu, aby ta nenahanali/ a zacnu ti vyplacat materske... tieto dve davky sa nepoberaju subezne aj ked ma zena viac deti do troch rokov.. lebo je to davka pre rodica /matku nie na pocet deti

adky
23. sep 2010

Baby,prepacte,ale na jednej strane sa tesim-aspon o 25 mi zvysia-aj to pomoze ,ale na druhej strane mi je luto,ze vam znizia az o 60-to je teda dost :( Aspon,ze sa bude dat popri tom pracovat co asi vyuzije dost mamiciek 🙂
Nie som romka a mam len jedno babo,ale niekto nemal moznost pracovat,zmaturovala som v maji a v sebtem. som bola tehotna-do 7 mesiaca tehotenstva som brigadovala (zmluvu mi kvoli tehotenstvu nechceli dat) v cinaku a zvyseniu sa nenormalne tesim-aj 25 je nieco 🙂) Ved 180 je tak malinko 😒

myounghee
23. sep 2010

@maritana - pridavame sa. sme z GA

jamilanka
23. sep 2010

baby caute pozrite si toto, tu pise pan Mihal o nejakom pozitivnom prekvapeni http://www.facebook.com/topic.php?uid=138553299... tým pozitivnym prekvapenim malo byt asi to ze kto si platil odvody bude mat o 66 eur menej. Teda len 190 eur......

anulienka166
23. sep 2010

ahojte....ja beriem 164 E ..tiez nie som romka ale tak ako @adky zmaturovala som a potom som sa vydala...ale!!!!!!!! robila som pocas skoly brigande dost dlhu dobbu ale kedze som robila iba na dohodu neuznali mi vyyssiu matersku ☹ a ako to presne bude s tym ??mozem pracovat napr.len par hodin denne a dostavat aj matersku?