Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@vieraj presne nemôžeme porovnávať náš štát a štát napríklad UK. Úplný rozdiel, iné platy majú, iné sociálne benefity a podobne. Keby mm zarobil toľko koľko nejaký chlap v UK a ešte by mi dali aj príspevky na byt a neviem čo, tak ma to tak netrápi ako teraz.
😀 v rakusku maju do socialnych supermarketov vstup len socialne slabi ludia - t.j. ludia ktori maju mesacne prijem max 900 eur čisteho 😀 preco som si neplatila odvody v rakusku 😀
asi som zaspala, ale teraz som si to prečítala na teletexte, takže potom na internete nie sú čerstvé info. No, "potešila" som sa, je to úbohé. VeĎ oni sa zbláznili!!!!
obávam sa, že si už nepomôžeme... Lebo aj keď nám sa to nepáči 75% poberateľov si prilepší!!!
tak som z toho dobry debil...kukajte 2 clanky zo stredy.....neprotireci si trosku?
http://ekonomika.sme.sk/c/5560776/rodicia-budu-...
http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy/zprava....
takže si mám hľadať prácu???? a čo s malým, kde ho dám? k susedom? som zvedavá, ako by oni vyžili z tej almužny...
@sorciera24 - no inac je to tak, v kazdom clanku sa pise nieco ine...este aj dezinformacie su to...mam dost 🙂
@marcelkatt
ja len poviem, ze nie je vsetko tak ako sa zda..to ze zarabaju v UK viac, na to by som sa tak velmi nespoliehala, su tam v porovnani so slovenskom ovela vyssie naklady napr. na byvanie...a to sme nezili v Londyne...zivot s dietatom si tam neviem predstavit, ato tam moj manzel zarabal podla mna dos, budes s dietatom 9 mesiacov na materskej a potom do roka na neplatenej a potom ho das do jasli, ktore tiez stoja pekne prachy...a benefity? ano su...ale ked nezarabas vela...vtedy dostanes :D
ahoj mozem sa prosim vas opytat, ci by niektora nevedela ako to je ked teraz poberam rodicovsky prispevok a v oktobri cakam druhe dieta, ci mi ostane alebo mi ho zrusia?
@macka23 netvrdím, že všade, ale závisí možno o akú rodinu ide, lebo napríklad niekomu buď prispevajú na bývanie, alebo preplatia komplet nájom. Viem, že tam sú ceny bytov, nájmov teda oveľa vyššie. Ale napríklad ak chlap tam zarobí cca 1500 libier, žena 600 libier, plus dostanú nejaké benefity a rod prídavky tam majú tiež vyššie, tak je to iné ako tu. Tiež sa dá tam lepšie a lacnejšie obliecť. Sú tam si myslím v porovnaní u nás lepšie akcie. Neviem no.
@hydruska rodicovsky prispevok bol vzdy iba jeden, aj ked boli napr. dvojicky. Neplatila si si dobrovolne nemocenske poistenie kvoli buducej materskej?
Baby a ako je to s tým prispevkom pri porode čo matka dostane po 28 dna doýitia dietata? aj to zrusili??
ja už len dufam že na toto nesiahnu, že budu chciet nediskriminovat romky ktore porodia 7 dieta!!!! a tak nam zoberu aj toto.
No baby pripájam sa je to otrasne co robí tato vlada.... a kde su slova pani Radičovej ako bola proti???
Toto je silná kava.... znížili RP,zas sa bude rodiť kopec .....ved viete....chcu siahnut na platy uradníkom.... a ja neviem co este.....To je fakt buducnost!!!! No mam 100chutí sa popakovať a odíst preč do zahraničia kde maju omnoho lepsie podmienky a kulturu naroda!!!!! Hanba!!!!
ahojte. ako je to, ked je zena teraz na rodicovskom (270€), maly bude mat koncom roka 2 roky. pracuju na dalsom babatku. ked sa male narodi, bude dostavat RP 190€ na jedneho a zaroven na druhe dieta matersku podla prijmu zo zamestnania? a potom na obe deti 190€? alebo ako to je? dakujem
@lubinka26 nie budes dostavat do nastupu na materske RP na starsie dieta.. potom ti RP zastavia /resp. sama musis nahlasit zmenu, aby ta nenahanali/ a zacnu ti vyplacat materske... tieto dve davky sa nepoberaju subezne aj ked ma zena viac deti do troch rokov.. lebo je to davka pre rodica /matku nie na pocet deti
Baby,prepacte,ale na jednej strane sa tesim-aspon o 25 mi zvysia-aj to pomoze ,ale na druhej strane mi je luto,ze vam znizia az o 60-to je teda dost :( Aspon,ze sa bude dat popri tom pracovat co asi vyuzije dost mamiciek 🙂
Nie som romka a mam len jedno babo,ale niekto nemal moznost pracovat,zmaturovala som v maji a v sebtem. som bola tehotna-do 7 mesiaca tehotenstva som brigadovala (zmluvu mi kvoli tehotenstvu nechceli dat) v cinaku a zvyseniu sa nenormalne tesim-aj 25 je nieco 🙂) Ved 180 je tak malinko 😒
baby caute pozrite si toto, tu pise pan Mihal o nejakom pozitivnom prekvapeni http://www.facebook.com/topic.php?uid=138553299... tým pozitivnym prekvapenim malo byt asi to ze kto si platil odvody bude mat o 66 eur menej. Teda len 190 eur......
ahojte....ja beriem 164 E ..tiez nie som romka ale tak ako @adky zmaturovala som a potom som sa vydala...ale!!!!!!!! robila som pocas skoly brigande dost dlhu dobbu ale kedze som robila iba na dohodu neuznali mi vyyssiu matersku ☹ a ako to presne bude s tym ??mozem pracovat napr.len par hodin denne a dostavat aj matersku?

@latvia ale v zahranici zaraba manzel omnoho lepsie ako na SK, takze moze zostat matka bez koruny pri dietati aj dlhsie ako pol roka platenej materskej